Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя за І півріччя 2011 року


Скачати 235.51 Kb.
Назва Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя за І півріччя 2011 року
Дата 08.04.2013
Розмір 235.51 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Додаток

до рішення міської ради

від 29.07.2011 р. № 1-9/VI

ІНФОРМАЦІЯ

про підсумки виконання Програми

соціально-економічного розвитку міста Нікополя

за І півріччя 2011 року

Програма соціально-економічного розвитку на 2011 рік базується на основних напрямах прогнозу економічного і соціального розвитку України та Дніпропетровської області на 2011 рік.

Прогнозні розрахунки і заходи програми розроблені на основі аналізу соціально-економічної ситуації в господарському комплексі міста, прогнозів та пропозицій управлінь та відділів міської ради, формувалися з урахуванням завдань та заходів Стратегічного плану сталого розвитку м. Нікополя до 2020 року.

Пріоритетними завданнями соціально-економічного розвитку міста залишаються: закріплення соціальної спрямованості економічного зростання, збільшення випуску виробництва вітчизняної конкурентоспроможної продукції, концентрація фінансових і трудових ресурсів на скорочення незавершеного будівництва, впровадження енергозберігаючих технологій, підвищення рівня розрахунків населення за отримані комунальні послуги, активізація роботи зі скорочення кількості збиткових підприємств, недопущення заборгованості з виплати заробітної плати.

  1. Промисловість

Як і всі бюджети України, бюджет нашого міста напряму залежить від діяльності промислових підприємств, частка надходжень від яких складає до бюджету міста 50%.

За січень - квітень 2011 р. обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, послуг) у діючих цінах звітного року, без податку на додану вартість і акцизного збору, становив 4455,2 млн. гривень. Частка обсягу реалізації промислової продукції міста в обсязі реалізації області становить 6,7%.

По виробництву металургійної продукції Нікополь знаходиться в числі лідерів по Дніпропетровській області. Промисловість міста має певний вплив на загальнообласні показники динаміки промислового виробництва.

Продукція підприємств міста конкурентоздатна на світовому ринку. Про це свідчить щорічне зростання обсягів експорту при позитивному зовнішньоторговельному сальдо. Підприємства Нікополя входять у число основних експортерів області.


  1. Розвиток підприємництва

За І півріччя 2011 року малий та середній бізнес в місті Нікополі - це 2260 малих та середніх підприємств та 10695 фізичних осіб-підприємців. В місті діє 6 великих підприємств. Офіційно в малому та середньому бізнесі зайнято 24,90 тис. осіб, а саме: підприємців, які сплачують податки – 7040; особи, що працюють у приватних підприємців за договорами найму – 2210; особи, що працюють на підприємствах малого та середнього бізнесу – 15720. Це складає 20% від всього населення міста та 50% від дієздатного населення.

Частка надходжень до бюджету міста від суб’єктів малого та середнього бізнесу у всій сумі податкових надходжень за звітний період склала - 27%.

В другому кварталі 2011 року зменшилась тенденція припинення діяльності фізичних осіб – підприємців. Малий бізнес пристосувався до Податкового кодексу та вимог щодо сплати внеску в пенсійний фонд спрощенцями. Позитивно те, що залишилась спрощена система оподаткування.

В І півріччі і 2011 року зареєстровано 360 приватних підприємців та 30 нових підприємств малого та середнього бізнесу.

За І півріччя 2011 року в місті розпочали роботу 32 нові торгові об’єкти, з них тільки 8 – по реалізації продовольчих товарів та 16 об’єктів по наданню побутових послуг.

Станом на 01.07.2011 року в місті функціонує 15 ринків та місць організованої торгівлі, на яких нараховується 6400 торгівельних місць. Зайнято торгівлею 85% місць. Ринок Альпова, що належить ДП «Нікопольський центральний ринок» має 90% вільних місць для ринкової торгівлі.

Місто потребує створення оптово-роздрібного сільськогосподарського ринку у зв’язку з тим, що населення Нікополя та Нікопольського району є виробниками сільгосппродукції, яка користується попитом в великих містах України.

В структурі господарської діяльності малого та середнього бізнесу 44% займає торгівля, 16% - послуги, в тому числі виробничого характеру, 15% - будівельна діяльність, та 8% металургійна промисловість, 8,5% - виробництво як товарів народного споживання, так і промислового характеру. В місті малим та середнім бізнесом виробляються така продукція: хліб, хлібобулочні та кондитерські вироби, соняшникова олія, виробництво муки, крупи, макаронних виробів, виробництво квасу на пива, виробництво морозива, ковбасних виробів, рибних консервів та здійснюється переробка риби. Також здійснюється виробництво тротуарної плитки, пінобетону, пластикових труб, металопластикових вікон та дверей, виготовлення різних видів меблів та текстильних виробів торгової марки «Катруся».

Відносини органів місцевого самоврядування та бізнесу є вкрай важливими для розвитку міста та створення середовища відкритості влади.

Сьогодні іде інтеграція діючого Дозвільного центру «ПАРТНЕРИ» в Центр муніципальних послуг, в якому забезпечується надання послуг замовникам (як суб’єктам господарювання так і населенню міста) за принципами «єдиного офісу».

Метою діяльності Центру муніципальних центру є забезпечення зручного та оперативного отримання послуг замовниками, максимального спрощення організації та технологій їх виконання, відкритість і прозорість умов при розгляді звернень громадян, суб’єктів господарювання.

На сьогоднішній день в Дозвільному центрі працює 15 представників дозвільних органів, а в Муніципальному центрі буде працювати 25 місцевих служб. В центрі муніципальних послуг буде надаватися понад 150 видів державних, комунальних та інших послуг та погоджень


  1. Соціальна політика



  1. Зайнятість населення та ринок праці


Для здійснення заходів щодо стабілізації та регулювання ринку праці розроблено Програму зайнятості населення міста Нікополя на 2010-2011 роки.

Згідно вказаної Програми протягом 2011 року в місті планується створення 1575 нових робочих місць. За січень-червень 2011 року створено 1001 нових робочих місць, з них 909 у сфері малого та середнього бізнесу та 92 на діючих підприємствах міста. На обліку у Нікопольському міськрайонному центрі зайнятості населення станом на 01.06.2011 року перебувало 1831 особа. Працевлаштовані 1702 безробітних. Організовано проведення оплачуваних громадських робіт, в яких протягом звітного періоду прийняли участь 389 безробітних.

Велика увага приділяється працевлаштуванню громадян, які потребують соціального захисту, та не здатні на рівних конкурувати на ринку праці. Станом на 01.06.2011 року працевлаштовані 186 особи соціально незахищеної категорії громадян, з них 22 інваліди, 14 осіб на заброньовані робочі місця.
3.2. Грошові доходи населення та заробітна плата
Розмір середньої заробітної плати працівників та службовців підприємств, установ та організацій різних форм власності за І квартал 2011 року склав 2664,41 грн., що на 540,41 грн. або на 25 % більше ніж за аналогічний період 2010 року.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати у м. Нікополі (включаючи підприємства-банкрути та підприємства, що припинили свою діяльність) станом на 01.06.2011 року становить 1220,20 тис. грн., що на 1937,40 тис. грн., або на 61,4% менше у порівнянні з початком року.

Заборгованість з виплати заробітної плати на економічно-активних (діючих) підприємствах міста станом на 01.06.2010 року відсутня.

Найбільшими боржниками із виплати заробітної плати серед підприємств – банкрутів залишається ТОВ „НЗТТ”, заборгованість на звітну дату становить – 159,40 тис. грн.

На підприємствах, які зупинили свою діяльність (економічно-неактивних) найбільшим боржником залишається ДП „Нікопольський трубний завод” – 1051,70 тис. грн.

Протягом звітного періоду зареєстровано 50 колективних договорів та змін до них, при реєстрації колективних договорів особлива увага приділяється розділу «Оплата праці» в частині розмірів та строків її виплати.
3.3. Соціальне забезпечення
На І півріччя 2011 року згідно розробленої комплексної Програми з поліпшення соціального захисту населення м. Нікополя, яка увійшла складовою частиною до загальноміської Програми соціально-економічного розвитку міста, передбачені заходи на загальну суму 1279,10 тис. грн., використано за звітний період 1116,4 0тис. грн. (87,3%), а саме:

- одноразова виплата доплати до пенсії інвалідам афганцям 27 особам та членам загиблих у Афганістані, 14 сім’ям до Дня виводу військ із Афганістану – на загальну суму 32,50 тис. грн.;

- інвалідам І групи з порушенням опорно-рухового апарату на оплату вартості бензину, (з розрахунку 15 літрів на місяць для 7 інвалідів) – 5,30 тис. грн.;

- матеріальна допомога визволителям міста до 8 лютого (9 особам) на суму 2,10 тис. грн.;

- виплата компенсацій дитині-інваліду, інвалідність якої настала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС у розмірі 1000 грн. щомісячно – 6,0 тис. грн.;

- для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги 457 особам – 307,60 тис. грн.;

- надання комунальних пільг 13 Почесним громадянам м. Нікополя та 50% додаткової пільги за користування житлово-комунальними послугами сім’ям воїнів, загиблих в Афганістані (18 особам) на суму 38,90 тис. грн.;

- надання комунальних пільг інвалідам війни та учасникам бойових дій, які приймали безпосередню участь у бойових діях під час ВВВ - 2,80 тис. грн.;

- підтримка ветеранського руху – 54,70 тис. грн.;

- матеріальна допомога малозабезпеченим мешканцям міста – 236,60 тис. грн.; матеріальна допомога членам, вдовам та дітям товариства «Меморіал» - 7,70 тис. грн., матеріальна допомога жертвам нацизму – 12,0 тис. грн.,

- матеріальна допомога солдатським вдовам (14 особам) – 1,30 тис. грн.;

- матеріальна допомога ліквідаторам ЧАЄС I категорії - інвалідів І групи – 3 особи, ліквідаторам ЧАЄС I категорії - інвалідам –ліквідаторам ЧАЄС II категорії - 1986-1987 придбання корзин та квітів на вручення ліквідаторам – 135,0 тис. грн.;

- придбання мобільних телефонів учасникам бойових дій ВВВ (2 особи) – 2,0 тис. грн.;

- організація гарячого харчування та видача продуктових наборів у територіальному центрі обслуговування – 49,70 тис. грн.;

- виплата компенсації витрат автомобільному перевізнику внаслідок регулювання тарифу на садівничому маршруті загального користування «Нікополь - сади Східні» - 23,40 тис. грн.;

- надання матеріальної допомоги на придбання квартири сім’ї Сапіжак (2 інваліда І групи загального захворювання та 2 дітей) – 186,90 тис. грн., вшанування громадян із 100-річним ювілеєм та громадян похилого віку (2 особи) – 1,20 тис. грн.;

- надання додаткової тони вугілля ветеранам ВВВ (33 особи) – 10,70 тис. грн.
За рахунок коштів державного бюджету та обласного відділення Фонду України соціального захисту інвалідів за І півріччя 2011 року проведено компенсаційні виплати на загальну суму - 279,60 тис. грн., а саме:

- на невикористану санаторно-курортну путівку (66 особам) на суму - 17,40 тис. грн.; самостійне санаторно-курортне лікування – 1 особі на суму - 0,30 тис. грн.;

- бензин Героям СРСР (3 чол.) на загальну суму – 7,90 тис. грн.;

- бензин та транспортне обслуговування інвалідів (100 осіб) на загальну суму – 16,0 тис. грн.;

- ремонт квартир ветеранам війни – 37,50 тис. грн.;

- додаткову відпустку громадянам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС (51 особа) на суму - 104,70 тис. грн.;

- підвищену стипендію у державних навчальних закладах (4 особам) - 3,0 тис. грн.;

- обслуговування банківських позик, наданих на пільгових умовах до 1999 року чорнобильцям (2 особам) на суму - 0,40 тис грн.;

- за заподіяну шкоду здоров’я ЧАЕС (610 особам) – 49,90 тис. грн.;

- повернення сум витрачених на поховання учасників бойових дій – 32,30 тис. грн.;

- проїзд чорнобильців в міжміському транспорті – 2,20 тис. грн.;

- вартість продуктів харчування чорнобильцям І, ІІ категорії (72 особам) - 2,0 тис. грн.,

- за харчування в дитячих дошкільних закладах - 5,90 тис. грн.
За рахунок державного бюджету надано санаторно-курортні путівки 66 ветеранам війни, 2 інвалідам; 15 ліквідаторам ЧАЕС.

- з державного бюджету надано допомогу 7 інвалідам на загальну суму - 2,30 тис. грн.,

- з обласного бюджету 2 малозабезпеченим пенсіонерам міста, які опинилися у скрутному становищі виділена допомого на суму -189 грн.

Для громадян, яких спіткала хвороба, у зв’язку з чим вони мають потребу у засобах пересування та засобах індивідуальної реабілітації, провадиться забезпечення зазначеними засобами. Так, за І півріччя 2011 року інвалідам міста видано одиниці інвалідної техніки 106 одиниць а саме:

коляски – 31, ходуни – 14, засоби реабілітації – 16, палиці – 29, милиці – 16. Видано направлень на протезування – 203.



  1. Житлово-комунальне господарство

На виконання «Програми розвитку житлово-комунального господарства» яка увійшла складовою частиною до загальноміської «Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя» на І півріччя 2011 року передбачені заходи на загальну суму 14554,36 тис. грн., профінансовано видатки на загальну суму 7177,39 тис. грн.( 49,31%) із них:

На капітальний ремонт житлового фонду було передбачено - 2449,33 тис. грн. профінансовано – 2332,45 тис. грн. (95,20%) в тому числі:

  • капітальний ремонт будинків ОСББ – 2185,00 тис. грн.;

  • виконання рішення суду ПКФ «Маяк» - 49,00 тис. грн.;

  • капітальний ремонт оголовків ДВК – 72,12 тис. грн.;

  • кредиторська заборгованість по капітальному ремонту житлового фонду за І квартал – 26,33 тис. грн..

На благоустрій міста для виконання заходів було передбачено 8075,20 тис. грн. за звітний період використано – 3347,22 тис. грн. (41,45%), в тому числі:

1. Освітлення міста – 1243,33 тис. грн. а саме:

- вартість за електроенергію та експлуатацію свердловини – 662,30 тис. грн.;

- поточний ремонт – 111,77 тис. грн.;

- утримання мереж зовнішнього освітлення – 269,36 тис. грн.;

- капітальний ремонт – 199,90 тис. грн..

2. Вулично-дорожна мережа – 819,53 тис. грн. а саме:

- поточний ремонт міських доріг, у т.ч. приватний сектор – 431,80 тис грн.;

- улаштування тротуарів – 158,93 тис. грн.;

- поточний ремонт внутришньоквартальних територій – 120,00 тис. грн.;

- електроенергія світлових об'єктів – 26,20 тис. грн.;

- розмежування проїзної частини (два рази на рік) – 50,20 тис. грн.;

- технічне обслуговування світлових об'єктів, дорожніх знаків та заміна лінз на світодіодні – 29,40 тис. грн.;

- встановлення нових дорожніх знаків (60 шт.) – 3,00 тис. грн.

3. Озеленення міста – 245,24 тис .грн. а саме:

- поточно-уходні роботи – 23,70 тис. грн.;

- санітарна обрізка зелених насаджень – 17,14 тис. грн.

- покіс бур'янів та ліквідація карантинних трав – 189,10 тис. грн.;

- знос аварійних дерев – 15,30 тис. грн..

4. Санітарна очистка міста – 721,67 тис. грн. а саме:

- утримання доріг в чистоті – 261,60 тис. грн.;

- утримання алей, парків та скверів у чистоті – 94,50 тис. грн.;

- утримання автобусних зупинок в чистоті – 32,40 тис. грн.;

- утримання зливової каналізації – 207,30 тис. грн.;

- утримання фонтанів – 17,97 тис. грн.;

- утримання центральної частини міста у чистоті – 75,10 тис. грн.;

- ліквідація стихійних звалищ – 14,40 тис. грн.;

- санітарне утримання пам'ятників – 18,40 тис. грн..

5. Технічне обслуговування фонтанів – 28,80 тис. грн..

6. Пам'ятники – 46,69 тис. грн. а саме:

- поточний ремонт пам'ятників 20,00 тис. грн.;

- газопостачання пам'ятників – 26,69 тис. грн..

7. Придбання урн – 49,98 тис. грн..

8. Благоустрій міських кладовищ – 134,09 тис. грн. а саме:

- вивезення сміття з кладовища на полігон – 119,84 тис. грн.;

- догляд доглядачів за закритими кладовищами – 11,20 тис. грн.;

- за спожиту воду - 3,05 тис. грн.

9. Технічне обслуговування існуючих ділянок дренажу на м. Північне – 6,43 тис. грн.;

10. Охорона припаркового скверу, скверу Вічна Слава – 28,50 тис. грн.;

11. Поточний ремонт лавочок – 10,00 тис. грн.;

12. Паспортизація зупинок – 3,00 тис. грн.;

13. Придбання піску – 9,96 тис. грн.;

14. Кредиторська заборгованість на благоустрій ( поточні видатки) – 26,47 тис. грн.;

15. Розробка схем та проектних рішень (кредиторка) – 60,00 тис. грн.;

16. Водопровідно-каналізаційне господарство – 297,04 тис. грн. а саме:

- капітальний ремонт водопровідно-каналізаційних мереж – 157,04 тис. грн.;

- кредиторська заборгованість – 140,0 тис. грн..

17. Комбінат комунальних підприємств – 126,42 тис. грн., а саме:

- поховання безрідних – 11,12 тис. грн.;

- інструментальне спостереження за просадкою будинків з наступною видачею рекомендації – 45,60 тис. грн.;

- фінансова підтримка КП «Міськсвітло» - 69,70 тис. грн..

18. Дороги загального користування – 87,79 тис. грн. а саме:

- кредиторська заборгованість – 1,46 тис. грн.;

- розмітка проїзної частини доріг загального користування – 60,50 тис. грн.;

- технічне обслуговування світлових об'єктів, дорожніх знаків та заміна лампових лінз на світодіодні – 25,83 тис. грн..

19. Фінансова підтримка КП «міськводоканал» - 900,0 тис. грн..
4. Гуманітарна сфера


4.1. Охорона здоров’я

На І півріччя 2011 року згідно розробленої комплексної Програми з поліпшення медичного обслуговування населення м. Нікополя, яка увійшла складовою частиною до загальноміської Програми соціально-економічного розвитку міста, передбачені заходи на загальну суму 1386,90 тис грн., використано за звітній період 1289,10 тис грн. (93%).

Серед основних завдань у галузі охорони здоров’я на 2011 рік – реалізація комплексу заходів з попередження та стабілізації рівня інфекційних захворювань, насамперед соціально небезпечних – ВІЛ-інфекції/СНІДу та стабілізації епізоотичного становища з туберкульозу, профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, цукрового діабету, дитячої служби, профілактики та лікування стоматологічних захворювань, лікування глаукоми та катаракти.

Протидія поширенню інфекційних соціально-небезпечних хвороб. Створення системи виявлення хвороб на ранніх до клінічних стадіях. Зміцнення закладів охорони здоров'я кадрами і ресурсами, необхідними для здійснення медико-санітарної освіти населення, своєчасного і раннього виявлення інфікованих і хворих на зазначені захворювання, стандартів лікування. Зниження рівня передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини. На загальну суму - 94,80 тис. грн. придбано: флюроплівки - 15,60 тис. грн.; тест-систем ВІЛ-СНІД - 19,10 тис. грн.; туберкуліну - 60,10 тис. грн..

Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань. Забезпечення медичним обладнанням кабінетів функціональної діагностики. Придбано 2 електрокардіографа для станції швидкої медичної допомоги на суму – 18,0 тис. грн; придбано медикаментів для хворих на серцево-судинні захворювання на суму – 12,50 тис. грн.

Лікування і профілактика інвалідності від глаукоми та катаракти. Створення умов для стабілізації рівня захворюваності на глаукому та катаракту і зниження інвалідності від глаукоми. Придбано медикаментів на суму - 22,40 тис. грн.

Здоров’я дітей та матерів м. Нікополь. Поліпшення умов і якості надання медичної допомоги жінкам і дітям, зміцнення репродуктивного здоров’я населення, як важливої складової загального здоров’я, впливу на демографічну ситуацію й забезпечення соціально-економічного потенціалу області.

Забезпечення дітей ВІЛ-інфікованих молочними сумішами. Придбано сумішей на суму - 21,20 тис. грн.

Цукровий діабет. Профілактика, своєчасна діагностика цукрового діабету, лікування захворювання та його ускладнень, зниження інвалідності та смертельності від ускладнень захворювання, збільшення тривалості та якості життя хворих. Медикаментозне забезпечення хворих на цукровий діабет. Придбано медикаментів на суму - 8,60 тис. грн.

Покращення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності на внутрішньо лікарняні інфекції. Поліпшення забезпеченістю дезінфікуючими засобами ЛПЗ, холодильним обладнанням, матеріально-технічної бази клінічних мікробіологічних лабораторій, ремонт приміщень відділень. Протягом звітного періоду придбано дезинфекуючих засобів на загальну суму - 82,0 тис. грн.

Забезпечення медичної допомоги ветеранам війни при амбулаторному та стаціонарному лікуванні в м. Нікополь. Поліпшення обслуговування ветеранів війни госпіталю інвалідів ВВВ (придбання медикаментів та забезпечення харчуванням на загальну суму - 112,30 тис. грн. (40 грн. ліжко-день – медикаменти, 35 грн. ліжко-день – харчування).

Забезпечення лікарськими засобами окремих груп населення та за певними категоріями захворювань громадян м. Нікополя. Поліпшення обслуговування даної категорії громадян, пільгове забезпечення лікарськими засобами. За І півріччя 2011 року придбано медикаментів на суму - 123,0 тис. грн.

Утримання лікувально-профілактичних установ міста. Організація та забезпечення медичного обслуговування населення міста, організація безперебійного транспортного забезпечення медичного обслуговування, профілактичного забезпечення, профілактичне обслуговування та поточний ремонт медобладнання, утримання та ремонт комунікацій на територіях, закріплених за медичними закладами.

За звітний період придбано паливно-мастильних матеріалів на суму – 321,70 тис. грн.;

Придбання запчастин для станції швидкої медичної допомоги – 45,60 тис. грн.;

Було придбано миючих засобів, господарських товарів, канцтоварів для ЛПУ, одягу для СШМД на загальну суму – 262,90 тис. грн.;

Проведено технічне обслуговування медичного обладнання, котельні міської лікарні №1, міської лікарні №3, перезарядка вогнегасників, повірка приладів обліку, медичного обладнання, санітарна обрізка дерев на загальну суму - 164,10 тис. грн.

4.2. Освіта

Головним напрямком роботи освітньої галузі протягом звітного періоду передбачається створення умов для доступної та якісної освіти відповідно до вимог суспільства, запитів особистості й потреб територіальної громади, згідно із комплексною «Програмою розвитку освіти міста Нікополя на 2011-2015 роки».

Так на І півріччя 2011 року згідно з розробленої Програми розвитку освіти міста , яка увійшла складовою частиною до загальноміської Програми соціально-економічного розвитку міста, передбачені заходи на загальну суму – 1385,60 тис. грн., використано за звітний період – 1005,30 тис. грн. (72,5%).

В дошкільних навчальних закладах міста здійснювалась доукомплектація вікових груп за рахунок плинності дітей. Наприкінці травня дошкільні заклади міста випустили 1032 вихованця – майбутніх першокласників. З 1 червня здійснено переведення дітей по дошкільним навчальним закладам, сформовані та укомплектовані групи дітей ясельного і дошкільного віку.

В навчальних закладах міста проведено урочисті лінійки та зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії до 25-ї річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.

Педагогічні колективи та учнівська молодь активно долучились до виконання заходів з нагоди відзначення 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Школярами міста впорядковано прилеглі території пам′ятників, обелісків та пам′ятних знаків, поповнено та оновлено експозиції шкільних музеїв (СЗШ № 4,8), куточків бойової слави. У всіх школах міста відбулись урочисті лінійки, Єдині виховні уроки "Збережемо пам’ять про подвиг", зустрічі з учасниками бойових дій і ветеранами Великої Вітчизняної війни.

22 травня за участю вихованців Будинку дитячої творчості та міського дитячого будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, проведено концерт до Дня Європи для мешканців міста.

У червні вихованці вокального ансамблю «Рін-Сен» (старша і молодша вікові категорії) міського Будинку дитячої творчості взяли участь у Міжнародному фестивалі дитячої творчості «Созопольська панорама – 2011» у болгарському місті Созополі та посіли 4 перших місця, 2 других місця і 2 третіх місця.

На виконання програми «Олімпійська надія» було витрачено - 4,60 тис.грн.

Значні успіхи мають і вихованці дитячих спортивних шкіл міста на обласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Завершено перехід старшої школи на профільне навчання. Завдяки 100% фінансуванню варіативної складової навчальних планів функціонували класи з поглибленим вивченням окремих предметів (іноземних мов, математики, фізики, біології, хімії, правознавства, трудового навчання, інформатики, економіки) із загальним контингентом 1521 учень.

На виконання заходів щодо Програми «Соціального захисту» дітей пільгових категорій, було передбачено – 142,70 тис. грн. профінансовано – 77,30 тис. грн. (54,17%)

що включало безкоштовне харчування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів із малозабезпечених сімей, придбання шкільної форми дітям-підопічним,

- підвіз дітей-інвалідів до спеціалізованих шкіл м. Дніпропетровська на суму - 42,0 тис. грн.,

- виплату матеріальної допомоги дітям-сиротам при досягненні ними повноліття - 33,40 тис. грн.,

- страхування від нещасних випадків дітей-підопічних та вихованців дитячого будинку - 1,90 тис.грн..

У червні організовано оздоровлення школярів у 16 пришкільних таборах відпочинку з денним сном та дворазовим харчуванням, у яких відпочивали 500 учнів.

Традиційно під час канікул 49 вихованців дитячого будинку для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків відпочивають у сім'ях громадян Королівства Іспанія за сприяння неурядової асоціації "ТЕРРАССА - допомога дітям України".

26 школярів міста вибороли 29 призових місць на ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. Троє школярів ввійшли до складу обласних команд з економіки, біології та правознавства і посіли призові місця на ІV заключному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад.

У рейтингу міст і районів Дніпропетровської області наші учні посіли 6 місце.

Із 7 учасників ІІ обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухачів Дніпропетровського відділення Малої Академії наук України 5 учнів вибороли призові місця, з яких 2 – перші.

На виконання програми «Творча обдарованість» було передбачено – 139,90 тис. грн.., за звітний період використано на загальну суму – 31,40 тис. грн. (22,44%) а саме:

- на навчання школярів та захист робіт в Малій академії наук України - 2,20 тис. грн.,

- на участь в обласних і всеукраїнських олімпіадах – 13,10 тис. грн.

- щомісяця з січня по травень призначались 26 стипендій відмінникам навчання – учням 9,11 класів (по одній стипендії на заклад) в розмірі 100 грн. на загальну суму - 10,30 тис грн.

- на традиційному міському святі "Золота надія" 31 випускник нагороджений золотими та срібними медалями (24 - золотою, 7 – срібною) та цінними подарунками на загальну суму - 5,80 тис. грн..

На виконання програми «Кадри. Соціальна підтримка працівників освіти» було передбачено -73,40 тис. грн. профінансовано 59,80 тис. грн. (81,47%) а саме:

значна увага приділялася підвищенню кваліфікаційного рівня педагогів. До Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за звітний період було направлено 150 педпрацівників

- на курсові відрядження витрачено - 50,40тис. грн..

- профінансовано відрядження працівникам освітньої галузі на суму - 9,40 тис. грн.

У березні-квітні 2011 року проведено атестацію педагогічних працівників шкільних, позашкільних та дошкільних навчальних закладів міста. За наслідками атестації 116 вчителям міста присвоєно вищу кваліфікаційну категорію, 14 – педагогічне звання «вчитель-методист», 17 – педагогічне звання «старший учитель».

Щодо здійснення програми по «Розвитку матеріално-технічної бази» було передбачено – 1018,20 тис. грн використано за звітний період – 832,20 тис. грн. (82,20%) а саме:

Здійснені підготовчі роботи котелень до зими передбачено на загальну суму – 79,10 тис. грн., за звітний перілд використано - 76,40 тис. грн. (96,59%) із них :

- виконано роботи з обслуговування автоматики та обладнання автономних котелень в 15-ти закладах - 59,0 тис.грн.;

- здійсненно обслуговування газовим господарством в 32 –х закладах освіти - 17,10 тис.грн.;

- проведено навчання відповідальних осіб за роботу газових приладів та електрообладнання на загальну суму - 0,30 тис. грн.

Складено договір та направлено на повірку 11 лічильників тепла на суму - 16,30 тис.грн.;

Виконано режимну наладку котлів у котельнях КЗ «НСШ № 5», КЗ «НСЗШ № 22» на суму - 33,6 тис.грн.;

На придбані інших матеріалів було передбачено 82,90 тис. грн. профінансовано на загальну суму - 72,90 тис. грн.(87,94%) із них:

- придбання господарського інвентаря, канцелярських приладів, медікаментів на сумму – 64,60 тис. грн;

- передплата періодичних видань – 8,30 тис.грн.;

Здійсненно ремонт та відкриття пяти груп в дитячих навчальних закладах на загальну суму - 164,60 тис. грн.;

Придбано засоби первинного пожежогасіння на суму - 38,70 тис.грн;

Зздійсненно інструментальне спостереження СЕЗ і проведені заходи з усунення аварійних ситуацій на суму - 54,90 тис.грн..

Оплачені послуги електрозвязку на сумму - 34,80 тис. грн.;

Утримання автотранспорту на суму – 25,20 тис. грн.

На фінансуваняі інших витрат було передбачено – 362,30 тис.грн. за звітний період було використано на загальну суму – 314,80 тис. грн (82,10%) а саме:

  • касове обслуговування – 34,80 тис.грн;

  • оплата послуг за забруднення навколишнього середовища, податки – 15,10 тис. грн.;

  • відрахування 0,3% відповідно до ст. 44 Закону України «Про професійні спілки» - 105,90 тис. грн.;

  • ремонт та обслуговування компютерної техніки та іншого обладнання – 23,90 тис.грн.;

  • поточний ремонт системи опалення – 25,10 тис. грн.;

  • встановлено металопластикові вікна (67 шт.) в Дитячому будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - 110,0 тис грн..




  1. Політика стосовно дітей, сім’ї та молоді



На виконання міської комплексної програми "Соціальна підтримка сім'ї, дітей та молоді" на 2009-2012 роки було передбачено 349,26 тис. грн. за звітний період було використано на суму -138,74 тис. грн.(39,73%) а саме:

- виплата стипендії міської ради студентам – сиротам (охоплено 10 студентів за рішенням комісії) – 16,80 тис. грн.;

- міський захід до Дня матері та Дня сім’ї з багатодітними сім’ями – 2,36 тис. грн.;

На заходи спрямовані на соціальну підтримку молоді передбачено на загальну суму - 34,30 тис. грн. використано за звітний період – 31,85 тис. грн.(92,85%) а саме:

- проведення міського конкурсу «Студентська весна » - 1,33 тис. грн.;

- міського заходу до Дня молоді – 28,50 тис. грн.;

- святкування Дня захисту дітей – 2,02 тис. грн.;

На заходи спрямовані на соціальну підтримку молодих інвалідів передбачені кошти на загальну суму – 10,0 тис. грн., використано за звітний період – 10,0 тис. грн. (100%)

- свято для молоді з функціональними обмеженнями до 8 березня - 3,0 тис. грн.;

- святковий захід до Дня сім’ї, Дня матері для сімей з дітьми інвалідами – 3,0 тис. грн.;

- екскурсія для дітей та молоді з функціональними обмеженнями до Дня молоді – 4,0 тис. грн.;

На виготовлення соціальної реклами (вулична соціальна реклама, друкована продукція) - використано за звітний період - 16,0 тис. грн.;

На виплату заробітної плати залучених спеціалістів (заробітна плата – 10,30 тис. грн., нарахування на заробітну плату – 3,75 тис. грн.) профінансовано - 14,05 тис. грн.;

Фінансова підтримка реабілітаційному центру «Благодать» (оплата електроенергії) – профінансовано - 5,99 тис. грн.;

На виконання заходів міської програми «Захист прав дітей та розвиток сімейних форм виховання в м. Нікополі» було заплановано 6,0 тис. грн., профінансовано на загальну суму – 5,14 тис. грн. (85,60%) а саме:

- проведення обласного свята до Дня захисту дітей – 1,40 тис. грн.;

- проведення обласної акції «Спорт замість вулиці» - 3,74 тис. грн.

Міська програма «Відпочинку та оздоровленню дітей на 2009 – 2012 рр.» передбачено -229,0 тис. грн., за звітний період було витрачено на загальну суму - 36,56 тис. грн. а саме:

- літнє оздоровлення дітей працівників бюджетної сфери (соц. незахищені категорії проф. міста ( 73 чол. на 14 днів) – 36,56 тис. грн.


4.4. Фізичне виховання та спорт

На виконання міської Програми «Розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 рр.» на І півріччя 2011 року було передбачено коштів на загальну суму – 48,0 тис. грн. за звітний період використано – 30,21 тис. грн. (62,94%) а саме:

Проведення міські спортивних заходів,

- придбання грамот для нагородження переможців змагань – 2,50 тис. грн.; Відрядження спортсменів на обласні, всеукраїнські та міжнародні змагання6,64 тис. грн.;

Виплата стипендії міської ради провідним спортсменам – 11,40 тис. грн.;

Фінансова підтримка громадським спортивним організаціям (клуб інвалідів «АКВА», ДЮСШ СК «Трубник», ФСО «Спартак», міська федерація футболу м. Нікополь, молодіжна організація «КЬОКУСІНКАЙ IFK» - 9,67 тис. грн.

4.5. Культура
Робота у сфері культури і мистецтва за І півріччя 2011 року була спрямована на виконання міської Програми “Розвиток культури в місті Нікополь на 2011-2015 роки ”. На виконання програми було заплановано – 68,10 тис. грн. фактично профінансовано на загальну суму – 63,20 тис. грн. (92,8%).

На проведення поточного ремонту банкетного залу Палацу урочистих подій – 38,40 тис. грн.;

На проведення загальноміських та культурно-мистецьких заходів було передбачено 29,70 тис. грн. використано за звітний період – 24,80 тис. грн., (83,5%) а саме:

- новорічні та різдвяні свята – 3,20 тис. грн.;

- день визволення м. Нікополя від німецько-фашистських загарбників – 2,0 тис. грн.;

- свято Масляна – 2,90 тис. грн.;

- загальноміський конкурс читців-декламаторів літературної спадщини Т.Г.Шевченко «Не вмирає душа наша, не вмирає воля» - 1,10 тис. грн.;

- участь викладачів школи мистецтв у ІV міжнародному фестивалі музичного мистецтва «Музика без меж» м. Дніпропетровськ – 0,60 тис. грн.;

- Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва – 1,60 тис. грн.,

- участь викладачів та учнів школи мистецтв у ХV фестивалі «Дніпрова пісня» ім. А.К. Повстяної – 0,90 тис. грн.,

- участь викладачів та учнів школи мистецтв у ХV фестивалі-конкурсі «Акорди Хортиці» - 0,30 тис. грн.,

- день Перемоги – 7,30 тис. грн.,

- участь хореографічного колективу «Дансер» у Х ювілейному міжнародному фестивалі-конкурсі «Чарівна Ялта» - 4,30 тис. грн.,

- участь учнів та викладача школи мистецтв в VII міжнародного дитячого конкурсу живопису ім. Репіна – 0,60 тис. грн.
5.Охорона навколишнього середовища
Впродовж першого піврічна 2011 року підприємствами міста продовжувалася робота по виконанню заходів з охорони навколишнього природного середовища в м. Нікополі відповідно до програми „Екологія 2003-2012”, яка є важливим чинником забезпечення екологічно безпечної роботи самих підприємств, а також зменшення техногенного впливу на довкілля.

На виконання заходів по Програмі «Екологія 2003-2012» було передбачено – 501,55 тис. грн., за звітний період використано – 114,55 тис. грн. а саме:

Охорона та раціональне використання природних ресурсів передбачено – 314,65 тис. грн. профінансовано на суму – 44,65 тис. грн (14,2%).

Виконання природоохоронних заходів передбачене законодавством щодо освоєння коштів повинно пройти необхідну процедуру , а саме проведення тендерної процедури на такі об’єкти:

- заходи з водозниженню на масиві «Новопавлівка»;

- проект водоохоронної зони, її благоустрій та озеленення;

- придбання приладів для комплектування хіміко-бактеріологічної лабораторії

контролю за якістю стічних, поверхневих та зворотних вод;

- розробка екологічної програми для міста на 2012-2016 роки.

Виконання вищезазначених заходів можливе лише в термін з жовтня по грудень.

Запланований захід «Придбання багаторічних зелених насаджень для озеленення міста» профінансовано на загальну суму 99,0 тис грн. але виконано перший етап проведення екологічної акції до «Дня довкілля» на суму - 44,65 тис. грн.. Другий етап заплановано на осінній період.

Профінансована інша діяльність у сфері охорони навколишнього середовища на загальну суму – 69,90 тис. грн. а саме:

  • фінансування заходів програми «Екологічна освіта змалку» – 19,0 тис. грн.;

  • пропаганда екологічних знань – 31,0 тис. грн.;

  • проведення заходів до міжнародних та державних екологічних акцій (екологічний центр) – 19,90 тис. грн..



6. Запобігання та ліквідація надзвичайних ситуацій
В 2011 році розроблено та затверджено сесією міської ради “Міська цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту м. Нікополь на 2011-2015 роки». Головною метою програми є захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в мирний час і в особливий період, забезпечення державного нагляду за станом цивільного захисту та пожежної безпеки об’єктів, запобігання виникненню можливих надзвичайних ситуацій і мінімізація їх наслідків. План на 2011 р. складає 30,0 тис. грн., фінансування було проведено у І півріччі в повному обсязі (100%).


Начальник управління

економічної політики Ю.Ю. Останін





Схожі:

План роботи Нікопольської міської ради VI скликання на ІІ півріччя...
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя за І півріччя 2011 р
Рішення, прийняті на засіданні
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя за I квартал 2011 року
Рішення, прийняті на засіданні
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя за 9 місяців 2008 року
ПЛАН РОБОТИ виконавчих органів міської ради на серпень 2010 року №
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку м. Нікополя за І півріччя 2010 року
ПЕРЕЛІК рішень міської ради VI скликання, внесених до протоколу пленарного...
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Нікополя за I півріччя 2013 року
Рішення, прийняті на засіданні
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя за 2010 рік
Рішення, прийняті на засіданні
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Нікополя за 2008 рік
Номер, дата створення документа
Про погодження звіту про підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік» за I півріччя...
Звіт про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного...
України», Постановою Кабінету Міністрів України від 26. 04. 2003 року №621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного...
Інформація управління економіки районної державної адміністрації...
Підсумки соціально-економічного розвитку району у І півріччі 2015 року свідчать про те, що, незважаючи на складну суспільно-політичну...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка