ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ


Скачати 0.59 Mb.
Назва ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Сторінка 1/5
Дата 28.04.2013
Розмір 0.59 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3   4   5

УКРАЇНА

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ




РІШЕННЯ
від 28 лютого 2013 року № 4 -11/2013

смт Нова Ушиця



Про програму соціально-економічного розвитку Новоушицького району на 2013 рік



Відповідно до пункту 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити програму соціально-економічного розвитку Новоушицького району на 2013 рік.

2. Рекомендувати виконавцям програми у межах, передбачених законодавством повноважень, здійснювати заходи, спрямовані на реалізацію Програми, та щоквартально до 25 числа місяця, що настає за звітним періодом, інформувати управління економіки райдержадміністрації про результати проведеної роботи.

3. Заслухати інформацію районної державної адміністрації про хід виконання Програми у третьому кварталі 2013 року, звіт про виконання – у першому кварталі 2014 року.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань економічної політики, планування, бюджету і фінансів (голова комісії Московчук О.Є.).

Голова ради В.Барчишин

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення районної ради

28 лютого 2013 р. № 4-11/2013
ПРОГРАМА

соціально-економічного розвитку Новоушицького району на 2013 рік

ВСТУП

Програму соціально-економічного розвитку Новоушицького району на 2013 рік (далі – Програма) розроблено з метою вироблення і втілення єдиної політики розвитку району у 2013 році, що вимагає від районної державної адміністрації визначення конкретних пріоритетів у соціальній та економічній сферах, належної взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Методичною основою розроблення Програми є Закон України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного розвитку України».

При розробленні Програми враховано положення таких документів: щорічного послання Президента України до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України; постанови Верховної Ради України «Про Основні напрями бюджетної політики на 2013 рік»; Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2011-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 18 травня 2011 року №24-4/2011; Стратегії економічного та соціального розвитку Новоушицького району на 2005-2015 роки, затвердженої рішенням районної ради від 25 січня 2005 року №1.

Координацію роботи щодо розроблення та формування проекту Програми забезпечувало управління економіки райдержадміністрації. Було опрацьовано матеріали, надані структурними підрозділами районної державної адміністрації, підрозділами органів виконавчої влади, виконкомами селищної та сільських рад з урахуванням пропозицій підприємств, організацій та установ усіх форм власності.

На основі оцінки тенденцій економічного і соціального розвитку району за 2011-2012 роки та нагальних проблем у Програмі визначено пріоритети соціально-економічного розвитку району у 2013 році, діяльності органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування. Одночасно встановлено завдання та розроблено конкретні заходи щодо реалізації державної регіональної політики.

Для забезпечення балансу інтересів держави, найманих працівників та власників завдання і основні заходи, визначені Програмою, реалізовуватимуться шляхом тісної співпраці сторін соціального партнерства: органів державної влади, профспілок та роботодавців.

До Програми додаються:

1. Основні прогнозні показники економічного і соціального розвитку Новоушицького району на 2013 рік.

2. Заходи щодо реалізації Програми соціально-економічного розвитку Новоушицького району на 2013 рік.

3. Заходи щодо соціально-економічного та культурного розвитку селищної та сільських територіальних громад Новоушицького району на 2013 рік.
СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК НОВОУШИЦЬКОГО РАЙОНУ У 2011-2012 РОКАХ

Протягом останніх двох років вживалися необхідні заходи щодо впровадження економічних реформ у районі, забезпечення його комплексного розвитку, належного життєвого рівня населення та збереження стабільної суспільно-політичної ситуації.

З метою вирішення актуальних питань життєдіяльності району особлива увага приділялася організації виконання завдань і заходів Програми соціально-економічного розвитку Новоушицького району на 2012 рік.

Впроваджувалися організаційні заходи щодо забезпечення роботи районного комітету з економічних реформ при райдержадміністрації. Протягом 2012 року відбулося 12 засідань районного комітету з економічних реформ, у ході яких опрацьовано актуальні питання за різними напрямами економічного розвитку.

Досягнуто розвитку в галузі промисловості. Протягом 2012 року промисловими підприємствами району вироблено продукції на суму 43901,0 тис. грн., що склало 111,9 % показника 2011 року.

Протягом січня-липня підприємством ПП «Енергосистема» вироблено продукції на суму 20174,0 тис. грн. З 1 серпня 2012 року на виробничих потужностях ПП «Енергосистема» розпочало свою діяльність приватне підприємство «Дживальдіс». Протягом серпня-грудня підприємством вироблено промислової продукції на суму 13943,0 тис. грн. Підприємством в серпні 2012 року розпочато виробництво масла вершкового, казеїну та молока пастеризованого жирністю 2,5 % пакетованого по 940 грам. У вересні 2012 року введено лінію по виробництву сметани жирністю 21 %, яка розфасовується у пакети по 450 грам та у пластикові відерця по 1 кг.

Промисловим підприємством Новоушицька філія ТОВ «Агробізнес» протягом 2012 року вироблено продукції на суму 9409,0 тис. грн. Ним вироблено 1033 тони хліба пшеничного, 807 тон пшенично-житнього хліба та 163 тони здобних і 144 тони булочних виробів.

Робота підприємства ПАТ «Новоушицький консервний завод» носить сезонний характер. Підприємство розпочало виробництво промислової продукції лише у липні місяці. Ним вироблено консервованої продукції на суму 375 тис. грн. У серпні місяці поточного року на завод «прийшли» нові власники ТзОВ «Яблуневий дар». З приходом нового власника очікуємо залучення додаткових інвестицій для оновлення виробничої бази консервного заводу.

Новоушицький район був відібраний за результатами проведеного конкурсу для реалізації заходів у рамках спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ». В нього ввійшли 4 сільських ради (Івашковецька, Березівська, Отроківська, Вільховецька). Всі заплановані на 2012 рік роботи виконані: по Отроківській сільській раді (відновлення водопостачання); по Березівській сільській раді (заміна вікон в Березівській ЗОШ І-ІІІ ступенів); по Івашковецькій сільській раді (в приміщенні Івашковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено опалення, зроблено каналізацію, водопровід, облаштовано внутрішні туалети. До 17 січня 2013 року планується провести заміну вікон та дверей); по Вільховецькій сільській раді (в приміщенні Вільховецького дошкільного навчального закладу зроблено заміну системи опалення, проведено утеплення підлоги. На 2013 рік планується повна заміна покрівлі дитячого садка).

Продовжувалась робота щодо енергозбереження. З метою економії енергоносіїв на території району приватними підприємцями для обігріву приміщень розпочато використання піролізних котлів на твердому паливі. На промисловому підприємстві ПАТ «Новоушицький консервний завод» проведено заміну використання природного газу на тверде паливо.

За даними Новоушицької метеостанції протягом року в Новоушицькому районі спостерігається 300-315 сонячних днів, тому з метою використання нетрадиційних джерел енергії на територіях Новоушицької селищної ради та Ставчанської сільської ради планується будівництво сонячних електростанцій. На сьогодні під будівництво виділено земельні ділянки, розробляються документи на землекористування та проектно-кошторисна документація.

З метою проведення енергозберігаючих заходів у 2012 році освоєно бюджетні асигнування для здійснення капітальних ремонтів:

100,0 тис. грн. – капітальний ремонт системи електроопалення приміщення Зеленокуриловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів;

15,0 тис. грн. – проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт корпусу № 1 Івашковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів;

14,1 тис. грн. – кошторисна документація на термодернізацію Новоушицького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, гімназія», Глібівської, Новоушицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2;

9,5 тис. грн. – проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт даху Куражинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Завершено будівельно-монтажні роботи по заміні вікон на металопластикові у Березівській ЗОШ І-ІІІ ступенів в кількості 62 штуки (за програмою розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» на 2011-2015 роки: кошти фонду – 62,2 тис.грн., кошти місцевого бюджету – 55,7 тис.грн., кошти громади – 13,3 тис.грн.).

На оплату виготовлення проектно-кошторисної документації, технічних умов та комплексну експертизу на реконструкцію котельні та зовнішньої мережі теплопостачання Новоушицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 використано 58,1 тис.грн.

На виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію зовнішньої мережі теплопостачання Новоушицького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, гімназія» використано 3,3 тис.грн. За проектно-кошторисною документацією вартість реконструкції склала 252,0 тис. грн. Роботи проведені у повному обсязі.

Проведено ремонт внутрішньої мережі теплопостачання у Браїлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Песецькій ЗОШ І-ІІ ступенів.

Придбано обладнання до систем опалення загальноосвітніх закладів району (пускачі, рубильники, автомати, блок-тени) на загальну суму 6,3 тис.грн.

За рахунок коштів бюджету Новоушицької селищної ради завершено роботи із влаштування теплового пункту (ТПГ-02) в ДНЗ „Дзвіночок” смт Нова Ушиця, вартістю 406,6 тис.грн.

Проведено заміну вікон та дверей у дошкільному навчальному закладу с. Куча на загальну суму 11,5 тис. грн. (6,5 тис.грн. – кошти місцевого бюджету, 5 тис.грн. – спонсорська допомога).

За рахунок спонсорських коштів (5,5 тис.грн.) проведено заміну вікон у сільському будинку культури с. Заміхів.

Проведена робота по впровадженню енергозберігаючих технологій в ЦРЛ. Із 525 потребуючих заміни вікон 175 замінено на склопакети, в тому числі протягом 2012 року замінено 52 вікна.

У поточному році проведено заміну вікон на склопакети у фтизіатричному кабінеті Новоушицької ЦРЛ.

За рахунок залучених позабюджетних коштів (11 тис.грн.) придбано та встановлено два металопластикових вікна на ФАП с. Цівківці, два металопластикові вікна на ФАП с.Івашківці, два металопластикові вікна на ФАП с. Березівка, по одному металопластиковому склопакету на ФАПи сіл Пилипи-Хребтіївські та Глібів. Придбано два металопластикових вікна для Зеленокуриловецької АЗП/СМ.

Продовжувалась робота і в галузі сільського господарства. У 2012 році обсяг валової продукції, виробленої в сільськогосподарських підприємствах району склав 125,3 млн. грн. Приріст до 2011 року становить 18,2 млн. грн. (16,9%). У тому числі, в рослинництві виробництво валової продукції становить 123,1 млн.грн., що на 20,3% більше, ніж у 2011 році, в тваринництві вироблено продукції на суму 2,2 млн. грн., або на 54,6% менше, ніж в 2011 році.

В агроформуваннях району одержано валовий збір зернових 62,7 тис. тон, що на 26,8 тис. тон більше 2011 року. Урожайність склала 39 ц/га, що більше 2011 року на 4 цнт.

Проводилося оновлення матеріально-технічної бази сільськогосподарських підприємств. Протягом 2012 року сім господарств району придбали сільськогосподарської техніки на 7,9 млн. грн.

В районі утримується 210 голів ВРХ, що більше до минулого року на 178 голів. В шести агроформуваннях району утримується 989 голів свиней, це менше минулорічного на 393 голови. Спад виробництва м’яса і поголів’я свиней стався в результаті припинення господарської діяльності ПП «Зарожанське», яке в 2011 році утримувало 700 голів, а виробництво м’яса становило 282,8 тони.

В даний час в районі ведеться робота по відновленню галузі тваринництва. Відновлено свиноферму в ТОВ «Велес Поділля» смт Нова Ушиця, на якій утримується 180 голів молодняка, господарство планує в І кварталі 2013 року закупити ще 150 голів свиней для відгодівлі. Створено свиноферму в ФГ «АСВ Довжок-05» (с.Струга), на якій в цей час утримується 40 голів свиней. Робота по збільшенню чисельності поголів’я в цих господарствах продовжується.

Постійна увага з боку райдержадміністрації приділялася розширенню мережі торгівлі та громадського харчування. Обсяг роздрібного товарообороту за 9 місяців 2012 року склав 42003,2 тис. грн., що в порівняних цінах становить 104,5 % до відповідного періоду 2011 року. Обсяг роздрібного товарообороту у розрахунку на одиницю населення склав 1377,2 грн., абсолютний приріст до відповідного періоду 2011 року складає 57 грн.

Обсяг реалізованих послуг за 2012 рік складає 8382,0 тис. грн., що становить 125,6 % до минулого року. Абсолютний приріст обсягів реалізованих послуг на одну особу до 2011 року склав 56,4 грн. Населенню реалізовано послуг на суму 3057,5 тис. грн., що на 41,3 % більше 2011 року. У січні – грудні 2012 року реалізовано послуг у розрахунку на одиницю населення 100,9 грн.

Створювалося сприятливе середовище для здійснення підприємницької діяльності шляхом упровадження системних заходів з оптимізації державного регулювання у сфері державної реєстрації суб’єктів господарювання, дозвільної системи та реалізації ефективної регуляторної політики. У 2012 році видано 152 документи дозвільного характеру та декларацій, надано 30 консультацій.

Базовим завданням для райдержадміністрації залишалось питання підвищення рівня заробітної плати працюючим та зайнятість населення Новоушицького району. Середня заробітна плата у листопаді 2012 року склала 2778,4 грн., що на 900,6 грн. більше, ніж у січні 2012 року. Середня заробітна плата в районі більша від мінімальної заробітної плати та розміру прожиткового мінімуму для працездатних громадян на 1660,4 гривень.

Стан виплати заробітної плати розглядався на засіданнях комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, соціальних виплат та з питань своєчасності і повноти сплати податків. Протягом 2012 року проведено 13 засідань комісії, на яких заслухано звіти 33 керівників підприємств, які не дотримуються державних гарантій із виплати заробітної плати і допустили заборгованість із сплати податків та платежів до Пенсійного фонду, податків з доходів фізичних осіб за паї; оренду землі.

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах району відсутня.

За заходами Програми зайнятості населення Новоушицького району на 2012-2013 роки у минулому році передбачалось створити 200 нових робочих місць. Створено 359 нових робочих місць, ліквідовано 285 робочих місць.

За 2012 рік співвідношення новостворених робочих місць до ліквідованих становить 126,0 %.

Станом на 1 січня 2013 року на обліку у центрі зайнятості району перебувало 592 особи, що на 75 осіб менше, ніж на 1 січня 2012 року (667 осіб).

Забезпечення подальшого соціально-економічного розвитку та вирішення проблемних питань регіону буде здійснюватися шляхом реалізації пріоритетів, завдань та заходів на 2013 рік, визначених у Програмі соціально-економічного розвитку Новоушицького району на 2013 рік.

1. Підвищення соціальних стандартів

У контексті реалізації економічних реформ вагому роль відіграють соціальні ініціативи Президента України, які є надзвичайно важливим завданням для влади, реалізація яких дозволить підвищити соціальну захищеність та добробут громадян.

Дотримання цих принципів у соціальній політиці дозволить наблизитися до створення моделі сучасної соціальної ринкової економіки. ЇЇ перевагами є високий рівень соціальних стандартів, ефективний захист прав працівників, розвинена система соціального захисту.

На сьогодні невідкладною є реформа системи соціального забезпечення й соціального захисту громадян. Основними принципами соціальних реформ мають стати: гарантії надання адекватної державної допомоги тим, хто цього дійсно потребує, раціональні соціальні видатки й висока якість соціальних послуг, що надаються громадянам з боку держави.

Пріоритетними напрямами діяльності у сфері освіти є приведення змісту та структури професійної підготовки кадрів у відповідність із сучасними потребами ринку праці, підвищення доступності якісних освітніх послуг.

Принциповим є питання забезпечення відповідною матеріально-технічною базою усіх закладів освіти. Кошти спрямовуватимуться для створення максимально комфортних умов для навчання дітей і роботи педагогів.

Головними пріоритетами у сфері охорони здоров’я є забезпечення доступності якісних медичних послуг, профілактика та раннє виявлення захворювань.

На сьогоднішній день актуальним питанням є поширення традиції та мотивація щодо фізичного виховання і масового спорту, як важливого чинника фізичного розвитку, поліпшення стану здоров’я, ведення здорового способу життя і продовження його тривалості.

Регіональна політика у сфері культури та туризму спрямовуватиметься на збереження культурних цінностей, створення економічних механізмів, що забезпечать ефективний розвиток сфери культури, професійного мистецтва та народної творчості, підвищення якості регіонального туристичного продукту до рівня міжнародних стандартів та формування іміджу Новоушицького району.
  1   2   3   4   5

Схожі:

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Затвердити Перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та селища району, управління якими здійснює Новоушицька...
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 6 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 6 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Відповідно до пункту 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Відповідно до пункту 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка