Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України


Скачати 0.88 Mb.
Назва Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Сторінка 1/10
Дата 17.03.2013
Розмір 0.88 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фінанси > Документи
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра фінансів, банківської справи та державного управління

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до курсової роботи з дисципліни

Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва”

для студентів напряму «Фінанси і кредит»

усіх форм навчання

Полтава 2011

Методичні вказівки до курсової роботи з дисципліни “Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва” для студентів напряму «Фінанси і кредит» усіх форм навчання. – Полтава: ПолтНТУ, 2011. – 47с.

Укладач: Л.А.Свистун, канд. екон. наук.

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри фінансів, банківської справи та держаного управління В.О. Онищенко, д.е.н., професор.


Затверджено

Вченою радою університету

Протокол №

від “___” __­­­ ____2010 р.


Авторська редакція

1. Загальні положення

Відповідно до змісту навчального плану підготовки студентів напряму 6.030508 «Фінанси і кредит» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» у циклі професійної підготовки студентами вивчається дисципліна «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва» з виконанням і захистом курсової роботи та складанням екзамену. При цьому у циклі природничо-наукової та загальноекономічної підготовки студенти даної спеціальності у попередньому семестрі опановують дисципліну «Фінанси підприємств» зі складанням екзамену й виконанням курсової роботи.

Відповідно до структурно-логічної схеми побудови навчального плану напряму підготовки «Фінанси і кредит» дисципліни «Фінанси підприємств» і «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва» мають єдиний об’єкт вивчення – різні рівні фінансових відносин суб’єктів господарювання. Предметом курсу «Фінанси підприємств» виступають грошові відносини, пов’язані з формуванням та розподілом грошових доходів і накопичень суб’єктів підприємництва, використанням доходів на виконанням зобов’язань перед державно-бюджетною та фінансово-банківською системами, фінансуванням витрат господарської діяльності, соціального обслуговування й матеріального стимулювання працівників підприємства.

Фінансова діяльність – це складова управлінської діяльності суб’єктів підприємництва, що містить функціональні завдання фінансових служб підприємства, пов’язані зі здійсненням операційної, інвестиційної діяльності та діяльності підприємства на фінансових ринках.


Відповідно метою виконання курсової роботи з дисципліни «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва» є розширення й поглиблення знань із теорії фінансових відносин підприємства і формування практичних навиків розв’язання найбільш важливих конкретних задач фінансового управління на рівні суб’єктів господарської діяльності різних форм власності. Виконання курсової роботи є одним з етапів підготовки студентів до написання ними дипломної роботи.

У процесі виконання курсової роботи студенти мають виявити творчий самостійний підхід до висвітлення важливих теоретичних положень курсу, трактування яких у різних літературних джерелах може бути неоднаковим. Студенти також повинні мати необхідний рівень знання змісту законів України, постанов уряду й інших нормативних документів, котрі регулюють та регламентують окремі фінансові відносини підприємства.

Безпосередньо фінансове управління на підприємствах характеризується конкретним змістом і чіткою орієнтацією на досягнення поточних та стратегічних цілей діяльності суб’єктів підприємництва й успішного розв’язання відповідного кола завдань. У зв’язку з цим розрахунково-аналітична частина курсової роботи максимально наближена до умов реально діючого фінансового управління суб’єктів підприємництва.

У процесі виконання курсової роботи при формулюванні висновків та пропозицій студенти мають визначити можливі напрями вдосконалення фінансово-аналітичної та планової роботи у підрозділах суб’єктів підприємництва шляхом використання новітніх комп’ютерних програм та прийомів економіко-математичного моделювання.

У курсовій роботі, в межах її теоретичної та розрахунково-аналітичної частин, студенти повинні виявити здатність до проведення науково-дослідницької роботи. Зміст і напрями наукових досліджень вони погоджують із керівниками курсової роботи відповідно до тематики, передбаченої даними методичними вказівками.
2. Структура курсової роботи
Для досягнення мети курсової роботи пропонується наступний підхід до її структури. Курсова робота за змістом складається із двох частин – теоретико-аналітичної і планово-розрахункової. Перша частина курсової роботи включає дослідження змісту, структури і завдань фінансової діяльності суб’єктів підприємництва та результати науково-дослідної роботи; друга частина висвітлює зміст планово-розрахункової роботи з формування окремих розділів фінансового плану суб’єктів підприємництва. У першій частині курсової роботи розкривається окремі аспекти організації фінансової діяльності підприємств. Друга частина курсової роботи безпосередньо пов’язана із проведенням планово-аналітичних розрахунків за основними напрямами фінансового управління суб’єктів підприємництва. При цьому враховується, що студенти пройшли практику у фінансових підрозділах підприємства і мають певний досвід практичної роботи з фаху бухгалтера, фінансиста, економіста.

Відповідно до цільового спрямування вивчення навчальної дисципліни «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва» та призначення курсової роботи з формування у студентів теоретичних знань і практичних навиків фінансового управління підприємством пропонується така її структура.

Вступ

Розділ I. Теоретична частина роботи. Викладаються основні аспекти організації фінансової діяльності підприємства.

Розділ II. Фінансова діяльність із формування операційного прибутку суб’єкта підприємництва.

Розділ ІІІ. Планування інвестиційного розвитку та результатів фінансової діяльності суб’єктів підприємництва.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10. 06. 2011 №572 "Про Типові навчальні плани початкової школи", рішення...
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Представництво ООН в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України проводить конкурс, присвячений важливій...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Всеукраїнська акція "Моральний вчинок", ініційована Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі за...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Севастопольської міських державних адміністрацій на виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 16....
УКАЗ Президента України Про затвердження Положення про Міністерство...
Затвердити Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (додається)
Відповідно до протоколу засідання журі конкурсу від 06. 04. 2013 року
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ДЕПАРТАМЕНТ З ПИТАНЬ ОСВІТИ, НАУКИ, СІМ’Ї ТА МОЛОДІ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ...
Міністерства освіти і науки проводиться Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників, метою якого є створення умов для творчого...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ДЕПАРТАМЕНТ...
Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр в березні-травні 2013 року проводить природоохоронну акцію «Первоцвіти...
«Загальні і спеціальні здібності»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Донецька обласна державна адміністрація Управління освіти і науки
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка