ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ


Скачати 247.65 Kb.
Назва ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Дата 22.04.2013
Розмір 247.65 Kb.
Тип Диплом
bibl.com.ua > Економіка > Диплом
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЧЕРКАСЬКОЇ

ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

До проведення Дня Європи в школах Черкаської області


УКРАЇНА –ЄВРОПЕЙСЬКА ДЕРЖАВА


ЧЕРКАСИ – 2006


Щорічний бюлетень Черкаського Центру економічної освіти
Випуск 1
Підготувала С.Г.Мойсеєва, завідувач лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІПОПП, директор Черкаського Центру економічної освіти


Схвалено методичною радою інституту

Видання підготовлено до друку та віддруковано

Центром економічної освіти ОІПОПП

Тираж 50 прим.

У травні Україна відзначатиме День  Європи – свято миру і єдності на нашому континенті. Це наше свято, бо ми – європейська нація. Україна є невід’ємною частиною європейської цивілізації ще з часів античних міст на берегах Чорного моря. Славні  рядки у історію Європи вписані нашими великими предками –  Володимиром Великим і Ярославом Мудрим. Серед джерел європейської демократії – козацька республіка Богдана Хмельницького і  Конституція Пилипа Орлика.

Кров’ю батьків і дідів наших континент визволений від нацизму. Їх подвиг дав європейцям унікальний шанс покінчити зі старим розбратом, розпочати об’єднання народів навколо спільних цінностей нашої цивілізації.

Цей шанс побачили видатні політики Шарль де Голль, Уїнстон Черчілль, Конрад Аденауер, Робер Шуман. Вони  заклали основи майбутньої демократичної Європи, відкритої для всіх без винятку європейських націй. День Європи – це нагадування про сміливу мрію, яка  стала реальністю.

Українська нація довела, що сповідує такі ж ідеали, як і інші вільні європейські народи. Разом з нами Європа відчула – її серце б’ється у Києві. 

Ми  визначили свій шлях у майбутнє. Ми бачимо Україну у  колі країн Об’єднаної Європи. Високі європейські стандарти дають людям можливість жити гідно,  вільно, заможно. Вони надійно захищають свободу та безпеку народів. Ми на власні очі бачимо успіхи  наших сусідів на європейському шляху. Нам під силу досягти не гірших результатів.

Вступ до Євросоюзу не захмарна мрія. Україна має власну “дорожню карту”, що веде до нього. Кожен наш крок на цьому шляху – це нові робочі місця, створені завдяки усуненню  бар’єрів на європейському ринку. Це європейські соціальні стандарти – наш орієнтир у визначенні рівня зарплат і пенсій, якості медицини і освіти. Це гарантії прав кожного громадянина і  правосуддя, справедливе для всіх. Кожен наш крок спрямований на  розкриття всіх можливостей нашої країни, на отримання нових шансів кожним із нас.

  Українці сильна і красива нація. Ми здатні зміцнити  спільний європейський дім, збагатити його своєю працею, прикрасити неповторною культурою. Все це збудеться!

( із виступу Президента України Віктора Ющенка на святкуванні Дня Європи у Києві, 2005р.)

Цього року День Європи в Україні відзначатиметься вчетверте, по всіх регіонах України планується провести ряд заходів, спрямованих на популяризацію основного зовнішньополітичного пріоритету України – інтеграції до ЄС.
  Метою заходів буде роз’яснення пересічному громадянину, чому саме Європа є головним стратегічним пріоритетом для нашої держави, які переваги отримає кожен українець на селі, у місті, на роботі та у приватному житті від реалізації євроінтеграційних прагнень України.
  Святкуванні Дня Європи відбудеться не лише у Києві, але й в Донецьку, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Вінниці.
  Заплановано зустрічі зі співробітниками місцевих обласних адміністрацій, викладачами та студентами університетів, участь у проведенні конкурсів та вікторин з проблем євроінтеграції .

Сучасна Європа показує усім країнам світу модель сумісного мирного існування багатьох народів, де кожен не тільки не втрачає свій особистий національний колорит, а ще й пишається ним. Ця модель отримала назву „Європейський союз”. Шлях до нього був довгим, складним і тернистим.

І хоч надзвичайно важко Європа пережила тягар двох світових воєн, вона показала людству шлях майбутнього – шлях демократичного, правового, цивілізованого спільного існування багатьох держав.

А з чого ж все починалося?
Історія західноєвропейської інтеграції. План Маршала. Головні чинники європейської інтеграції

Історія розвитку Європейського Союзу починається відразу після другої світової війни. Європейцям потрібно було пережити дві світові війни, перш ніж вони задумалися над необхідністю об'єднання своїх країн на зовсім нових засадах. Після отримання перемоги над фашистською Німеччиною в світі з'явилось дві супердержави: СРСР та США. Західна Європа побоювалась сили і величі Радянського Союзу і шукала шляхи протидії його військовій могутності. Саме тоді, у 1946 році Прем'єр-міністр Великобританії Уінстон Черчілль у своїй історичній промові в Цюріху (Швейцарія) заявив про необхідність створення "свого роду Сполучених Штатів Європи". Тоді пролунали такі слова: "Першим кроком у новій побудові європейської сім'ї має стати партнерство між Францією та Німеччиною. Лише таким чином Франція зможе повернути собі репутацію морального лідера Європи. Відродження Європи неможливе без духовної величі Франції та духовної величі Німеччини. Побудова Сполучених Штатів Європи має бути такою, щоб матеріальна міць однієї держави не відігравала визначальної ролі. Великі і малі нації є однаково важливими, а мірилом їхнього авторитету має стати спільний внесок у спільну справу." Ворожнеча і суперництво між Францією та Німеччиною багато віків були головною причиною більшості конфліктів у Західній Європі.

Влітку 1947 року почав діяти американський план Маршала, метою якого було сприяння прискореному відродженню економіки Європи.

Президент США Трумен і його адміністрація були переконані в тому, що економічне відродження Європи могло б стати ключовим фактором задоволення довгострокових стратегічних інтересів Сполучених Штатів. Динамічна економіка Сполучених Штатів вимагала розширення експорту та інвестування за кордоном, що, в свою чергу, було неможливо без відбудови основних країн-партнерів в Європі та їх інтеграції у систему світової торгівлі. Допомогу було запропоновано всім державам континенту, проте прийнята вона була лише тими країнами, які в подальшому стали називатися Західною Європою.

12 березня 1947 р. була вперше проголошена Доктрина Трумена, якою було закладено основи і прокладено шлях для надання програми американської допомоги післявоєнній Європі. Розробкою програми займалась спеціально створена група політичного планування під керівництвом Джорджа Кеннана. Зважаючи на це, у 1948 р. після майже року напружених дебатів Конгрес Сполучених Штатів ухвалив пропозицію генерала Маршала і прийняв Акт про Економічне Співробітництво (Есоnоmіс Соорегаtіоп Асt) - законодавчу основу Плану Маршала. Отже, відповідно до Плану Маршала, до 1952 р. в 16 країн Європи було спрямовано близько 13 млрд. дол. США у вигляді економічної та технічної допомоги. План Маршала став найбільшим досягненням американської дипломатії у післявоєнні роки. Він досяг успіху у відтворенні економічного зростання Західної Європи, стабілізації її демократичної політики. Уже на початку 1950 р. інфляцію у багатьох країнах було стримано, а обсяги європейської внутрішньої та зовнішньої торгівлі серйозно перевищували показники, очікувані на початку реалізації Плану Маршала. За чотири роки його реалізації валовий національний продукт західноєвропейських країн зріс майже на 32%: сільськогосподарське виробництво перевищило довоєнний рівень на 11%, а промислове виробництво - на 40%.

У 1948 році було створено митний союз країн Бенілюксу, який об'єднав Бельгію, Нідерланди та Люксембург. Починаючи з 1952 р. економіка Західної Європи вступила в період небаченого підйому, що тривав понад двадцять років.

Інтеграція набирала швидкості, але над Європою нависла тінь холодної війни. Новий військовий конфлікт здавався неминучим. За цих умов прийшло розуміння необхідності прийняття заходів, аби уникнути помилок минулого і створити запоруку тривалого миру між недавніми ворогами. Творцями і передвісниками цього миру стали троє видатних людей -політичних і громадських діячів, яких Європі пощастило на той час мати в своєму "активі": французи Жан Моне і Роберт Шуман та німець Конрад Аденауер.

9 травня 1950 року французький міністр закордонних справ Роберт Шуман оприлюднив Декларацію, яка започаткувала процес європейської інтеграції, в якій закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни передати управління виробництвом вугілля та сталі (тобто галузями промисловості, які на той час складали основу військової могутності держави) єдиному національному органу. Внаслідок такого об'єднання ключові ділянки військової промисловості мали перейти під спільний контроль, що унеможливлювало підготовку окремої країни до нової війни. Контроль мав здійснюватись "вищим органом" (прообразом Європейської Комісії).

Концепцію такого об'єднання розробив Жан Моне - "людина миру", який відіграв значну роль у звільненні Франції й Європи від фашистів. Вона дістала цілковиту підтримку канцлера Федеративної Республіки Німеччини Конрада Аденауера. Отже, відлік почався 9 травня 1950 року. Через 35 років на Міланському самміті в 1985 році було вирішено встановити цей день офіційним святом - Днем Європи.

Сьогодні Сьогодні - День Європи вважається символом миру та єдності. Це той день, коли всі європейці віддають шану їхнім спільним цінностям. День Європи, так само як і єдина європейська валюта (євро), прапор і гімн, є символом ЄС як політичної єдності. Але День Європи це також і хороша нагода відпочити під час святкових заходів і фестивалів, які наближають Європу до її громадян, а народи різних держав – один до одного.
Європейський гімн

У широкому значенні – це гімн не лише Євросоюзу, але й усієї Європи. Музика гімну взята з Дев’ятої симфонії, яку Людвіг ван Бетховеном написав у 1823 році. У фінальній частині своєї симфонії Бетховен поклав на музику „Оду до радості”, написану у 1785 році Фрідріхом фон Шиллером. У цьому вірші знайшла відгук ідея братання народів, яку поділяв і Бетховен.

У 1972 році Рада Європи (той самий орган, який розробив дизайн європейського прапора) схвалила бетховенську тему „Оди до радості” у якості свого гімну. Відомому диригенту Герберту фон Караяну було доручено написати три інструментальні аранжування – із соло для фортепіано, для духових інструментів і для симфонічного оркестру. Без слів, універсальною мовою музики, гімн виражає ідеали свободи, миру та солідарності, на яких тримається Європа.

У 1985 році гімн було схвалено президентами та главами урядів країн ЄС як офіційний гімн Європейського Союзу. Цей гімн не має на меті замінити існуючі національні гімни країн ЄС. Гімн ЄС – це утвердження спільних цінностей та їх єднання в усьому розмаїтті національних відмінностей.
Європейський прапор
Офіційним прапором Європейського союзу у 1996 р. було визнано символ, що має коло з дванадцяти зірок на блакитному фоні (власне, він запозичений із символу, який був прийнятий Радою Європи ще 8 грудня 1955 р.). Згадаємо, що саме у 1986 р. до складу Європейського Союзу входило 12 країн. Проте, незважаючи на подальші "розширення", кількість зірок, що символізує довершеність та повноту, завжди залишатиметься незмінною.
Україна — найбільша європей­ська країна, яка заявила про своє бажання увійти до європейського співтовариства. Тому важливо, щоб учні більше дізнавались про європейські країни, рівень їхнього розвитку та місце в світі. З цією метою напередодні "Дня Європи" доцільно провести інтелектуальну гру між учнями 10-11 класів — "Щасливий випадок", яку підготували вчителі географії Староковрайської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чорнобаївської районної ради.


Юрковський Олександр Юрійович

Юрковська Валентина Василівна
ГЕОГРАФІЧНА ГРА "ЩАСЛИВИЙ ВИПАДОК"


У грі "Щасливий випадок" бе­руть участь дві команди, які скла­даються з 6 (шести) учасників.

Для проведення гри необхід­но:

два столи за якими роз­міщуються учасники;

командам необхідно вига­дати собі назви та обрати капі­танів;

необхідно підготувати запитання суперникам.

Гра складається з шести гей­мів, під час яких учасники повинні показати ґрунтовні знання з фі­зичної та соціально-економічної географії Європи. За правильні відповіді нараховуються бали. Перемагає та команда, яка набрала більшу кількість балів.
І гейм. "Заморочки з бочки"

Принцип гейму полягає в тому, що команди витягують з бочки по п'ять карток із запитаннями кож­ній команді. Серед цих карток є 3 "щасливі картки" — вони іншого кольору і за правильну відповідь

на них нараховується не 1, а 3 ба­ли.

Якщо одна команда не знає відповіді, право відповіді може бути надане супернику.

  • Два міста на різних берегах великої європейської річки злили­
    ся разом і утворили європейську столицю. (Будапешт на Дунаї.)

  • Яка європейська країна на­звана на честь столиці іншої євро­
    пейської країни? (Румунія-Рим.)

  • Країна ЄС, яка відмовилася вводити в грошовий обіг євро на
    своїй території і зберегла власну валюту? (Великобританія.)

  • Що об'єднує ці міста — Ве­неція, Санкт-Петербург, Амстердам? (Міста стоять на каналах.)

  • Хто був президентом двох країн, не змінюючи кабінету? (В.
    Гавел — президент Словаччини та
    Чехії.)


II гейм "Ти - мені, я - тобі..."
Команди готують одна одній по два запитання.

За правильну відповідь — 2 ба­ли.
IIІ гейм "Розумники"

За 1 хвилину команди повинні записати якомога більше назв гео­графічних об'єктів, що пов'язані з Великобританією (річки, міста, гори, озера, моря).
IV гейм "Географічне три­борство"
1. Географічне лото.

Скласти попарно назви країн та їхніх столиць.

Австрія — Відень

Данія — Копенгаген

Греція — Афіни Італія — Рим

Нідерланди – Амстердам

Швеція — Стокгольм

Франція — Париж

Португалія — Лісабон

Німеччина — Берлін

Бельгія — Брюссель

2. "Впізнай мене".

Назвіть країн, контури яких зо­бражено на малюнку.

3. „Піраміда”

За дві хвилини складіть піра­міду європейських столиць, щоб
кожна наступна була на одну букву довша за попередню (врахову­ються лише назви, записані підряд).

1 назва -1 бал.
РИМ

ОСЛО

ПАРИЖ

МАДРИД

ЛІСАБОН

БУХАРЕСТ

ГЕЛЬСІНКІ
V. "Далі, далі..." — бліцтурнір.

Кожній команді за 1 хвилину потрібно дати якомога більше відповідей на поставлені запитан­ня. Якщо команда не знає пра­вильної відповіді, вона може відповідати на наступні запитан­ня.

  • На берегах якої річки розта­шована столиця Великобританії?
    (Темза)

  • Президентом якої країни є Кваснєвський? (Польща)

  • Яка країна розташована на Апеннінському півострові? (Італія)




  • В якій країні знаходиться Рурський кам'яновугільний ба­сейн? (ФРН)

  • Назвіть країну вітряків та тюльпанів. (Нідерланди)

  • В якій європейській країні немає конституції? (Великобри­
    танія)

  • Країна, що весь час воює з морем. (Нідерланди)

  • Країна, якій належить най­більший острів на Землі. (Данія)

  • Найвища вершина Європи. (Монблан)




  • Півострів, який за формою нагадує чобіт. (Апеннінський)

  • У якій державі знаходиться Лазуровий берег? (Франція)

  • Яку країну називають вул­канічним центром Європи? (Іс­ландія)

  • Столицею якої країни є Копенгаген? (Данія)

  • Яку державу називають країною-банкіром? (Швейцарія)

  • В якій країні виробляють автомобілі "Мерседес"? (ФРН)

  • Яка протока відділяє Євро­пу від Африки? (Гібралтар)

  • В столиці якої країни розміщена Ейфелева вежа? (Фран­ція)

  • Найменша незалежна держава в світі. (Ватикан)

  • Батьківщина олімпіади.(Греція)

  • Який острів у Чорному морі є предметом суперечок між Ук­раїною та Румунією? (Зміїний)

  • Найбільша за площею європейська країна. (Україна)

  • Якою протокою Великобританія відділена від материка?
    (Ла-Манш)

  • Як звуть королеву Великобританії? (Єлизавета)

  • Яка країна є батьківщиною автомобіля "Фіат"? (Італія)

  • За запасами деревини ця країна посідає перше місце в Європі. (Швеція)

  • Найвища гірська система Європи. (Альпи)

  • Назвіть абревіатуру Ор­ганізації Північноатлантичного альянсу. (НАТО)

  • Яке місто-столицю перетинає нульовий меридіан? (Лондон)

  • В якій країні розташована крайня західна точка Європи, мис
    Рока? (Португалія)


V. „Темна конячка".

Принцип цього гейму полягає в тому, що команди за описом повинні визначити географічний об'єкт або явище. Хто першим дасть відповідь той отримує 3 бали.

Всього запитань в цьому геймі три. Якщо команди не знають відповіді, то вони можуть скористатися підказками. За кожну підказку знімається 1 бал.

1 .Цю державу називають „стальним герцогством" або кузнею Західної

Європи, оскільки в ній найвищий рівень виплавки металу на душу населення ?

Підказки: - це європейська держава карлик, що не має виходу до моря;

- назва країни і столиці однакові.

(Люксембург)

2. Яка європейська країна випереджує всі країни Європи за запасами гідроенергії і займає перше місце у світі за виробництвом електроенергії на душу населення?

Підказки: - добуває нафту і природний газ на шельфі Північного моря;

- столиця Осло.

(Норвегія)

3. Хто з європейських народів, спілкуючись між собою кожний на своїй рідні; мові, розуміють один одного, як, наприклад розуміють один одного росіянин українець і білорус.

Підказки: - всі жителі цих країн живуть на півостровах ;

- країни розміщені на півночі Європи.

(Швед, данець і норвежець)
Підводимо підсумки гри та на­городжуємо переможців.

ВІРШІ З КОНКУРСУ :”Я ГРОМАДЯНИН ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ДЕРЖАВИ”

Аліна Тищенко,

випускниця школи імені І.М.Ляшенка

м. Жашкова
Україна моя – європейська держава

Я звертаюсь до Бога, у небо піднявши очі,

І шукаю в книжках ту сторінку чи речення те,

Бо знайти дуже відповідь хочу

На питання, здавалось би, дуже просте.

З гіркотою в душі допомоги у всіх я благаю,

Відчуваю себе я невільно, мов пташка у клітці,

Майже вибившись з сил, сльози розпачу й болю втираю,

Адже ми - європейці, забули, що ми - українці.

Пам'ятаймо, що наш привілей бути мудрим і чесним,

Що душа наша в пісні, яка над землею летить,

Що любов у серцях, почуттям є настільки прекрасним,

Що заради цього треба жить і творить.

То чому ж ми забули про мову свою калинову?

І чому від усіх ми чекаємо винагород?

Я звертаюсь до вас у рядках оцих знову і знову:

Українці! Та ми ж європейський народ!

Я звертаюсь до себе, до кожного "Не мовчіть!"

Говоріть! Я благаю! Навіщо ж мовчати?

Бо якщо не протоптана стежка до інших воріт,

То для чого було незалежність оцю здобувати?

Українці! Ми гідний великий народ!

Бо із нами Шевченка велична постава,

Ми прийдемо до нових і світлих висот.

Україна моя - ЄВРОПЕЙСЬКА держава.

Богатікова Анастасія,

учениця гуманітарно-правового ліцею м.Черкас.

Вірш написаний до Дня Європи

Чи ми Європи діти?

Навчаюсь у ліцеї – профільна освіта,

Високий, європейський вже стандарт,-

Доводять нам, що ми – Європи діти,

Держава – європейська: то не жарт!

І дійсно: ми, географічно, - в центрі,

Англійська багатьом, як рідна,

Багато підприємців – «нових», джентрі,

Історія велика, і наука – плідна!

Така ж весела і розкута молодь,

Смаки і мода вже передові!

Забуті і репресії і голод,-

Закони європейсько-правові!

А що ж не так? Чому і досі

Не почуваємся як вдома?

А йдемо до Європи в гості?

Чому від нас у неї втома?

Не в тому ж річ, що ми готові

Скрізь працювати, що є сили, -

Бо працелюбність, кажуть, в крові…

Чому свій дім в смітник перетворили?

Чому так рідко піднімається рука,

Щоб папірець з землі підняти?

Чому забруднена ріка? –

Цього боїться так Європа-мати?

Вона така тендітна і охайна,

Найменша на Землі частинка світу,

І можна знищити її негайно,

Але воліють захищати її діти!

І ми живем під європейським небом,

І хочемо її синами стать! –

Прикласти руки й серце треба,

І власне місто від сміття прибрать!

Штиль Інна, учениця Смілянського

навчально – виховного комплексу

«Дошкільний навчальний заклад –

загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15»
«Моя прекрасна сторона»
Серед безмежності земель,

Де котять хвилі Салуїна,

Серед країн, як Божий день,

З'явилась наша Україна

Країна наша не така,

Вона різниться серед інших.

Вона чарівна і проста,

В ній менш багатих і успішних.

Хоч економіка слабка,

Життєвий рівень невисокий,

Та Україна молода

Підкорить зоряні висоти.

Народ наш здавна працював,

Завжди на краще сподівався.

На боротьбу із лютим злом,

Коли потрібно, підіймався.

Стерпіла наша ненька все:

Голодомор, Чорнобиль, горе.

Дніпро-Славутич хай несе

Про тебе славу в Чорне море.

В Європі голос наш луна,

Ми демократію будуєм.

Моя прекрасна сторона –

Про тебе скоро світ почує.

Трудитись будем всі, як є,

Знайдем для України музу,

І шлях тернистий прокладем

До Європейського Союзу.

Давайте ж гідно працювать

Собі на благо і удачу

Вкраїні першість здобувать,

А це багато чого значить.

Бо Україна в нас одна,

В минуле їй нема дороги

Моя прекрасна сторона,

Хай зникнуть всі твої тривоги !

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ЄВРОПИ У КИЄВІ (2005р)

Мапа Європейського Містечка (див. форзац)

Європейське містечко у Києві

Європейське містечко – це особлива частина святкування Дня Європи. Третій рік поспіль усі посольства європейських країн встановлюють свої павільйони на Хрещатику та спілкуються з українцями, які приходять на головну вулицю столиці. У цих павільйонах можна ознайомитися з культурою європейських країн, що представляє європейську єдність у всій її різноманітності. Що ж відбувалося у 2005 році? Вперше нашій увазі запропонували можливість взяти участь у публічних дебатах. Досвід попередніх заходів показав, що українці та громадяни країн ЄС потребують глибшого діалогу та обміну думками. Ось чому Представництво Європейської Комісії в Україні запросило політиків, бізнесменів та експертів узяти участь у таких дебатах і відповісти на всі запитання, які виникнуть у відвідувачів Європейського містечка.

Пропонуємо вам реклами країн, палатки яких були розташовані у Європейському містечку

АВСТРІЯ

Завітайте до затишного віденського кафе та насолодіться шармом австрійської культури! Неспішно попиваючи справжню віденську каву, отримайте задоволення від вальсу віртуозних танцюристів під музику австрійських класиків. У музичній програмі візьмуть участь Оркестр Національної Опери України (диригент Герман Макаренко) та Київський театр танцю (художній керівник Олег Касьянов), який виконає танцювальні мініатюри з всесвітньо відомих опер. Якщо Ви ще не навчилися танцювати віденський вальс, то Ви матиме ексклюзивну нагоду виправити ситуацію на спеціальних уроках, які будуть запропоновані в австрійському павільйоні. Тут Ви також зможете відчути подих „Євробачення”, адже представник Австрії на цьогорічному конкурсі, гурт „Глобал Крюнер”, виступатиме на малій сцені!

ІСПАНІЯ

Ласкаво просимо до іспанського павільйону скуштувати справжню іспанську паелью, національне блюдо Каталонії – пригощає ресторан „La Paella”! Посмакуйте вишуканими іспанським стравами у затишному павільйоні, поки Ваш слух ніжитимуть солодкі звуки іспанської гітари. Юні відвідувачі також знайдуть тут для себе багато цікавого, зокрема зможуть узяти участь у конкурсі малюнків, присвяченому 400-річчю з дня народження Дона Кіхота!

БЕЛЬГІЯ

У бельгійському павільйоні на Вас чекає різноманіття сортів справжнього бельгійського пива. Приязні співробітники Посольства дадуть відповідь на всі ваші запитання та поділяться інформацією щодо туризму, бізнесу, промисловості, транспорту, освіти, мистецтва, фольклору та народних виробів Бельгії. Тут на Вас також чекатиме привітне кафе під відкритим небом.

ФІНЛЯНДІЯ

Дізнайтеся більше про літературу Фінляндії, перекладену українською мовою, та познайомтеся зі справжніми мумі-тролями! Після довгої солодкої зимової сплячки сімейство мумі-тролів відправилося у захоплюючу весняну подорож для зустрічі з українськими дітьми. Ви матимете нагоду подружитися з ними перед фінським павільйоном, тут же можна побачити театральний виступ за їх участю та виграти книжку про мумі-тролів у спеціальному конкурсі. Батьки зможуть придбати книги українських видавництв „Кальварія”, „Літопис” і „Старий Лев” для себе та своїх дітей, а також отримати загальну інформацію про Фінляндію та повчити фінську у Школі європейських мов.

ЛАТВІЯ

Перегляньте відеофільм про історичні місця, архітектуру, мистецтво та промисловість Латвії, а потім перевірте свої знання про цю прекрасну прибалтійську країну! А на згадку про неї Ви зможете придбати вироби з кераміки та чудову косметичну продукцію.

УГОРЩИНА

Угорський павільйон ласкаво запрошує усіх відвідувачів на традиційні угорські пироги! Співробітники Посольства з радістю поділяться з Вами інформацією про можливості відпочинку, культурне та наукове життя в Угорщині.

На святі також буде представлене угорське місто Мішкольц: подивіться виступ його фольклорного ансамблю „Сінвавольді” на малій сцені.

ТУРЕЧЧИНА

Вас вітає і ласкаво просить до свого павільйону Туреччина! Зустріньтеся з Туреччиною у Європі та з Європою у Туреччині. Відвідайте нашу виставку сучасності та подивіться виступ фольклорного танцювального ансамблю молодих виконавців. Приходьте потанцювати з нашим ді-джеєм: на Вас чекає багато сюрпризів!

НІМЕЧЧИНА

Дізнайтеся більше про Німеччину від співробітників Посольства та Гьоте-Інституту, німецького фонду академічних обмінів. На вас чекає різноманітна інформація про німецьку культуру та можливості навчання в Німеччині. Проявіть себе у футбольній битві та отримайте приз! Тут на Вас також чекає знаменитий гурман Ерік, який почастує Вас своїми особливими стравами та напоями.

ШВЕЦІЯ

Ласкаво просимо до Швеції! Дайте правильні відповіді на наші нескладні запитання про країну та отримайте хорошу книгу про Швецію. Короткі вікторини проводяться щогодини. Запрошуємо Вас також до діалогу про Швецію – задайте Ваше запитання, а ми спробуємо на нього відповісти: дізнайтеся все, що Ви хотіли знати про Швецію, але забували спитати. А ще на Вас чекають Інтернет-гіди, які підкажуть Вам, де можна знайти більше інформації про Швецію у Глобальній мережі.

СЛОВЕНІЯ

Завітайте до павільйону Словенії та покуштуйте національні словенські страви! Тут на Вас чекає багато маленьких подарунків та інформація про словенську природу і економіку. А на малій сцені можна буде послухати виступ народного етнографічного ансамблю „Ана Пупедан”, відомого своїм неповторним оригінальним звучанням, сатирично-розважальною лірикою, вражаючою видовищністю, бездоганною гармонійністю та вмілим поєднанням кількох музичних жанрів від культового стилю гурту „Дорс” до мультиетнічного „турбо-фольку”!

БОЛГАРІЯ

Дізнайтеся усе, що Вам потрібно, про Болгарію та придбайте собі болгарську косметику!

ІРЛАНДІЯ

Запрошуємо усіх відвідувачів Європейського містечка до ірландського павільйону! Традиційну ірландську музику виконуватиме відомий Вам з минулого Дня Європи „ГуртЙоГурт”. Гурт було створено у 2000 році. Їхній перший виступ відбувся в ірландському ресторані „O’Brien’s” у Києві з нагоди Дня Святого Патріка. Перший альбом гурту під назвою „Ми маємо все навкруги” вийшов у березні 2001 року. Гурт виступав на багатьох музичних фестивалях та випустив ще два альбоми. „ЙоГурт – ірландські вершки” та „Йди за мною”. Наші друзі з „Kyiv Duty Free” знову запропонують Вам знамените ірландське пиво „Guinness” та запашну ірландську каву, кошти з продажу яких підуть на доброчинність. Тут Ви також зможете отримати багато інформації про Смарагдовий острів: ми будемо дуже раді відповісти на всі Ваші запитання!

ЕСТОНІЯ

В естонському павільйоні Вам запропонують яскраві брошури та буклети про Естонію, її економіку, культуру та можливості відпочинку.

ГРЕЦІЯ

Чи знаєте Ви, яка на смак справжня грецька їжа? Тож приходьте до грецького павільйону і дізнайся! Тут можна послухати живу грецьку музику, смакуючи грецькі національні страви, а також дізнатися все про найпривітніші туристичні куточки в Європі!

ЧЕХІЯ

Дізнайся більше про нову країну ЄС, яку представить суперзірка Ана К на великій сцені! Співробітники Посольства Чехії з радістю нададуть вам інформацію про історію, культуру та туризм у Чехії.

НІДЕРЛАНДИ

Атмосфера справжнього свята чекає на Вас у голландському павільйоні – повітряні кульки, прапорці, інформація про академічні стипендії та ще багато-багато інших сюрпризів! Тут Ви також зможете поласувати справжнім голландським пивом!

ІТАЛІЯ

Заходьте та скуштуйте справжні витвори мистецтва італійської кухні! А разом з тим дізнайтеся все про студентські програми обміну з італійськими університетами та туризм в Італії.

ОБ'ЄДНАНЕ КОРОЛІВСТВО

Досліджуй Об'єднане Королівство інтерактивно: вікторини про Британію і британську науку та фотовиставка „Образи науки” чекають на тебе! Перевір свої фото-навички з британським профі, які поділиться своїми 10 секретами техніки сучасної фотографії. До цікавої розмови Вас запрошують співробітники Посольства та Британської ради.

СЛОВАЧЧИНА

Приходьте до павільйону Словаччини та відкрийте для себе мальовничу красу словацьких краєвидів. Не пропустіть нагоди перевірити свої знання у вікторині про цього західного сусіда України. Вас замилує мелодійна краса ще однієї слов’янської мови. Дізнайтеся все, що Вас цікавить про Словаччину!

ФРАНЦІЯ

Любите співати? А як щодо популярних французьких пісень Едіт Піаф чи Патрісії Каас? Не вагайтеся жодної хвилини і приходьте до французького павільйону взяти участь в конкурсі співу „Караоке”! Представники Посольства Франції та Французького культурного центру розкажуть Вам усе про туризм, стажування, стипендії та інші освітні можливості у Франції! Ви також матимете нагоду попробувати запашний французький лікер „Рікар” та інші принади вишуканої французької кухні, включаючи французький сир від "Президента".

ПОРТУГАЛІЯ

Перегляньте відеофільми про Португалію та переконайтесь у неповторності краси її мальовничих берегів і затишних селищ, над якими лине неповторна португальська музика! Співробітники Посольства нададуть Вам професійні поради щодо туризму в Португалії та дадуть відповідь на всі Ваші запитання про країну!

ПОЛЬЩА

Хочете знайти варшавську музу для Вашого наступного мистецького полотна? Чи проїхатися на байдарках по Бугу? Чи згораєте від бажання дізнатися, коли все ж таки вийде на екран новий фільм Єжи Гофмана про Україну? Тоді уважно пильнуйте і не пропустіть наш польський павільйон.

ЛИТВА

Дайте відповіді на запитання міні-вікторини та отримайте латвійський сувенір, не перетинаючи кордону! Якщо ж Вам кортить відвідати цю чарівну балтійську країну, то Ви саме там, де потрібно, щоб отримати інформацію про туристичні поїздки до Вільнюса та інших міст Латвії!

РУМУНІЯ

Якщо Ви чуєте мотиви румунської народної музики, але Ваші очі прагнутимуть бачити людей та місцевість, де ці таємничі звуки народжуються, румунський павільйон – це те місце, де Ви можете почти планувати свою поїздку до південного сусіда!

ПАВІЛЬЙОН ПУБЛІЧНИХ ДЕБАТІВ У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ МІСТЕЧКУ

Вперше за трирічну історію святкування Днів Європи в Україні у Європейському містечку з’явиться Павільйон публічних дебатів. Досвід минулих заходів показав, що українці та європейці потребують глибшого діалогу та обміну думками. Ось чому Представництво Європейської Комісії в Україні запросило бізнесменів, політиків та експертів, щоб вони відповіли на запитання, які виникнуть у відвідувачів Європейського містечка. Саме цей павільйон користувався значною популярністю серед тих, хто прийшов до Європейського містечка у Києві на Хрещатику 14 травня. Всі, хто мав, що сказати про українсько-європейські відносини та хотів почути про перспективи участі України в енергетичній системі ЄС, або ж просто дізнатися думку відомих європейських і українських експертів – приєднувалися до обговорення! До участі у дебатах були запрошені відомі українські політики та діячі культури, а також експерти та дипломати з країн ЄС. Під час дебатів обговорювалося широке різноманіття тем від культури, освіти та економічних відносин між Україною та ЄС до Європейської Конституції та її значення для України. Основними питаннями, що обговорювалися були такі:

  • Освіта без кордонів?

  • Як ЄС може посприяти підвищенню рівня життя та достатку в Україні?

  • Як розширення ЄС змінює країни, які нещодавно увійшли в ЄС?

  • Що „європейські цінності” означають для України?

Рекомендована література:

  1. Копійка В.В.,Шинкаренко Т.І. Європейський Союз:заснування і етапи становлення.-К.:Видавничий дім «Ін Юре», 2001.

  2. Національна безпека і оборона. - 2001. - № 11.

  3. Рада Європи- http://www.coe.int

  4. http://delukr.cec.eu.int

  5. Романюк О. Історія, структура та принципи функціонування Європейського Союзу: загальний огляд // Україна на шляху європейської інтеграції. / Наук ред.: Т.Пахомова, С.Будаговська. - К.: Товариство Карала Дуйсберга, 2000. - 240 с.

  6. Європейський Союз: основи політики, інституційного устрою та права. Навчальний посібник // Пер. з нім. - К.: "Заповіт", 2001. - 368 с.

  7. Євробюлетень. Інформаційний бюлетень Представництва Європейської Комісії в Україні. Квітень, 2001.

  8. Храбак І.Євроатлантична інтеграція – головна домінанта зовнішньої політики України//Політика і час.- 2003.-№7.-С.35-42.

Святкування Дня Європи у Києві (2005р)



Схожі:

Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників...
Ю. В. Лєснікова, методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників...
Добровольська Людмила Насибівна, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти Черкаського обласного інституту післядипломної...
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників

ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ
Месевря О.І., завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних...
ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ
Підоплічко М. Д., завідувач відділу інновацій та перспективного педагогічного досвіду Черкаського обласного інституту післядипломної...
“Виховувати, граючи
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників, завідувач лабораторії виховної роботи
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаси 2008
Укладачі: С. А. Гаряча, завідувач лабораторії дошкільної та початкової освіти ЧОІПОПП
Міністерство освіти і науки України Головне управління освіти і науки...
А. К. Кравцов, методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, підполковник
ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Професійно-педагогічна самореалізація педагога в умовах інформаційно-комунікаційного простору
ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Дидактичні матеріали для оцінювання теоретичних знань учнів із навчальних модулів
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка