Колективних договори. В розділі “Охорона праці” фахівцем з питань охорони праці перевірено наявність комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів з охорони праці, розглянуто відповідність положень та пунктів розділу діючому законодавству з охорони праці. З 204


Скачати 69.98 Kb.
Назва Колективних договори. В розділі “Охорона праці” фахівцем з питань охорони праці перевірено наявність комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів з охорони праці, розглянуто відповідність положень та пунктів розділу діючому законодавству з охорони праці. З 204
Дата 29.03.2013
Розмір 69.98 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Філософія > Закон



ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення VI сесії міської

ради VI скликання

від 18.03.2011 № 9
Щорічний проміжний звіт

про хід виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці виробничого середовища на підприємствах, установах та організаціях міста Вознесенська на 2007 – 2011роки

І. Основні дані

Метою Програми поліпшення стану безпеки ,гігієни праці виробничого середовища на підприємствах ,установах та організаціях міста Вознесенська на 2007 – 2011роки (далі Програми) є реалізація комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму та професійної захворюваності працівників, створення належних , безпечних і здорових умов праці на підприємствах, в організаціях та установах міста усіх форм власності.

Програму затверджено рішенням ХХУІІ сесії Вознесенської міської ради 5 скликання №4 від 04.12.07.

Виконавець – Управління праці та соціального захисту населення Вознесенської міської ради

Строк виконання – 2007 – 2011роки.
ІІ. Виконання завдань та заходів
1.Досягнення головної мети у сфері охорони праці це забезпечення охорони життя, здоров’я працівників у процесі трудової діяльності за умов цілеспрямованої реалізації

заходів щодо здійснення державної політики з охорони праці на місцевому рівні.

На підприємствах , організаціях та установах міста розроблена та впроваджена система управління праці. Управлінням праці та соціального захисту населення Вознесенської міської ради здійснюється організаційно – методичне забезпечення та контроль за впровадженням системи.

1. 2. В ході профілактичної роботи у 2010 році головним спеціалістом з охорони праці відділу праці Управління праці та соціального захисту населення Вознесенської міської ради надані консультації та методична допомога 266 суб’єктам підприємницької діяльності, малим підприємствам, фізичним особам та фахівцям з охорони праці підприємств міста щодо розробки або перегляду посадових інструкцій, відповідних журналів та інших нормативних документів з охорони праці. Всім керівникам підприємств, приватним підприємцям запропоновано придбати відповідну літературу з охорони праці та провести передплату на журнал “Охорона праці”. Проведено 6 “Гарячих ліній”, надруковано 12 статей з питань охорони праці

1.3.За 2010 рік було зареєстровано 204 колективних договори . В розділі “Охорона праці” фахівцем з питань охорони праці перевірено наявність комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів з охорони праці, розглянуто відповідність положень та пунктів розділу діючому законодавству з охорони праці. З 204 перевірених колективних договорів по 202 було надано 423 зауваження та пропозиції.

Відповідно до ст. 19 Закону України “ Про охорону праці” передбачені видатки на охорону праці у бюджетних організацій та установ у розмірі 0.2 відсотка річного фонду заробітної плати та для підприємств і приватних підприємців в розмірі 05 відсотків , які направлені на виконання комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативних актів з безпеки та гігієни праці. На перевірених підприємствах, організаціях та установах міста: ЗАТ “ ВОЗКО”, ЗАТ фірма “ Вікторія”, ТОВ “ Дружба”, ТОВ “ Квінто”, ТОВ “ Українська шкіропереробна компанія” , ПП пташник В.І. ,ПП “ Менада”, ВАТ “ ПМК –93 Промжитлводбуд”, ТОВ “ Крокус”, Вознесенський геріатричний пансіонат ,ПП “ Ласощі”, ВТП “ Катран”, ТОВ “ БОС”,

ТОВ “ Торговий дім “ “Алькор” ,ТОВ “ УКРТАН”, ПП “ Промінь”, КЗ “ Міський будинок культури”/ працюючі забезпечені санітарно – побутовими приміщеннями у залежності від віднесення їх до відповідної групи виробничих процесів / гардеробні, умивальні та убиральні / . Працюють їдальні, обладнані кімнати для прийому їжі, медичні пункти. Передбачені приміщення для особистої гігієни жінок.

1.4.Протягом року за результатами перевірок було сформовані групи кількістю 195 чоловік - це керівники та начальники структурних підрозділів підприємств, організацій , установ , приватні підприємці та працівники робота яких пов’язана з підвищеною безпекою з якими Учбовим регіональним Центром проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці на базі Вознесенського державного коледжу.

1.5. У звітному періоді, за участю головного спеціаліста з охорони праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення міської ради, проведені 43 технаради з керівниками та начальниками структурних підрозділів. На технічних нарадах було розглянуто та проаналізовано поточну інформацію праці про стан виробничого та невиробничого травматизму в місті. Приведені позитивні приклади роботи окремих підприємств міста щодо досягнення встановлених нормативів з охорони праці, ПП фірма “ Вікторія -8 “, ТОВ “ Квінто”, ПП “Промінь”, ТОВ “ Укртан” , ТОВ “ Фенікс” , ПП Шведенко, ПП Рутта, ТОВ “ Юпітер”, ТОВ “ Вознесенська продовольча компанія”, вказано на керівників підприємств, організацій та установ міста, яких притягнуто до адміністративного стягнення за порушення вимог охорони праці КП “Єдність”, ТОВ СП “Євролакт “,ВАТ “ Вознесенський сиркомбінат”, ВАТ “ Агропромтехніка”.

1.6. Щоквартально за участю відповідальних осіб з питань охорони праці , керівників та фахівців з охорони праці підприємств, організацій та установ міста проводилися засідання координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення, на яких були розглянуті поточні питання з охорони праці, хід виконання приписів щодо усунення виявлених порушень та недоліків з питань охорони праці, питання щодо розробки комплексних заходів з охорони праці при укладанні колективних договорів, порядку фінансування цих заходів відповідно до вимог ст..19 Закону України “ Про охорону праці” та Переліку заходів , виконання яких може здійснюватися за рахунок фондів охорони праці, затверджених наказом Комітету по нагляду зо охороною праці №102 від 02.06. 99р. та найбільш поширеним недолікам при розробці у колективному договорі розділу “ Охорона праці”.

2. Активізована робота щодо реалізації державної політики в галузі охорони праці, підвищення рівня безпеки виробництва , проводиться планова профілактична робота щодо попередження випадків травмування людей на виробництві.

Протягом 2010 року Управлінням праці та соціального захисту населення Вознесенської міської ради перевірено 86 підприємств з питань додержання законодавства про охорону праці, виявлено по над 730 порушень.

3. Через засоби масової інформації проводиться профілактична робота щодо зменшення виробничого травматизму. В міській газеті “ День за Днем ” відкрита рубрика “ОХОРОНА ПРАЦІ”, де висвітлюються найбільш актуальні поточні питання, які виникають в ході профілактичної роботи щодо зменшення виробничого та побутового травматизму в місті.

У 2010 році організовано та проведено з керівниками та начальниками структурних підрозділів дві розширені наради , де були заслухані керівники ТОВ “ Квінто”, АТВТ ”Вознесенськавтотранс” з приводу навчання працівників , робота яких пов’язана з підвищеною безпекою.

4. Проведено 30 спільних з Держгірпромнаглядом планових перевірок підприємств, установ та організацій міста та підприємств , на яких у минулому році були зареєстровані випадки травмування працівників це ВАТ “ Вознесенський сиркомбінат” , ТОВ Торговий дім “ Алькор “. Під час перевірки головним спеціалістом з питань охорони праці Управління праці та соціального захисту населення Вознесенської міської ради та інспекторами Держгірпромнагляду проведені співбесіди з начальниками структурних підрозділів щодо виконання ними вимог законодавчих актів з охорони праці.

За результатами проведеного аналізу роботи служб охорони праці підприємств, установ та організацій міста визначено, що система управління охороною праці, технічний стан обладнання, своєчасність проведення атестації робочих місць із шкідливими умовами праці знаходиться у задовільному стані на підприємствах :

ТОВ “БОС”, ЗАТ “Возко”, ММЕМ НЕК “Укренерго”, ПП фірма “Вікторія -8”, ВАТ ПМК-93, КП “СОМ ”, АТВТ “Вознесенський хлібзавод”, КП “Вознесенський ринок”, Вознесенська мехколона № 9, Вознесенське управління експлуатації газового господарства, Цех № 3 Миколаївської філії ВАТ “Укртелеком”, Вознесенський геріатричний пансіонат , КУ “ Центральна районна лікарня”, КДНЗ №10, КДНЗ № 4, КДНЗ №15, КДНЗ № 9, КНДЗ № 5, ЗОШ №5, ЗОШ №8.

Своєчасно виконуються графіки поетапного виведення з експлуатації, або ремонту машин та механізмів, які знаходяться в аварійному стані і не відповідають вимогам нормативних актів по охороні праці : КУ” Вознесенська центральна районна лікарня”, Цех № 3 Миколаївської філії ВАТ “Укртелеком” , АТВТ « Вознесенськавтотранс» , ТОВ“ Вознесенська продовольча компанія “.

Питання поліпшення стану роботи служб охорони праці на виробництві та в невиробничій сфері знаходяться на постійному контролі у Виконавчому комітеті міської ради, а також в Управлінні праці та соціального захисту населення Вознесенської міської ради.
ІІІ. Оцінка ефективного виконання
- Забезпечено дотримання суб’єктами господарювання нормативно – правових актів з питань охорони праці на перевірених підприємствах, організаціях та установах ТОВ“БОС” , ЗАТ “Возко”, ПП фірма “Вікторія -8”, ВАТ ПМК-93, КП “СОМ ”, АТВТ “Вознесенський хлібзавод”, КП “Вознесенський ринок”, Вознесенська мехколона № 9, Вознесенське управління експлуатації газового господарства, Цех № 3 Миколаївської філії ВАТ “Укртелеком”, Вознесенський геріатричний пансіонат, ПП Шведенко, ПП Рутта, ТОВ “ Фенікс” , ТОВ “ Квінто” КУ “Центральна районна лікарня”, КДНЗ №10, ПП “ Промінь”, ТОВ “ Укртан”, КДНЗ № 4, КДНЗ №15, КДНЗ № 9, КНДЗ № 5, ЗОШ №5, ЗОШ №8. /

- Забезпечено функціонування системи управління праці на перевірених у 2010 році підприємствах , організаціях та установах міста - ТОВ “БОС” ,ЗАТ “Возко”, ММЕМ НЕК “Укренерго”, ЗАТ ВПТФ “Вікторія”, ВАТПМК-93, КП “СОМ ”, АТВТ “Вознесенський хлібзавод”, КП “Вознесенський ринок”, Вознесенська мехколона № 9, Вознесенське управління експлуатації газового господарства, Цех № 3 Миколаївської філії ВАТ “Укртелеком”, Вознесенський геріатричний пансіонат ,КУ “ Центральна районна лікарня”, КДНЗ №10, КДНЗ № 4, КДНЗ №15, КДНЗ № 9, КНДЗ № 5, ЗОШ №5, ЗОШ №8 ,ПП Шведенко, ПП Рутта, ТОВ “ Фенікс”, ТОВ “ Квінто”

- Удосконалена система навчання з питань охорони праці: за 2010 рік пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці – 195 чол.
ІV. Фінансування.
Фінансування заходів Програми здійснюється у передбаченому чинним законодавством порядку за рахунок коштів підприємств, організацій та установ, які розраховані та направлені на виконання комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів з безпеки та гігієни праці ,а також інших джерел ,не заборонених чинним законодавством.

V. Пропозиції щодо забезпечення подальшого виконання
Продовжувати виконання завдань і заходів Програми.

Начальник управління праці та соціаль-

ного захисту населення міської ради /підпис/ І.А. Шишляннікова
Вірно:
Начальник загального відділу Н.А.Охрімчук

Схожі:

УРОК з предмета " Охорона праці " Тема: " Основні законодавчі акти з охорони праці "
Розвиток усвідомленої активності студентів та глибоке розкриття вузлових питань з охорони праці
УРОК з предмета " Охорона праці " Тема: " Основні законодавчі акти з охорони праці "
Розвиток усвідомленої активності студентів та глибоке розкриття вузлових питань з охорони праці
1 Соціальне партнерство в сфері охорони праці
...
Державний стандарт України ДСТУ 2293-99 “Охорона праці. Терміни та...
Охорона праці — система правових соціально-економіч­них, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лі­кувально-профілактичних...
Тема Навчання з питань охорони праці
Роботодавець зобов'язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових...
ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ при роботі на ЕОМ Державна політика в галузі охорони праці
Державна політика в галузі охорони праці визначається відповідно до Конституції України Верховною Радою України і спрямована на створення...
ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА З ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
«Кращий слоган з охорони праці» для студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів з підбиттям підсумків на конференції...
Зеркалов Д. В. З-57 Охорона праці в галузі: Загальні вимоги. Навчальний посібник
Рецензенти: Лисюк М. О. – заступник директора з наукової роботи Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та...
Охорона праці може відігравати подвійну роль в інтенсифікації виробництва:...
Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості...
Полтавський національний педагогічний УНІВЕРСИТЕТ імені В. Г. КОРОЛЕНКА...
Для характеристики ефективності роботи з охорони праці використовують наступні показники
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка