Президенту України ЯНУКОВИЧУ В. Ф. Відкритий лист учасників індустрії програмної продукції України Вельмишановний Вікторе Федоровичу!


Скачати 28.34 Kb.
Назва Президенту України ЯНУКОВИЧУ В. Ф. Відкритий лист учасників індустрії програмної продукції України Вельмишановний Вікторе Федоровичу!
Дата 05.04.2013
Розмір 28.34 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Президенту України

ЯНУКОВИЧУ В.Ф.

Відкритий лист

учасників індустрії програмної продукції України
Вельмишановний Вікторе Федоровичу!
На сьогодні національна індустрія програмного забезпечення є надзвичайно потужним інноваційним та інтелектуальним кластером економіки України, який демонструє високі темпи розвитку. Навіть під час світової економічної кризи, ріст становив більше 30-40% на рік. Утім, відсутність ефективної державної політики в IT-секторі, не дозволяла у повній мірі скористатися цим стратегічним запасом міцності в інтересах країни.

24 травня стало переломним моментом в історії розвитку усієї національної IT-індустрії. Верховною Радою України у другому читанні були ухвалені життєво необхідні законопроекти для галузі - «Про державну підтримку розвитку індустрії програмної продукції», «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції». Індустрії були надані довгоочікувані податкові стимули, завдяки яким Україна отримала шанс у найближчі декілька років стати ключовим гравцем на світовому IT-ринку.

Протягом двох років, представники бізнесу, професійних об’єднань, Уряду та Верховної Ради України спільно розробляли проекти вище зазначених законодавчих актів. Вони передбачають нові базові економічні умови, які підвищать конкурентоспроможності національних компаній на міжнародному ринку, сприятимуть детінізації індустрії, зростанню надходжень до Державного бюджету, соціальних фондів України, збільшенню кількості високооплачуваних робочих місць, тощо.

Створення могутньої, надсучасної національної IT-індустрії відповідає інтересам суспільства в цілому: розвиток інформаційних технологій значно підвищить якість освіти, науки, медицини, фінансового обслуговування, державного регулювання - всіх напрямків, де можливе впровадження інновацій. Тому, до розробки даних законопроектів долучилися численні представники громадськості. У грудні 2011 року відбулися Парламентські слухання, де учасники одностайно підтримали вище названі проекти законодавчих актів.

Під час розробки цих документів, критичні зауваження фахівців лунали з приводу того, що податкові стимули для суб’єктів окремої індустрії поставлять в нерівне становище представників інших секторів. Але, як представники громадськості, так і виконавча гілка влади в особі Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, погодилися з тим, що детінізація IT-індустрії дозволить збільшити надходження до Держбюджету, що забезпечить реалізацію соціальних зобов’язань держави. Цю позицію підтвердили у своїх відкритих листах на ім’я Прем’єра представники профільних навчальних закладів, спілки роботодавців, профспілки IT-спеціалістів України.

Втім, не зважаючи на упевненість влади, бізнесу та громадськості, досі є ті, хто займає недалекоглядну позицію, притримуються консервативної ідеології та намагаються всіляко протидіяти остаточному ухваленню даних законодавчих ініціатив. Протягом останнього року нам доводилося долати штучні бюрократичні перешкоди, маніпуляції зі змістом та текстом документів, відверті перекручування фактів.

Хочемо підкреслити, що процвітання та успішний розвиток України є неможливим, якщо не буде задіяно на повну силу високотехнологічний потенціал держави. Упевнені, пане Президенте, що Ви не дозволите знехтувати цією унікальною можливістю.

Зволікання може коштувати українській IT-індустрії її майбутнього. Адже, в країнах-конкурентах, які змагаються за статус лідерів світового ринку програмного продукту - Китаї, Індії, Росії, Білорусі - вже сьогодні діють ефективні юридичні та економічні умови для стрімкого розвитку їх компаній. Якщо рівень діючого податкового навантаження залишиться незмінним, українські IT-компанії у найближчий час назавжди втратять конкурентоспроможність.

У зв’язку з цим, ми - представники індустрії програмної продукції - звертаємося до Вас, вельмишановний Вікторе Федоровичу, з проханням захистити державні інтереси України та стимулювати розвиток одного з найбільш багатообіцяючих секторів економіки – вітчизняної IT-індустрії, шляхом підписання зазначених у листі Законів.
З повагою,
(перелік організацій, що приєднались до листа, додається)

Схожі:

Відкритий лист Президенту України – Верховному Головнокомандувачу...
В надзвичайно складний для держави і нас час, до Вас звертається Громадська організація об'єднання офіцерів м. Одеси
Звернення Українського ядерного товариства до Президента, Прем’єр-міністра...
України відведена ключова роль у забезпеченні енергетичної безпеки країни. До 2020 року повинні бути введені в експлуатацію нові...
Відкритий лист Президенту України Ющенку В. А
Але в наш час, схоже, виховання та освіта наступного покоління вже нікого не турбує. Підтвердженням цієї тези є протиправні та аморальні...
Особливості оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції
Відповідно до п. 261 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу операції з постачання програмної продукції, тимчасово, з 01. 01....
Шановний Вікторе Федоровичу!
Відірваний від історичної сутності народу політичний бомонд України нерідко показує суспільству чудеса некомпетентності, в наслідок...
Януковичу Віктору Федоровичу
Україні, створення та підтримки соціальних підприємств у Донецькій та Луганській областях, популяризації та розвитку соціального...
Президенту України п. Януковичу В. Ф. ЗВЕРНЕННЯ
Анікеєнко погоджується без додаткових заперечень. Також із аудіозаписів стає відомо, що полковник податкової міліції В. Анікеєнко...
Президентові України Ющенко В. А. Президентові Республіки Татарстан...
У зв'язку з кризою, що продовжується навколо ЗАО «Укрататнафта» вважаємо необхідним Ваше особисте втручання з метою врегулювання...
Підписанти відкритого листа до Президента України
ВГО «Рада з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій України»
ГАРАНТІЙНИЙ ЛИСТ
Про видавничу справу : видавнича діяльність, виготовлення видавничої продукції, розповсюдження видавничої продукції
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка