Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»


Скачати 255.59 Kb.
Назва Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»
Сторінка 1/2
Дата 25.12.2013
Розмір 255.59 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Економіка > Закон
  1   2
Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено щорічний звіт голови районної ради про свою діяльність. Я роблю його перед громадою вже втретє, тож сьогодні до Вашої уваги – звіт за період з грудня 2012 року по листопад 2013 року.

У своїй доповіді я хочу підсумувати результати діяльності за минулий рік, наші з Вами спільні здобутки та окреслити майбутні кроки.

Сесійна діяльність районної ради спрямована на задоволення потреб та інтересів територіальних громад, мешканців Коломийщини. Вона проводиться за традиційними організаційно-правовими формами. Але вирішальна роль депутатського корпусу щодо забезпечення успішного розвитку усіх сфер життєдіяльності району полягає саме у прийнятті виважених, конструктивних рішень на пленарних засіданнях районної ради.

За звітний період проведено 6 сесій районної ради на яких розглянуто 175 питань, прийнято 172 рішення, по 3 питаннях рішення не прийнято.

Значна частина прийнятих рішень стосується питань соціально-економічного та культурного розвитку району, виконання та внесення змін до районного бюджету. Ряд питань розглянуто районною радою з проблем майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ району, організаційної діяльності районної ради, роботи її постійних комісій тощо.

31 рішення прийнято за запитами депутатів. Значну частину рішень районної ради розглянуто в порядку контролю. Для прикладу, на своїх сесійних засіданнях районна рада заслухала хід виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району, районного бюджету та його уточнення. З контролю, як такі що виконані, зняті 4 рішення з депутатських запитів, 7 Програм, ряд інших рішень районної ради.

За звітний період районна рада прийняла 9 звернень, з яких 2 – політичні, до Верховної Ради України, Президента та Уряду, інших центральних органів влади, підтримала ряд звернень, прийнятих іншими районними радами області. У прийнятих зверненнях порушувались питання щодо проблем із забезпеченням коштами на оплату праці працівників бюджетної сфери району, виділення коштів на ремонт місцевих доріг та на завершення капітального ремонту мосту автомобільної дороги Коломия – Печеніжин.

За період з грудня 2012 року районною радою прийнято 15 Програм, які стосуються різних сфер життєдіяльності району. Серед них – Програма соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік, Програма зайнятості населення Коломийського району на період до 2017 року, Програма зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів Коломийського району на 2013-2015 роки, районна цільова соціальна програма з оздоровлення та відпочинку дітей на 2013-2015 роки, районна цільова Програма захисту і розвитку української мови на території Коломийського району на 2013 – 2015 роки та ряд інших.

Хочу відзначити, що всі сесійні засідання проходили організовано, відкрито і гласно, із залученням фахівців, за участю представників засобів масової інформації. Цьому в значній мірі сприяла і робота президії, постійних комісій, депутатських фракцій, які попередньо детально вивчали усі питання, передбачені для розгляду на сесіях.

Конструктивно працювала у звітному періоді президія районної ради. Проведено 7 засідань президії районної ради, на яких розглянуто питання, що вносились на розгляд сесій, а також інші питання, які стосуються депутатської діяльності та роботи районної ради.

Основний відсоток роботи у звітному періоді забезпечували постійні депутатські комісії. Працюючи відповідно до вимог чинного законодавства постійними комісіями було проведено 86 засідань, на яких розглянуто 215 питань. Під час обговорення питань життя району на засіданнях комісій, як правило, були присутні керівники або відповідальні працівники райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій, виконавчого апарату районної ради. Тому депутати могли, що називається, з перших вуст, отримати вичерпні роз’яснення, внести свої пропозиції та зміни до проектів рішень. Висновки та рекомендації постійних комісій щодо розглянутих питань були внесені на розгляд пленарних засідань, надіслані безпосереднім виконавцям для реагування та прийняття відповідних рішень.

Одним із головних напрямів роботи постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова комісії Микола Бирчак) є питання формування районного бюджету, внесення змін до нього та контролю за його виконанням.

За звітний період постійною комісією з питань бюджету, фінансів та податків  проведено 32 засідання, на яких розглянуто та обговорено 46 питань, що стосуються фінансування бюджетних установ району, прийнято 28 висновків. Це такі питання як прийняття районного бюджету з попереднім розглядом проекту  бюджету на профільних комісіях, виконання та уточнення районного бюджету щоквартально, прийняття видатків на виконання делегованих державних повноважень у сфері охорони здоров’я. Комісією погоджено спрямування вільного залишку коштів районного бюджету, в т. ч. на поточний ремонт приміщення фельдшерсько-акушерського пункту с. Черемхів у сумі 10 тис. грн., на придбання обладнання для Отинійської районної лікарні в сумі 40 тис. грн., на придбання штучного покриття для спортивного міні-майданчика у с. Воскресинці в сумі 24 тис. грн., на співфінансування придбання автотранспортного засобу для амбулаторії загальної практики сімейної медицини с Княждвір. у сумі 50 тис. грн.

На засіданні комісії, що відбулася у січні цього року, розглянуто та погоджено питання щодо розподілу залишку коштів загального і спеціального фондів районного бюджету, який склався станом на 01.01.13 року. Крім цього комісією погоджено 25 проектів розпоряджень голови райдержадміністрації щодо уточнення бюджетних призначень.

За погодженням з комісією внесено зміни до проекту рішення районної ради «Про внесення змін до районного бюджету на 2013 рік», який виносився на розгляд XVІІІ сесії районної ради, а саме: при надходженні коштів від продажу нежитлових приміщень (гаражів) у сумі 108445 грн. спрямувати їх:

- Дебеславцівському сільському бюджету в сумі 25 тис. грн. на придбання будівельних матеріалів для проведення капітального ремонту приміщення Народного дому в с. Залуччя;

- Воскресинцівському сільському бюджету в сумі 70 тис. грн. на придбання штучного покриття для спортивного майданчика;

- районній раді в сумі 13445 грн. на капітальний ремонт приміщення, системи опалення та системи водопостачання районної ради.

На засіданнях комісії розглянуто 118  листів та звернення головних розпорядників коштів, більша частина яких вирішена позитивно. 

Комісією розглянуто, проаналізовано та погоджено ряд питань щодо спрямування та розподілу субвенції з державного, обласного і сільських  бюджетів на проведення капітальних робіт в закладах культури, освіти, медицини. Принципово постійна комісія підходить до розгляду пропозицій щодо стану фінансування районних програм.

Комісія з питань бюджету, фінансів та податків завжди шукає нових підходів до вирішення найважливіших проблем у районі. Під її постійним контролем питання наповнення та ефективного використання коштів районного бюджету.

Комісія  приймала  участь у бюджетному плануванні та здійснювала контроль за виконанням місцевого бюджету, своєчасним і повним фінансуванням усіх заходів, передбачених програмами, а також опікувалась діяльністю підприємств, організацій та установ, розташованих на території району щодо їх фінансування з місцевого бюджету на різні заходи.

Всі засідання комісії проходять за участю фінансового управління, заявників, відповідних служб райдержадміністрації, головних розпорядників коштів районного бюджету, інших структур.

Комісія не стоїть осторонь від питань, які розглядаються на пленарних засіданнях ради. Члени комісії приймають активну участь в обговоренні тих чи інших питань, підіймають найбільш актуальні проблеми життєдіяльності району, разом напрацьовують шляхи по їх вирішенню.

Так, за пропозицією постійної комісії направлено звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Івано-Франківської обласної ради щодо додаткового виділення коштів з державного бюджету для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ району в 2013 році.

Основні питання, що стосуються  соціально – економічного розвитку району, розглядаються на комісії з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, підприємництва, будівництва та транспорту (голова комісії Володимир Змага ), яка провела  9засідань, з них 3 спільних - із іншими профільними комісіями по розгляду таких важливих питань як погодження запропонованих показників видатків місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів на 2013 рік в районі та хід виконання програм районної ради

Комісія приймала активну участь у розробці Програми соціально-економічного та культурного розвитку району, тримає на постійному контролі реалізацію цієї Програми, періодично розглядаючи питання про хід виконання заходів даної програми. Загалом з цих питань було проведено 4 засідання комісії, з яких 2 - спільних: з постійною комісією з питань освіти, засобів масової інформації та зв’язків з громадськістю та постійною комісією з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та зв’язку.

Комісія брала участь у розробці Програми підтримки малого підприємництва в районі на 2013-2014 роки.

На підставі висновків комісії з питань  соціально - економічного розвитку району, промисловості, підприємництва, будівництва та транспорту  протягом звітного періоду було внесено на розгляд сесій такі питання як погодження умов конкурсу на оренду частини приміщення спільної власності територіальних громад сіл, селищ району для встановлення апарату по приготуванню та продажу гарячих напоїв, про роботу філій «Коломийський райавтодор» та стан доріг у Коломийському районі.

Комісія готує висновки щодо проектів рішень, які передані комісії для попереднього обговорення, розглядає питання порядку денного, матеріали та проекти рішень, що виносяться на розгляд сесії. Так, за звітний період прийнято 11 висновків по різноманітних питаннях, серед яких: погодження проектів програм, проектів рішень районної ради про хід виконання районних програм, а також направлено 5 висновків на розгляд постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків по питаннях, що стосуються виділення коштів. Зокрема, це питання виділення коштів для ремонту моста в с. Виноград та створення і фінансування пожежної команди у с. Коршів, Якщо виникають питання, які потребують детальнішого вивчення, комісія пропонує розгляд їх після доопрацювання.

За ініціативи членів комісії направлено два звернення до Служби автомобільних доріг щодо капітального ремонту автомобільної дороги Озеряни - Рожнів в с. Остапківці протяжністю 3 км. і автомобільного мосту на межі Остапківці - Гвіздець та ремонту дороги Корнич - Завалля.

Згідно плану роботи комісією розглянуто питання про хід виконання програми забезпечення пожежної безпеки на період до 2015 року та Районної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2011-2017 роки.

Члени постійної комісії активно обговорюють питання, що поступають на розгляд комісії, за звітний період розглянуто 15 листів та прийнято 11 висновків по зверненнях, що стосуються життєдіяльності територіальних громад району.

За звітний період постійна комісії районної ради з питань адміністративно-територіального устрою, депутатської діяльності та етики (голова комісії Богдан Вишиванюк)  взяла участь у 5 - и спільних засіданнях по розгляду питань, що вносяться на сесії районної ради. Постійна комісія співпрацює з іншими постійними комісіями при обговоренні проекту бюджету, проектів програм районної ради, зокрема програми соціально-економічного та культурного розвитку району.

За ініціативи члена комісії Василя Футулуйчука направлено звернення до виконавчої гілки влади району, в якому запропоновано райдержадміністрації провести виїзні зустрічі у населених пунктах для покращення якості та термінів проведення державної політики в галузі земельних відносин, архітектури та власних будівельних споруд, з метою підвищення авторитету органів місцевого самоврядування для надання необхідних консультацій на місцях з участю керівників відповідних служб та надання юридичної консультації шляхом проведення радіоефірів, телезустрічей та через пресу.

Крім цього комісія провела засідання, на якому розглянула проект рішення районної ради «Про внесення змін у склад президії районної ради, утвореної рішенням районної ради від 07.12.2010 року № 15-І/10» щодо введення у склад президії районної ради Бирчака Миколи Михайловича – голови постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та податків, та проекту рішення районної ради «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 07.12.2010 року № 13-І/10 «Про обрання голів та членів постійних комісій» щодо виведення зі складу постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та податків Венгринюка З.В., Височанського Р.Р., Кузенка М.В. та Герелюка Т.Б.та обрання їх до складу інших профільних комісій, які погоджені комісією і подані на розгляд сесії

Постійна комісія районної ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та зв’язку (голова комісії Михайло Підлетейчук)  за звітний період провела 10 засідань.

Комісією розглянуто 70 звернень та листів, за результатами розгляду яких 23 питання було внесено на розгляд сесій районної ради.

Заслухано питання «Про виконання Програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів в Коломийському районі на 2009-2012 роки», «Про фінансово-господарську діяльності ТзОВ «АВЕ Коломия», “Про Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки», погоджено ряд питань, пов’язаних з передачею в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ району, продовженням термінів дії договорів оренди.

Комісією розглянуто ряд звернень сільських, селищних рад щодо виділення коштів на проведення робіт по зовнішньому освітленню вулиць, реконструкцію та капітальний ремонт доріг комунальної власності у населених пунктах району, тощо.

Крім основних питань, що належать до повноважень постійної комісії, предметом їх розгляду стають також інші питання, які вносяться на розгляд районної ради, серед них - питання районного бюджету, соціально-економічного та культурного розвитку району та ін.

Постійна комісія співпрацює з управліннями і відділами райдержадміністрації, з метою детальнішого вивчення питань запрошує на засідання компетентних та зацікавлених осіб.

Постійна комісія районної ради з питань аграрної, соціальної політики на селі та земельних відносин (голова комісії Іван Іванюк)  за звітний період провела 4 засідання.

Комісією розглянуто 10 звернень та листів, за результатами розгляду яких 5 питань було внесено на розгляд сесій районної ради.

Комісією погоджено та направлено на розгляд постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків ряд звернень, які надійшли від сільських, селищних рад, управління Держземагенства в Коломийському районі щодо передбачення коштів на:

-  виконання «Програми заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин у Коломийському районі до 2020 року»;

-  проведення інвентаризації земель населених пунктів;

-  розмежування земель державної та комунальної власності.

Комісією також було погоджено питання щодо виділення коштів від втрат сільськогосподарського виробництва 16 сільським радам на оновлення технічної документації з грошової оцінки земель, розглянуто питання про хід виконання Комплексної Програми перспективи агропромислового комплексу та розвитку територій Коломийського району у 2006-2010 роках та на період до 2015 року, про стан та перспективи використання земельних ресурсів, про хід виконання розпорядження голови районної ради та голови районної державної адміністрації від 07.02.2011 року № 96/19-р «Про проведення інвентаризації щодо раціонального використання земель відповідно до її цільового призначення на території Коломийського району».

Постійна комісія районної ради з питань місцевого самоврядування, правових питань та взаємодії з правоохоронними органами (голова комісії Юрій Коба)  за звітний період провела 4 засідання.

Комісією розглянуто 13 звернень та листів, за результатами розгляду яких 9 питань було внесено на розгляд сесій районної ради.

Заслухано питання «Про районну Програму підвищення безпеки дорожнього руху на 2013-2016 роки», «Про Програму розвитку архівної справи в районі на 2013-2014 роки», «Про хід виконання рішення районної ради від 23.10.2010 року № 1053-ХХХІV/10 «Про Програму удосконалення роботи дільничних інспекторів міліції, покращення їх матеріально-технічного забезпечення та підняття іміджу служби в Коломийському районі на 2011-2015 роки», «Про хід виконання рішення районної ради від 23.10.2010 року № 1056-ХХХІV/10 «Про комплексну Програму профілактики злочинності в Коломийському районі на 2011-2015 роки».

Постійна комісія районної ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення, (голова комісії Михайло Паскар)  за звітний період провела 6 засідань, на яких розглянуто 35 питань, з них 30 винесені на розгляд сесій районної ради. Одним із найважливіших питань, що розглядалось комісією – проект  районного бюджету на 2013 рік в частині, що стосується галузі охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Основну увагу депутати приділяли питанням, які пов’язані з реалізацією заходів районних програм, спрямованих на підвищення доступності, ефективності та якості медичної допомоги, забезпечення соціального захисту населення, підтримку інвалідів, ветеранів війни та праці.

За результатами розгляду стану виконання районних програм було внесено пропозиції на сесію районної ради та знято з контролю 3 програми, термін дії яких завершився. Відповідно до плану роботи заслухано інформації про хід виконання  4 програм, рекомендовано для затвердження на сесіях 6 нових програм: 

  • програма реалізації в районі державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2013-2015 роки

  • Програми соціального захисту населення Коломийського району у 2013-2016 роках

  • районної програми місцевих стимулів для медичних працівників на 2013-2015 роки

- районної цільової Програми «Мобільний соціальний офіс» на 2013-2016 роки».

- цільову програму протидії епідемії туберкульозу в Коломийському районі на 2013-2016 рік.

  • Програму зайнятості населення Коломийського району на період до 2017 року.

На постійному контролі комісії знаходиться виконання заходів програм, що стосуються галузі охорони здоров’я та галузі соціального захисту.

Комісія розглянула та погодила  проект програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік  в частині, що стосується галузі медицини, а також проаналізувала і подала на розгляд сесії такі важливі питання як створення комунального закладу Коломийської районної ради «Коломийський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», про стан та перспективи реформування галузі охорони здоров’я в районі. З метою підготовки до організації роботи Коломийського районного центру первинної медико-санітарної допомоги та передачі кадрового, транспортного потенціалу створена комісія, до складу якої входять члени постійної комісії – голова комісії М.Паскар, заступник голови М.Микитюк та головний лікар ЦРЛ І. Садов’як, які детально вивчають та аналізують матеріально-технічну базу лікувально - профілактичних закладів, вивчають питання щодо можливості відкриття амбулаторій загальної практики сімейної медицини у 2014-2015 роках. Комісією попередньо розглянуто проект рішення щодо затвердження структури комунального закладу та призначення головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги.

На контролі в постійній комісії знаходиться питання соціального захисту населення. Так, на засіданні комісії розглянуто та погоджено питання надання пільг з місцевого бюджету інвалідам по зору, ветеранам ОУН-УПА, та реабілітованим громадянам.

Крім цього комісією погоджено питання, що стосується подання для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм місцевого самоврядування проекту «Запровадження інноваційних методик та процедур розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості району».

Комісією прийнято 6 висновків по питаннях, що стосуються фінансування, які направлені в комісію з питань бюджету, фінансів та податків з рекомендацією щодо виділення необхідних коштів, а також керівникам відповідних установ, відділів – для позитивного вирішення проблемного питання.

На 13 – ти засіданнях постійної комісії районної ради з питань освіти, засобів масової інформації та зв’язків з громадськістю (голова комісії Іван Терлецький), 5 із них спільних з іншими постійними комісіями, попередньо розглядались проекти рішень, що виносились на пленарні засідання сесій районної ради.

Комісією пророблено велику роботу з розгляду звернень установ району, сільських, селищних рад, громадян та приймались відповідні висновки для реагування та вирішення питань, порушених у зверненнях.

Постійною комісією опрацьовано та прийнято відповідні висновки з наступних питань:

- Про хід виконання рішення районної ради від 24.07.2008 року № 716-ХІХ/08 «Про програму розвитку освіти Коломийщини на 2008-2015 роки

- Про районну цільову Програму економічної підтримки та розвитку газети «Вільний голос» на 2013-2014 роки;

- Про хід виконання рішення від 30.12.2010 року № 29-ІІ/10 «Про районну Програму економічної підтримки та розвитку газети «Вільний голос».

- Про районну цільову Програму захисту і розвитку української мови на території Коломийського району на 2013-2015 роки

- Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік (галузь освіти та дошкільної освіти).

- Про затвердження освітніх округів Коломийського району

- Про затвердження примірних статутів загальноосвітніх навчальних закладів Коломийського району

В обговоренні питань, які розглядались комісією, брали участь голова районної ради, заступник голови районної ради, заступник голови районної державної адміністрації з гуманітарних питань, начальники районних відділів та управлінь, представники колективу газети «Вільний голос».

Один із головних напрямів роботи постійної комісії - постійний контроль за реалізацією програм, що належать до її компетенції.

Злагоджено працювала за звітній період постійна комісія районної ради з питань екології та раціонального природокористування (голова комісіє Євгеній Заграновський), яка провела 9 засідань, 5 з яких – спільні із іншими комісіями.

Практичне вирішення завдань, які стоять перед постійною комісією, є неможливим без належної організаційної роботи. Враховуючи відпрацьований механізм підготовки і розгляду матеріалів на засіданнях постійної комісії, відзначається своєчасне винесення їх на розгляд ради.

Для розгляду будь-якого питання принциповим критерієм є його актуальність. Для більш глибокого вивчення стану справ, підготовки рекомендацій постійної комісії, крім депутатів, залучаються спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації.

Постійною комісією районної ради розглянуто питання:

- «Про комплексну цільову програму розвитку водного господарства на період до 2021 року в районі Про комплексну цільову програму розвитку водного господарства на період до 2021 року в районі»;

- «Про хід виконання рішення районної ради від 24.03.2011 р. № 54-ІV/11 «Про Комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту населення та територій Коломийського району від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на 2011-2015 роки»;

- Про хід виконання рішення районної ради від 24.03.2011 р. № 51-ІV/11 «Про Програму охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Коломийському районі на 2011-2015 рр.»

- Про районну цільову програму поводження з твердими побутовими відходами до 2016 року;

- Про надання погодження ТзОВ «Меридіан-1» на отримання спеціального дозволу на користування надрами з видобування мінеральної природної столової води «Слобода».

Основною метою названих цільових програм є, перш за все, покращення екологічного стану району, сприяння збалансованому та невиснажливому використанню біологічних ресурсів у господарській діяльності, розвиток цивільної оборони, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на водних об’єктах району, ліквідація надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на території району. Як свідчать дані звітів про хід виконання прийнятих програм, більшість з них виконуються і є позитивний результат.

Постійно вивчаються та розглядаються на засіданнях комісії звернення сільських, селищних рад, фізичних та юридичних осіб.

Активністю та послідовністю відзначалася робота постійної комісії районної ради з питань культури, молодіжної політики та спорту (голова комісії Роман Дячук). Проведено 8 засідань комісії, в тому числі 5 – спільних з іншими постійними комісіями. До комісії надходили листи, вони вивчались і враховувались при плануванні роботи комісії та прийнятті рішень.

На засіданнях комісії заслуховувались наступні питання:

  • Про виконання районної Програми з відпочинку та оздоровлення дітей на 2011-2012 роки;

  • Про районну цільову соціальну програму з оздоровлення та відпочинку дітей на 2013-2015 роки;

  • Про перейменування Гвіздецької школи мистецтв та затвердження статуту;

  • Про хід виконання рішення районної ради від 23.10.2010 р. № 1052-ХХХІV/10 «Про Програму забезпечення підготовки та проведення призову громадян району на строково-військову службу на 2011-2015 роки»;

  • Про хід виконання рішення районної ради від 30.12.2010 р. № 31-ІІ/10 «Про Програму розвитку культури Коломийського району на 2011-2015 роки»;

- Про хід виконання рішення районної ради від 30.12.2010 р. № 36-ІІ/10 «Про Програму «Теплий заклад культури Коломийського району» на 2011-2015 роки»;

- Про програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік та основних напрямків розвитку на 2013 і 2014 роки;

- Про затвердження Положення про Почесну відзнаку Коломийського району – медаль  голови Коломийської районної ради та голови районної державної адміністрації  «За заслуги перед Коломийщиною» у новій редакції;

- Про роботу комунальної установи «Молодіжний центр «Коломийщина» Коломийської районної ради»;

- Про внесення змін у склад Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у яких відсутнє житло, затвердженої рішенням районної ради від 14.06.2012 року № 250-ІХ/12;

- Про хід виконання рішення районної ради від 30.12.2010 р. № 28-ІІ/10 «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту в Коломийському районі на 2011-2015 роки»;

- Про перейменування Отинійської дитячої музичної школи та затвердження статуту.

Постійна комісія розглянула на засіданнях ряд звернень сільських селищних рад, відділу культури та туризму райдержадміністрації, Коломийської районної організації ВФСТ «Колос» АПК України.

Члени комісії вносять суттєві зауваження та пропозиції до програм, активно відстоюють питання виділення коштів на ремонт закладів культури та спорту, різноманітні заходи спортивного та культурного напрямку.

Комісія тісно співпрацює з відділом культури та туризму райдержадміністрації та управлінням освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Уже стала традицією участь депутатів району у обласній спартакіаді серед депутатів сільських, селищних, міських та районної рад, де команда депутатів зайняла 3-є місце. Слід відмітити депутатів Васильківського С.П., Дем’янюка О.М., Бакай О.В., Піддубрівного Б.М., Ромушинського В.М., Дячука Р.В., Остап’юка М.П., Червінського М.В., Глинянюка С.В., Старогвіздецького сільського голову Дяківа М.П., Спаського сільського голову Гоянюк О.Й., Малокам’янського сільського голову Гришука М.В. та Джурківського сільського голову Сеніва Т.В.

Крім того, за активної участі постійної комісії з питань культури, молодіжної політики та спорту, районна рада 12.10.13 року провела турнір з волейболу пам’яті депутата районної ради, першого заступника голови Коломийської райдержадміністрації Любомира Красничука (2001-2005 роки). Команда районної ради стала переможцем. В турнірі приймали участь команди Виноградівської, Хустської, Снятинської, Надвірнянської, Верховинської та Коломийської районних рад, команда Кіцманського району, с. Ценява Коломийського району та освітян району. Слова вдячності за активну участь у підготовці та проведенні цього турніру хочу висловити депутатам районної ради Мирославу Червінському та Сергієві Васильківському.

15.10.2013 року організовано та проведено турнір, присвячений українському козацтву та 71-річниці УПА, що проходив уже традиційно в стінах ВК-41. В турнірі брали участь команди районної ради, засуджених ВК-41, адміністрації ВК-41, священнослужителів УГКЦ, освітян району, медичних працівників. І знову команда районної ради в цьому турнірі виборола перше місце.

Постійна комісія районної ради з питань зовнішньо - економічної діяльності, інвестицій та розвитку туризму (голова комісії Дмитро Самуляк) провела 8 засідань комісії, 5 із них спільних із іншими постійними комісіями районної ради, на яких попередньо розглядались проекти рішень, що виносились на пленарні засідання сесій районної ради. Члени комісії брали активну участь в обговоренні даних проектів, вносили ряд аргументованих пропозицій та зауваження до них.

Постійною комісією було погоджено наступні питання, які винесені на розгляд сесії районної ради та прийняті відповідні рішення:

  • Про виконання рішення районної ради від 29.05.2008 року № 674-ХVІІІ/08 «Про програму розвитку інвестиційної діяльності, співробітництва Європейської інтеграції Коломийського району на період до 2011 року»;

  • Про хід виконання районної цільової Програми розвитку інвестиційної діяльності на 2012-2016 роки»;

  • Про хід виконання районної цільової програми впровадження в Коломийському районі другої фази проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на 2012-2015 роки та про хід її виконання;

  • Про хід виконання рішення районної ради від 24.03.2011 року № 52-ІV/11 «Про Програму розвитку туризму в районі на 2011-2015 роки».

При розгляді питань на комісії залучаються відповідальні працівники виконавчого апарату районної ради, галузеві фахівці і спеціалісти райдержадміністрації. Протягом звітного періоду члени комісії приймали участь у попередньому розгляді внесеної районною державною адміністрацією на затвердження програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік. Комісією розглянуто також звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району за І півріччя 2013 року.

Одним із пріоритетів роботи районної ради є залучення донорських коштів на умовах співфінансування з місцевими бюджетами для розвитку інфраструктури сіл, селищ району. Саме тому пошук альтернативних джерел фінансування проектів реконструкції та розвитку інженерної і соціальної інфраструктури є одним з важливих завдань для місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Залучення інвестицій та використання коштів організацій – партнерів сприяє зменшенню навантажень на бюджет.

Враховуючи, що визначальну роль в соціально-економічному розвитку району відіграють громади та їх участь в проектах і програмах та з метою вирішення питань місцевого значення, на восьмій сесії районної ради Програму розвитку місцевого самоврядування в Коломийському районі на 2011-2015 роки доповнено підпрограмами «Районний конкурс «Громада кращого довкілля», «Районний конкурс «Краща спортивна громада» та «Районний конкурс «Краща етнокультурна громада».
  1   2

Схожі:

Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого...
Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні"
Керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи заяви депутатів Тернопільської міської ради П'яли Богдана...
ДОВІДКА про виконання делегованих та власних повноважень відділом...
Бердянської міської ради у 2012 році згідно із Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”
РІШЕННЯ
Від імені та в інтересах територіальної громади, керуючись Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», Законом України...
СТАТУТ
Нікополя Конституцією України та Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" право на міське самоврядування
Законно обрана
Нікополя Конституцією України та Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" право на міське самоврядування
Законно обрана
Нікополя Конституцією України та Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" право на міське самоврядування
Назва маршруту Опис руху автобусів
Кременчуці, керуючись Законом України „Про дорожній рух”, „Про автомобільний транспорт”, ст. 30 Законом України „Про місцеве самоврядування”...
Про затвердження Програми приватизації об’єктів комунальної власності Нікопольської міської ради
Законом України «Про Державну програму приватизації», Законом України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)»,...
Синельниківської міської ради
ХІХ Податкового кодексу України, пунктом 24 статті 26 Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України від...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка