І. В. Голіков Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв


Скачати 27.77 Kb.
Назва І. В. Голіков Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
Дата 21.04.2013
Розмір 27.77 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи
УДК 386.12-64

І.В. Голіков

Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
ОСОБЛИВОСТІ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ В КОРПОРАТИВНІЙ ІНФОРМАЦІЙНІЙ СИСТЕМІ "1С: БУХГАЛТЕРІЯ 8 ДЛЯ УКРАЇНИ"
"1С: Бухгалтерія 8 для України" призначена для автоматизації бухгалтерського і податкового обліку, включаючи підготовку обов'язкової (регламентованої) звітності.

Основним способом урахування господарських операцій в обліку є введення документів, які відповідають первинним бухгалтерським документам.

За допомогою "1С: Бухгалтерії 8 для України" можна вести бухгалтерський і податковий облік господарської діяльності декількох організацій.

Облік товарів, матеріалів і готової продукції реалізований згідно П(С)БУ 9 "Запаси" і методичним вказівкам по його застосуванню. Підтримуються наступні способи оцінки матеріально-виробничих запасів при їхньому вибутті: по середній собівартості; за собівартістю перших за часом придбання матеріально-виробничих запасів (спосіб ФІФО); за ціною продажу із застосуванням середнього відсотка націнки (для роздрібної торгівлі).

По складах може вестися кількісний або кількісно-сумовий облік. Складський облік може бути відключений, якщо в ньому немає необхідності.

Автоматизовано облік операцій надходження та реалізації товарів і послуг. Автоматизовано факти повернень товарів від покупця та постачальникові.

Автоматизовано облік комісійної торгівлі як відносно товарів, узятих на комісію (у комітента), так і переданих для подальшої реалізації (комісіонерові). Підтримується відобаження операцій по передачі товарів на субкомісію.

Автоматизовано операції з обліку поворотної багатообертовій тари. Враховано специфіку оподатковування таких операцій і розрахунків з постачальниками і покупцями.

Реалізовано облік руху наявних і безготівкових коштів і валютних операцій.

Реалізовано облік розрахунків з контрагентами.

Облік основних засобів, нематеріальних і малоцінних активів ведеться відповідно до П(С)БУ 7 "Основні кошти", П(С)БУ 8 "Нематеріальні активи", П(С)БУ 9 "Запаси". Для основних засобів и нематеріальних активів автоматизовано такі основні операції як: надходження, прийняття к обліку, нарахування амортизації, модернізація, передача, списання, інвентаризація.

Для малоцінних активів автоматизовані операції передачі в експлуатацію і списання з експлуатації.

Автоматизовано облік основного та допоміжного виробництва, облік напівфабрикатів, облік непрямих видатків.

Для загальвиробничих видатків реалізована можливість їхнього розподілу відповідно до показників нормальної потужності, відповідно до П(С)БУ 16 "Витрати".

В "1С: Бухгалтерії 8 для України" ведеться облік руху персоналу, включаючи облік працівників за основним місцем роботи та за сумісництвом, при цьому внутрішнє сумісництво підтримується опціонально. Забезпечується формування типових форм за трудовим законодавством.

Реалізовано підтримку різних схем оподатковування. Для ведення податкового обліку (за податком на прибуток) передбачений спеціальний (податковий) план рахунків. Податковий облік у конфігурації ведеться в розрізі видів податкової діяльності. За даними податкового обліку автоматично формується податкова декларація за податком на прибуток.

"1С: Бухгалтерії 8 для України" дозволяє реєструвати господарські операції, які відносяться до обліку за спрощеною системою оподатковування, у книзі обліку доходів і видатків за єдиним податком.

"1С: Бухгалтерія 8 для України" надає користувачеві набір стандартних звітів, які дозволяють аналізувати дані по залишкам, обігом рахунків і за проводками у різних розрізах.

В "1С: Бухгалтерію 8 для України" включені обов'язкові (регламентовані) звіти.

"1С: Бухгалтерія 8 для України" включає наступні сервісні можливості: завантаження курсу валют з Інтернету; підготовка листа у відділ технічної підтримки; автоматична перевірка і установка оновлень "1С: Бухгалтерії 8 для України" через Інтернет.

Схожі:

В. П. Жиленко Кафедра менеджменту. Національний університет кораблебудування...
Кафедра менеджменту. Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв
І. Ю. Кочетова, Національний університет кораблебудування ім адм. Макарова, м. Миколаїв
ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОМИСЛОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
С. А. Ткаченко, О. Г. Георгієва Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
АНАЛІЗ ПРИБУТКОВОСТІ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЗАГОСТРЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ВІДНОСИН НА СВІТОВОМУ РИНКУ
О. О. Поткін Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
...
С. А. Ткаченко, С. П. Гросов Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
КАУЗАЛЬНЕ (ПРИЧИННЕ) ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДОЛОГІЧНО-ІНФОРМАЦІЙНОГО ІНСТРУМЕНТАРІЮ УПРАВЛІНСЬКОГО ОБЛІКУ В КОМПЛЕКСНОЇ ОЦІНЦІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ...
С. А. Ткаченко Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
Звідси, випливає необхідність у створенні належного інформаційного забезпечення управління маркетинговою діяльністю підприємства,...
С. А. Ткаченко, О. К. Бурміч Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
Для нормального функціювання нових відношень потрібне «універсальне нове спілкування бізнесменів». Такою мовою він назвав бухгалтерський...
С. А. Ткаченко, А. В. Гапєєва Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
Сучасні правила бухгалтерського обліку породили ілюзію, що в умовах поглиблення та трансформації ринкових відносин в економіці України...
В. В. Івата Національний університет кораблебудування м. Миколаїв
Незважаючи на наведені публікації варто зазначити, що і на теперішній момент залишаться досить багато невирішених питань, таких як...
С. А. Ткаченко, І. В. Картава Національний університет кораблебудування, м. Миколаїв
Власне кажучи на максимізацію цих чинників повинна бути спрямована політика підприємств, які націлені на ефективне управління функцією...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка