Порядок погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованих приміщень спільної власності територіальних громад, сіл, селищ району


Скачати 71.42 Kb.
Назва Порядок погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованих приміщень спільної власності територіальних громад, сіл, селищ району
Дата 15.04.2013
Розмір 71.42 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи


УКРАЇНА

Лугинська районна рада Житомирської області

РІШЕННЯ
сесія VІ скликання
від №
Про затвердження Порядку погодження

проведення орендарями реконструкції,

технічного переоснащення, поліпшення

орендованих приміщень спільної

власності територіальних громад сіл,

селищ району
Відповідно до статей 43,60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної ради, районна рада
ВИРІШИЛА:
1.Затвердити Порядку погодження Проведення орендарями реконструкції,

Технічного переоснащення, поліпшення орендованих приміщень спільної

власності територіальних громад сіл, селищ району

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та комунальної власності та заступника голови ради Давидюка В.І.


Голова ради В.Й.Денисовець

Додаток

до рішення районної ради

від №

Порядок

погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованих приміщень спільної власності територіальних громад, сіл, селищ району


  1. Загальні положення



1.1. Цей Порядок встановлює процедуру погодження здійснення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, району, управління яким, від імені територіальних громад, здійснює Лугинська районна рада.
1.2. Вимоги цього Прядку є обов’язковими для юридичних і фізичних осіб, які є орендарями нерухомого майна спільної власності територіальних громад, та підприємств, установ, організацій, що є балансоутримувачами даного нерухомого майна..
1.3. Даний Порядок розроблено з метою встановлення процедури погодження здійснення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна й запобігання здійсненню орендарем непогоджених надлишкових поліпшень, напрям яких органу управління майном невідомий. Завданням Порядку також є сприяння усуненню непорозумінь під час визначення частки комунального майна у ринковій вартості нерухомого майна, що містить здійснені орендарем поліпшення.
1.4. Терміни, що вживають у даному Порядку:
Реконструкція – комплекс будівельних робіт, пов’язаних зі зміною техніко-економічних показників або використанням об’єкта за новим призначенням у межах існуючих будівельних габаритів. Складовою частиною реконструкції об’єкта може бути його капітальний ремонт.
Капітальний ремонт – комплекс будівельних робіт, пов’язаних із відновленням або покращенням експлуатаційних показників, заміною або відновленням несучих або огороджувальних конструкцій та інженерного обладнання без зміни будівельних габаритів об’єкта і його техніко - економічних показників.
Технічне переоснащення – заміна технічно застарілого обладнання (без перепрофілювання).
Поліпшення орендованого майна – це здійснені орендарем за час оренди заходи, спрямовані на покращення фізичного (технічного) стану орендованого майна та (або) його споживчих якостей (проведення будівельно-ремонтних робіт, обладнання приміщення охороною та протипожежною сигналізацією, телефонізація, перепланування, підключення його до водопроводу, каналізації, парового опалення, заміна електропроводки тощо).
Невідє'мні поліпшення орендованого майна – це здійснені орендарем за час оренди заходи, спрямовані на покращення фізичного (технічного) стану орендованого майна та (або) його споживчих якостей, відокремлення яких призведе до зменшення його ринкової вартості.

2.Погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна.

2.1. Орендар за рахунок власних коштів має право проводити реконструкцію, технічне переоснащення, поліпшення орендованого майна за погодженням Лугинської районної ради (надалі – районна рада).
2.2. Для отримання погодження районної ради на проведення реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна орендар на адресу районної державної адміністрації подає такі документи:

- письмове звернення з клопотанням щодо погодження проведення реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна;

- письмову пропозицію балансоутримувача щодо можливості та (або) необхідності проведення реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна;

- копію договору оренди, укладеного з дотриманням вимог типових договорів оренди майна спільної власності територіальних громад району;

- проектно-коштирисну документацію на проведення реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна (проектно-кошторисна документація повинна бути погоджена з органами містобудування та архітектури у випадках, передбачених чинним законодавством) із технічним висновком про можливість проведення відповідних робіт. Виготовлення проектно-кошторисної документації не є підставою для проведення робіт із реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна;

- довідку балансоутримувача про вартість об’єкта оренди , згідно з даними бухгалтерського обліку, на початок поточного року.
2.3. Обласна державна адміністрація попередньо вивчає та опрацьовує подані документи та за наслідками їх розгляду готує пропозиції на засідання постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та комунальної власності (надалі - постійна комісія) разом із проектом рішення районної ради.
2.4. У разі подання орендарем у неповному обсязі або неналежно оформлених документів, райдержадміністрація в п’ятиденний термін повідомляє заявника про необхідність усунення встановлених недоліків. У випадку не усунення орендарем встановлених недоліків у місячний термін, подані документи повертаються орендареві без розгляду.
2.5. Постійна комісія розглядає внесені райдержадміністрацією пропозиції та подані орендарем документи.

За наслідками розгляду питання постійна комісія вносить рекомендації щодо погодження або вмотивованої відмови у погоджені проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого нерухомого майна.
2.6. У разі погодження постійною комісією, дане питання вноситься на розгляд районної ради.

Про результати вирішення питання щодо погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого майна райдержадміністрація інформує орендаря у десятиденний термін з дня прийняття рішення районної ради.
2.7. У рішенні районної ради щодо погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого нерухомого майна повинно бути вказано:

- посилання на відповідну проектно-кошторисну документацію із зазначенням граничної суми витрат для проведення відповідних робіт, у тому числі у відсотках від залишкової (відновної за вирахуванням зносу) вартості майна;

- розмежування обсягу робіт і вартості проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, від'ємних та невід'ємних поліпшень орендованого нерухомого майна;

- джерела та обсяг проведення компенсації вартості невід'ємних поліпшень орендованого нерухомого майна (прийнятих у подальшому балансоутримувачем за актом приймання-передачі).
3.Витрати на проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого нерухомого майна
3.1. За погодженням районної ради проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого нерухомого майна орендар здійснює відповідний обсяг робіт за рахунок власних коштів.
3.2. Після отримання згоди орендар складає графік виконання робіт і подає на затвердження балансоутримувачу. Орендар зобов’язаний завершити всі розпочаті роботи до закінчення терміну дії договору оренди.
3.3. Приймання робіт, проведених відповідно до цього Порядку, з поліпшення орендованого нерухомого майна, яке не можна відокремити без шкоди для майна, здійснюється балансоутримувачем об’єкта комісійно за участю представників районної ради, райдержадміністрації на підставі акта приймання-передачі.

Проведення робіт із реконструкції, технічного переоснащення орендованого нерухомого майна засвідчується балансоутримувачем на підставі акта.
3.4. Балансоутримувач зобов’язаний протягом п’яти робочих днів після підписання акта приймання-передачі виконаних робіт повідомити письмово районну раду та надати копію підтверджувальних документів.
3.5. Якщо поліпшення орендованого майна зроблено з дотриманням даного порядку, тобто за погодженням районної ради, орендар має право на відшкодування вартості необхідних витрат або зарахування їх вартості в рахунок плати за користування об’єктом оренди.
3.6. Якщо орендар зробив поліпшення без погодження районної ради , які не можна відокремити без шкоди для орендного майна, він не має права на відшкодування їх вартості, і вони стають спільною власністю територіальних громад, сіл, селищ району .
3.7. Здійснені орендарем невід'ємні поліпшення орендовано нерухомого майна понад погоджений районною радою граничний обсяг витрат відшкодуванню не підлягають і є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району.
3.8. Поліпшення орендованого майна, здійснені за рахунок амортизаційних відрахувань, відшкодуванню не підлягають і є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району.
3.9. Витрати, пов’язані з реконструкцією, технічним переоснащенням, орендареві не повертаються та не зараховуються до орендної плати.
3.10. Поточний ремонт переданого в оренду майна проводиться орендарем за його рахунок і відшкодуванню не підлягає.
3.11. Капітальний ремонт переданого в оренду майна проводиться балансоутримувачем за його рахунок, якщо інше не встановлено договором оренди.
3.12. Зазначені умови щодо витрат на проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованого нерухомого майна мають бути відображені в договорі оренди.
Заступник голови районної ради В.І.Давидюк

Схожі:

ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО
Україні», розділу 3 Порядку управління об’єктами спільної власності територіальних громад міста, селища та сіл району, затрудженого...
Комунальне підприємство «Лугинська центральна районна аптека №27»...
Підприємство) засноване на спільній власності територіальних громад сіл, селищ району і перебуває в управлінні Лугинської районної...
УКРАЇНА ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ...
Хмельницької обласної ради від 15 березня 2012 року №24-9/2012 Про передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл,...
АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ за 9 місяців 2012 року
Основним завданням відділу забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності територіальних громад району є реалізація...
Про конкурс щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної...
Прикінцеві та перехідні положення” Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 142 Конституції України та з метою...
УКРАЇНА
Затвердити Програму приватизації нерухомого майна  комунальної власності територіальних громад сіл,селищ району та Переліку об’єктів,...
Типовий договір суборенди майна, що перебуває у спільній власності...
Відповідно до статей 43,60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
Голова постійної комісії міської ради
«Про деякі питання управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської...
СТАТУ Т КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛУГИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ...
Лугинський районний центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги (далі – Центр) є комунальним закладом спільної власності...
СТАТУ Т КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛУГИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ...
Лугинський районний центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги (далі – Центр) є комунальним закладом спільної власності...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка