МЕМОРАНДУМ


Скачати 37.67 Kb.
Назва МЕМОРАНДУМ
Дата 29.03.2013
Розмір 37.67 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фінанси > Документи




проект
МЕМОРАНДУМ
про загальні засади співробітництва в сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом,

між

Асоціацією фахівців з нерухомості (рієлторів) України

та

Державним комітетом фінансового моніторингу України
Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України, в особі Президента Шульги Андрія Васильовича, що діє на підставі Статуту, зареєстрованого Міністерством Юстиції України 12.03.1996 року (із змінами та доповненнями, зареєстрованими Наказом Міністерства Юстиції України за № 459/5 від 10.03.1010 року; Свідоцтво про реєстрацію об’єднання громадян № 724 від 12.03.1996 року) та Державний комітет фінансового моніторингу України, в особі Голови Державного комітету фінансового моніторингу України Гуржія Сергія Григоровича, що діє на підставі Положення про Державний комітет фінансового моніторингу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року № 100, які надалі разом та кожен окремо іменуються „Сторони”,
усвідомлюючи важливість поглиблення та розвитку партнерських відносин у сфері боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванням тероризму;
керуючись необхідністю поєднання зусиль для проведення дієвих заходів, які повинні сприяти реалізації державної політики у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом;
виходячи з потреби об’єднання та координації зусиль, застосування комплексного підходу до вирішення питань протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на національному ринку нерухомості;
для забезпечення постійної співпраці Сторін у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на ринку нерухомості домовилися про наступне.
Стаття 1
Відповідно до цього Меморандуму Сторони здійснюватимуть співробітництво, діючи в межах власної компетенції і відповідно до законодавства України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та боротьби з фінансуванням тероризму.

Стаття 2
Сторони започатковують співробітництво шляхом організації роботи над:

- створенням ефективної системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на ринку нерухомості України;
- вдосконалення законодавчої та нормативної бази з питань протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на ринку нерухомості Україні.

Сторони можуть започатковувати співробітництво в інші способи, не заборонені чинним законодавством України.

Стаття 3
Для практичної реалізації цього Меморандуму, координації дій, погодження позицій та вирішення питань, що становлять спільний інтерес і випливають з цього Меморандуму, Сторони сприятимуть проведенню спільних нарад, семінарів, конференцій та інших заходів, в тому числі, із залученням суб’єктів підприємницької діяльності, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна, в тому числі й рієлторів.
Стаття 4
Сторони, при необхідності, виступатимуть із ініціативою щодо розробки та розгляду проектів законодавчих та інших нормативних актів у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, щодо діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна, в тому числі й рієлторів.

При підготовці проектів законодавчих та інших нормативних актів із зазначених у цій статті питань, Сторони можуть проводити взаємні консультації.
Стаття 5
Сторони в межах своєї компетенції сприятимуть реалізації спільних проектів та програм у сфері визначеній цим меморандумом.

Стаття 6
Цей Меморандум набирає чинності з моменту його підписання.

Будь-які зміни та доповнення до Меморандуму вносяться за взаємною згодою Сторін та оформлюються окремими протоколами, що становитимуть його невід’ємну частину.
Стаття 7
Цей Меморандум укладено в м. Києві „___” __________ 2010 року українською мовою у двох примірниках, по одному для кожної Сторони. Кожний з примірників Меморандуму має однакову юридичну силу.

Стаття 8
Цей Меморандум укладений на невизначений термін. Дія Меморандуму припиняється за узгодженням Сторін або за ініціативою однієї із сторін за умови попередження іншої сторони за один місяць до дати її розірвання.


Від Асоціації фахівців з

нерухомості (рієлторів) України



Від Державного комітету

фінансового моніторингу України


А.В. Шульга


С.Г. Гуржій

Схожі:

МЕМОРАНДУМ ПРО ЕКОНОМІЧНУ ТА ФІНАНСОВУ ПОЛІТИКУ А. Система макроекономічних...
МЕМОРАНДУМ ПРО ЕКОНОМІЧНУ ТА ФІНАНСОВУ ПОЛІТИКУ А. Система макроекономічних показників
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка