УКРАЇНА ЧУДНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації


Скачати 89.68 Kb.
Назва УКРАЇНА ЧУДНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Дата 08.05.2013
Розмір 89.68 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи


УКРАЇНА

ЧУДНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови районної державної адміністрації

від 28 лютого 2013 року № 34
Про організацію виконання місцевих

бюджетів у 2013 році та посилення

фінансово-бюджетної дисципліни

Відповідно до статей 2, 6, 13, 18, 31, 35 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, статей 11, 28, 71, 76 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” з урахуванням положень Бюджетного кодексу України, Закону України „Про Державний бюджет України на 2013 рік", доручення Кабінету Міністрів України від 30 січня 2013 року, розпорядження голови обласної державної адміністрації № 37 від 08.02.2013 року ”Про організацію виконання місцевих бюджетів у 2013 році та посилення фінансово-бюджетної дисципліни”. з метою забезпечення організації виконання місцевих бюджетів у 2013 році, належного наповнення їх доходної частини, економного витрачання наявних фінансових ресурсів, створення умов для своєчасної виплати заробітної плати, інших соціально значущих видатків та недопущення утворення кредиторської заборгованості:
1. Міському та сільським, селищним головам спільно з міжрайонною державною податковою інспекцією в Чуднівському районі (Прус П.А.) (за згодою) в установленому законодавством порядку:
1) Забезпечити безумовне виконання завдань із надходження доходів, установлених рішеннями місцевих рад про бюджети на 2013 рік.
2) Посилити роботу з детінізації зайнятості та доходів населення, у тому числі з виявлення схем ухилення від оподаткування і ліквідації джерел походження тіньових коштів для виплати заробітної плати та інших доходів фізичних осіб без сплати податку до бюджету.
3) Проаналізувати стан сплати суб'єктами господарювання податку на доходи фізичних осіб відповідно до показників економічного розвитку територій та зростання мінімальної заробітної плати; спільно з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (Зотько О.П.) вжити заходів до недопущення виплати заробітної плати найманим працівникам у розмірі, нижчому від установленого чинним законодавством мінімального рівня, та використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин.
4) Проаналізувати питання сплати податку на доходи фізичних осіб податковими агентами за місцем розташування відокремлених структурних підрозділів; не допускати втрати місцевими бюджетами сум податку при перереєстрації платників чи їх підрозділів до інших територій.
5) Провести аналіз показників доходів, що не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, відповідно до їх фактичних надходжень у 2011- 2012 роках та забезпечити їх збільшення не менше ніж до рівня фактичних надходжень у попередніх роках.
6) Забезпечити у повному обсязі та в строки, встановлені Податковим кодексом України, сплату земельного податку власниками земельних ділянок-фізичними особами; переглянути встановлені пільги із сплати податків та зборів, ставок плати за оренду землі.
7) Спільно з відділом Держземагенства в Чуднівському районі посилити роботу з попередження та виявлення порушень законодавства у сфері земельних відносин.
8) Проаналізувати ефективність надання майна комунальної власності в оренду; до 01 квітня 2013 року привести ставки орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства та скасувати рішення про надання суб'єктам господарювання і фізичним особам пільг із сплати за оренду майна комунальної власності.
9) Проаналізувати стан дотримання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України при затвердженні місцевих бюджетів на 2013 рік та вжити заходів щодо економного й ефективного використання наявних фінансових ресурсів місцевих бюджетів, перегляду непершочергових видатків та спрямування вільних залишків бюджетних коштів, понадпланових надходжень місцевих бюджетів виключно на оплату праці та проведення розрахунків за спожиті енергоносії і комунальні послуги.
10) Відповідно до пунктів 3 та 4 статті 28 Бюджетного кодексу України щокварталу забезпечувати опублікування інформації про виконання місцевих бюджетів у засобах масової інформації, визначених відповідними місцевими радами, а також розміщення на сайтах рішень про затвердження міського, сільських та селищних бюджетів, інформації про виконання відповідних бюджетів.
2. Міському та сільським, селищним головам, головним розпорядникам коштів районного бюджету у порядку, встановленому чинним законодавством:
1) Посилити контроль за станом здійснення платежів відповідно до взятих бюджетних зобов'язань з метою недопущення зростання кредиторської і дебіторської бюджетної заборгованості та погашення простроченої бюджетної заборгованості.
2) Заборонити установам, що фінансуються з місцевих бюджетів, брати зобов'язання та проводити видатки за незахищеними статтями витрат за наявності боргів із заробітної плати та з оплати за енергоносії і комунальні послуги.
3) Провести детальний аналіз діючої мережі бюджетних установ, що утримуються за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів, перегляд та упорядкування їх штатних розписів з урахуванням контингенту дітей дошкільного віку, учнів, студентів, осіб, яким надаються медичні, соціальні, культурно-освітні послуги, та затверджених бюджетних асигнувань на оплату праці; затвердити конкретні заходи стосовно оптимізації мережі та штатної чисельності працівників бюджетних установ і подати для узагальнення управлінню фінансів райдержадміністрації до 20 березня 2013 року; про виконання заходів інформувати управління фінансів райдержадміністрації у терміни, визначені пунктом 8 цього розпорядження.
4) Забезпечити утримання штатної чисельності працівників у межах затверджених асигнувань на оплату праці; звернути особливу увагу на наявність в установах вакантних посад та посад за сумісництвом; не допускати збільшення штатної чисельності працівників, крім випадків, пов'язаних з відкриттям (розширенням) установ у зв'язку із збільшенням контингенту одержувачів послуг.
5) Ужити заходів до недопущення неефективного використання коштів з місцевих бюджетів усіх рівнів, планування та здійснення видатків на виплату надбавок стимулюючого характеру та премій за умови недотримання вимог пункту 4 статті 77 Бюджетного кодексу України.
6) Забезпечити укладення бюджетними установами договорів на кожний вид енергоносіїв, що споживаються, у межах установлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання з урахуванням необхідності дотримання жорсткої економії коштів.
7) До 25 лютого 2013 року узгодити з управлінням фінансів показники статистичної звітності, що впливають на планування видатків соціально-культурної сфери і відображаються у показниках звітів про виконання місцевих бюджетів по мережі, штатах та контингентах.
8) Забезпечити неухильне виконання вимог частини 9 статті 51 Бюджетного кодексу України в частині спрямування надпланових обсягів власних надходжень бюджетних установ на заходи, які необхідні для функціонування установ і не забезпечені коштами загального фонду бюджету.
3. Управлінню фінансів райдержадміністрації (Захарчук Л.М.) :
1) Здійснити перевірки прийнятих рішень про міський та сільські, селищні бюджети на 2013 рік, за результатами яких до 01 березня 2013 року подати районній державній адміністрації узагальнені матеріали щодо дотримання бюджетного законодавства при складанні місцевих бюджетів на відповідний бюджетний період.
2) Провести перевірки дотримання вимог пункту 4 статті 77 Бюджетного кодексу України при затвердженні місцевих бюджетів на 2013 рік, за результатами яких до 15 березня 2013 року подати районній державній адміністрації узагальнені матеріали.
3) Провести у березні - травні 2013 року перевірку кошторисів та штатних розписів бюджетних установ, що утримуються з районного бюджету, за результатами яких до 15 червня 2013 року подати районній державній адміністрації узагальнені пропозиції щодо оптимізації бюджетних витрат.
4) Забезпечити фінансування витрат за загальним фондом районного бюджету відповідно до помісячного розпису районного бюджету виключно з урахуванням зареєстрованих в управлінні Державної казначейської служби України в Чуднівському районі бюджетних фінансових зобов'язань розпорядників та одержувачів коштів, за спеціальним фондом - відповідно до помісячного розпису районного бюджету з урахуванням пропозицій головних розпорядників коштів районного бюджету та наявних фінансових ресурсів.
4. Головним розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити:

1) Узяття у 2013 році фінансових зобов'язань за загальним фондом районного бюджету відповідно до затверджених кошторисів у межах асигнувань, визначених помісячними планами асигнувань (планами використання бюджетних коштів).
2) Ужиття заходів до своєчасного та повного використання коштів, перерахованих з рахунків районного бюджету, та недопущення утворення значних залишків коштів на рахунках.
5. Відділу охорони здоров'я райдержадміністрації в установленому порядку забезпечити:
1) Організацію та координацію роботи з функціонування центру первинної медико-санітарної допомоги до 01 червня 2013 року.
6. Рекомендувати міжрайонній державній податковій інспекції в Чуднівському районі в установленому законодавством порядку:
1) Активізувати претензійно-позовну роботу з ліквідації заборгованості зі сплати податків та зборів.
2) У місячний термін внести органам місцевого самоврядування пропозиції щодо перегляду договорів оренди земельних ділянок, укладених з орендною ставкою, нижчою від трикратного розміру земельного податку, також договорів оренди земельних ділянок під водними об'єктами з метоь приведення орендної плати до розмірів, установлених чинним законодавством.
3) Забезпечити сплату власниками об'єктів житлової нерухомості податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у повному обсязі.
4) Спільно з органами місцевого самоврядування ужити заходів щодо виконання чинного податкового законодавства в частині оподаткування діяльності фізичних осіб, які мають у власності сільськогосподарську техніку та систематично надають послуги з обробітку землі, обмолоту та збору врожаю.
5) Забезпечити виконання доходів загального фонду державного бюджету, за рахунок яких здійснюється відрахування дотації вирівнювання.
6) Вжити заходів до збільшення надходження податку на прибуток підприємств та акцизного податку до державного бюджету з метою перевиконання індикативних показників Міністерства фінансів України з надходження згаданих податків на території області для отримання додаткового фінансового ресурсу місцевих бюджетів, визначеного пунктом 5 статті 108 Бюджетного кодексу України;

7. Попередити міського та сільських, селищних голів про їх персональну відповідальність за своєчасність і в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери та проведення розрахунків за спожиті енергоносії.
8. Міському та сільським, селищним головам, міжрайонній державній податковій інспекції в Чуднівському районі, головним розпорядникам коштів районного бюджету щокварталу до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, про результати виконання цього розпорядження інформувати управління фінансів райдержадміністрації, для подальшого узагальнення та інформування щокварталу до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, департамент фінансів облдержадміністрації.
9. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.


Голова районної державної

адміністрації М.Ю.Самчик





Схожі:

УКРАЇНА ЧУДНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ...
ДСТУ Б А 2-7: 2010 «Розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) у складі проектної документації об'єктів....
ГОЛОПРИСТАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ...
Про стан виконання районного бюджету та бюджетів усіх рівнів за І квартал 2015 року
УКРАЇНА РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ...
Президента України, Кабінету Міністрів України, запитами і зверненнями народних депутатів України, розпорядженнями і дорученнями...
ГОЛОПРИСТАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ...
В зв’язку із сприятливими погодними умовами та з метою заощадження енергоресурсів і збереження здоров’я учнів району, керуючись пунктом...
УКРАЇНА РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ...
Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», розпорядження голови Кіровоградської обласної державної...
ОХТИРСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ДОРУЧЕННЯ ГОЛОВИ ОХТИРСЬКОЇ...
Охтирської районної державної адміністрації, враховуючи рекомендації колегії від 27. 02. 2013
ОХТИРСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ ОХТИРСЬКОЇ...
Сумської обласної державної адміністрації від 21. 01. 2013 №21-ОД «Про відзначення Дня соціальної справедливості», з метою привернення...
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
На виконання доручення голови обласної державної адміністрації від 17 лютого 2012 року №01-27/44/1 щодо створення електронного реєстру...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ РІШЕННЯ
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи подання районної державної адміністрації, районна рада
УКРАЇНА РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ НОВОМИРГОРОДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
Затвердити План дій районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування з підготовки до паводків, пропуску льодоходу...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка