АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК


Скачати 300.76 Kb.
Назва АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
Дата 22.02.2016
Розмір 300.76 Kb.
Тип Керівництво
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Керівництво



АДРЕСАТ:
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ

ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
КЕРІВНИЦТВО ТОВАРИСТВА



АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК

(ЗВІТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА)




ЩОДО РІЧНОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ


ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

“БРЕНТА КАПІТАЛ”




СТАНОМ НА “31” ГРУДНЯ 2014 РОКУ



м. Київ 26 лютого 2015р.
Звіт щодо річної фінансової звітності

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” станом на 31 грудня 2014р.
1.ВСТУПНИЙ ПАРАГРАФ


  1. Основні відомості про компанію з управління активами



Таблиця 1. Основні відомості про ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” станом на 31.12.2014р.


№ з/п

Показники

Дані


1

Повне найменування

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ”

2

Ідентифікаційний код, зазначений в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

38615831

3

Вид діяльності за КВЕД

66.30 Управління фондами

4

Серія, номер, дата видачі та термін чинності ліцензії на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів – діяльності з управління активами інституційних інвесторів

Ліцензія Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Серія АЕ №286970 «Професійна діяльність на фондовому ринку – діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами)», рішення про видачу ліцензії №709 від 27.05.2014р., строк дії ліцензії – з 27.05.2014р.- необмежений, дата видачі ліцензії – 19.08.2014р.

5

Перелік інституційних інвесторів, активи яких перебувають в управлінні КУА

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ “ІНЕКС КАПІТАЛ” управляє активами Пайового венчурного інвестиційного фонду «ПЕГАС ІНВЕСТ» недиверсифікованого виду закритого типу (реєстраційний код за Єдиним державним реєстром інститутів спільного інвестування 23300293)

6

Місцезнаходження


01024, місто Київ, вулиця Лютеранська, будинок 25, офіс 3


1.2. Опис аудиторської перевірки
Перевірка здійснювалась відповідно до вимог Закону України “Про аудиторську діяльність”, Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг (МСА), зокрема МСА 700 “Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності”, 705 “Модифікація думки у звіті незалежного аудитора”, 720 “Відповідальність аудитора щодо іншої інформації в документах, що містять перевірену аудитором фінансову звітність”, МСА 706, МСА 710, МСЗО 2410 та інших МСА (з урахуванням змін і доповнень, внесених у перелічені нормативні акти на дату складання висновку).

При проведенні аудиту, аудитори керувались Цивільним та Господарським кодексами України, Законами України “Про господарські товариства”, “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні”, “Про аудиторську діяльність”, “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”, національними Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку і формування фінансової звітності, Міжнародними стандартами фінансової звітності, Міжнародними стандартами контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг (МСА) (з урахуванням змін і доповнень, внесених у перелічені нормативні акти на дату складання висновку), Вимогами до аудиторського висновку, що подається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації про результати діяльності інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів) та компанії з управління активами, затвердженими рішенням НКЦБФР № 991 від 11.06.2013р. Були також використані інші законодавчі та нормативні акти, документи НКЦПФР щодо діяльності підприємств.

Ми провели аудит повного комплекту річної фінансової звітності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” за даними фінансового обліку та звітності за період з 01 січня 2014 року по 31 грудня 2014 року станом на 31 грудня 2014 року, яка включає баланс (звіт про фінансовий стан) на 31.12.2014р., звіт про фінансові результати (звіт про сукупний дохід) за 2014 рік, звіт про рух грошових коштів (за прямим методом) за 2014 рік та звіт про власний капітал за 2014 рік, примітки до річної фінансової звітності за 2014р.

У процесі виконання аудиторських процедур Аудитор звертав увагу на доречність та достовірність інформації, що використовувалася ним як аудиторські докази. Аудиторські докази необхідні для обґрунтування аудиторської думки.

Мета аудиторського висновку залишається виключно у підтвердженні складання комплекту фінансової звітності, яка е концептуальною основою спеціального призначення.

Аудиторська перевірка включає також оцінку відповідності використаних облікових політик, прийнятність облікових оцінок, виконаних управлінським персоналом та загального подання фінансової звітності.

Формування фінансової звітності було здійснено управлінським персоналом відповідно до застосовної концептуальної основи фінансової звітності, а саме: концептуальною основою фінансової звітності за рік, що закінчився 31.12.2014р., є бухгалтерські політики, що базуються на вимогах П(С)БУ.

Фінансова звітність ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” на 31 грудня 2014 року була підготовлена згідно з Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Облікова політика ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” встановлена наказом N Х-1 від 09.01.2014р. Товариство у своїй обліковій політиці прагне дотримуватись принципів бухгалтерського обліку, викладених у ст.4 Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», а саме: обачність, повне висвітлення, автономність, послідовність, безперервність, нарахування та відповідність доходів та витрат, превалювання сутності над формою, історична (фактична) собівартість, єдиний грошовий вимірник, періодичність.

На протязі періоду, що перевіряється, облікові оцінки та облікова політика ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” не змінювались

Аудиторська перевірка була спланована і здійснена з метою одержання обґрунтованої впевненості в тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень. Аудит включає перевірку шляхом тестування доказів, які підтверджують суми у фінансових звітах. Аудиторська перевірка включає також оцінку застосованих принципів бухгалтерського обліку, відповідність фінансових звітів нормативам П(С)БО, прийнятій обліковій політиці.

Аудитор використовувала принцип вибіркової перевірки інформації, беручи до уваги лише суттєві помилки.

Метою проведення аудиторської перевірки повного комплекту річної фінансової звітності є висловлення думки стосовно того, чи складена фінансова звітність в усіх суттєвих аспектах згідно з визначеною концептуальною основою фінансової звітності, а саме П(С)БО.

Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевірка надає обґрунтовану підставу для висловлення нашої умовно-позитивної думки.
2. Опис відповідальності управлінського персоналу за підготовку та достовірне представлення фінансових звітів. Опис відповідальності аудитора за надання висновку стосовно фінансової звітності.
Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність

Управлінський персонал несе відповідальність за складання фінансової звітності відповідно до застосовної концептуальної основи фінансової звітності (а саме Положення (стандарти) бухгалтерського обліку відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»), а також за внутрішній контроль, необхідний для складання фінансової звітності, яка не містить суттєвих викривлень унаслідок шахрайства або помилки.



Відповідальність аудитора

Нашою відповідальністю є висловлення думки щодо фінансової звітності на основі результатів аудиту.

Ми провели аудит відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти вимагають від нас дотримання відповідних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненості, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум і розкриттів у фінансовій звітності. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки. Виконуючи оцінку цих ризиків, ми розглядаємо заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання товариством фінансової звітності, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю товариства. Аудит включає також оцінку відповідності використаних облікових політик, прийнятість облікових оцінок, виконаних управлінським персоналом, та загального подання фінансової звітності.

Ми вважаємо, що отримали достатні та відповідні аудиторські докази для висловлення умовно-позитивної аудиторської думки.
3. Аудиторська думка

3.1. Підстава для висловлення умовно-позитивної думки
Ми зазначаємо, що при проведенні аудиторської перевірки повного комплекту річної фінансової звітності товариства виявлено не нарахування резерву відпусток, що опосередковано впливає на розмір власного капіталу.

Оскільки ці порушення в сукупності не мають всеохоплюючий характер для фінансової звітності товариства, аудитори вважають за доцільно надати умовно-позитивний аудиторський висновок (звіт незалежного аудитора).
3.2. Висловлення умовно-позитивної думки аудитора щодо повного комплекту річної фінансової звітності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ”
Ми провели аудиторську перевірку балансу (звіту про фінансовий стан) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” станом на 31.12.2014 року та перевірку звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід) за 2014 рік, звіту про рух грошових коштів (за прямим методом) за 2014 рік, звіту про власний капітал за 2014 рік, приміток до річної фінансової звітності за 2014 рік.

Концептуальною основою фінансової звітності, яку використано для підготовки повного комплекту попередньої фінансової звітності, є бухгалтерські політики, що базуються на вимогах П(С)БО.

Ми провели аудиторську перевірку відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти вимагають від нас дотримання відповідних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненості, що фактичне виконання зобов’язань з формування фінансової звітності не містить суттєвих викривлень.

Аудит передбачав виконання процедур для отримання аудиторських доказів щодо фактичного виконання управлінським персоналом товариства зобов’язань з формування фінансової звітності відповідно до вимог діючого законодавства України. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фактичного виконання зобов’язань з формування фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки.

Виконуючи оцінку цих ризиків, ми розглянули заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного надання даних, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю товариства.

Ми отримали обгрунтовану впевненість щодо відсутності у фінансовій звітності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” за 2014р. суттєвих викривлень унаслідок шахрайства або помилки.

Ми вважаємо, що отримані нами аудиторські докази забезпечують достатню та відповідну основу для висловлення умовно-позитивної аудиторської думки.

На нашу думку, фінансова звітність ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” у складі балансу (звіту про фінансовий стан) станом на 31.12.2014р., звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід) за 2014 рік, звіту про рух грошових коштів (за прямим методом) за 2014 рік та звіту про власний капітал за 2014 рік, приміток до річної фінансової звітності за 2014 рік, за винятком впливу питання, про яке йдеться у параграфі 3.1. „Підстава для висловлення умовно-позитивної думки”, відображає в усіх суттєвих аспектах фінансовий стан товариства, її фінансові результати та рух грошових коштів за 2014 рік відповідно до застосовуваної концептуальної основи фінансової звітності.
Звіт про інші правові та регуляторні вимоги
1. Відповідності розміру статутного та власного капіталу вимогам законодавства, формування та сплату статутного капіталу у встановлений законодавством термін.

Розмір статутного капіталу компанії з управління активами, сплачений грошовими коштами, повинен становити суму не менше ніж 7 000 000 гривень на день подання документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку для отримання ліцензії.

Компанія з управління активами, яка отримала ліцензію на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління активами інституційних інвесторів та не управляє активами недержавних пенсійних фондів, зобов'язана підтримувати розмір власного капіталу на рівні не меншому ніж 7 000 000 гривень.

Особа, яка здійснює управління активами недержавних пенсійних фондів, зобов'язана підтримувати розмір власного капіталу на рівні не меншому ніж розмір ії зареестрованого статутного капіталу.

Внески до статутноrо капіталу ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” (далі — Товариство) внесені виключно грошовими коштами.

У товаристві статутний капітал обліковуеться на балансовому ракунку "40. Розмір статутного капіталу, який заявлений в установчих документах на 31.12.2014 року, складае 7000700 грн.

Статутний капітал у відповідності до першої редакції Статуту Товариства, затвердженого загальними зборами засновників (nротокол N1 від 26 лютого 2013 року), зареестрованого 05.03.2012р., був сформований у розмірі 7000700,00 грн.

На момент реестрації підприемства, згідно статутних документів, единим учасником- засновником було Товариство з обмеженою відповідальністго «ЛІНТ ХІЛЛС», частка якого в Статутному капіталі Товариства складала100%.

Згідно даної редакції Статуту Товариства, формування статутного капіталу Товариства повинно здійснюватися виключно грошовими коштами.

ТОВ «ЛІНТ ХІЛЛС» внесло до статутного фонду 7000700,00 грн., тобто 100% своеї частки, що підтверджуеться наступними банківськими виписками:

-Виписка по банковському рахунку №2650030111291 Банк Національні інвестиції від 11.04.2013р.

Протоколом №4 від 21.01.2014р. було затверджено нову редакція Статуту ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ”, зареєстровану 22.01.2014р. Згідно цієї редакції Статуту ніякої зміни у складі учасників Товариства, розмірі їх частки та статутного капіталу не відбулося.

Таким чином, станом на 31.12.2014р. статутний капітал сформовано у розмірі 7000700грн. та сплачено повністью за рахунок грошевих внесків у встановлений законодавством термін.

Непокритий збиток на 31.12.2014р. склав 104 тис.грн. Додатковий капітал та резервний капітал на баласі Товариства не враховується.

Таким чином, станом на 31.12.2014р. власний капітал ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” становить 6897 тис.грн., що нижче розміру 7000 тис.грн., вказаного у п.12 глави 3 розділу II Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) – діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами), затвердженими рішенням НКЦПФР №1281 від 23.07.2013р. зі змінами. Однак ці вимоги не поширюються на ліцензіата протягом перших двох років з дати видачі ліцензії в разі, якщо він вперше отримав ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами), тобто вимоги п.12 глави 3 розділу II Ліцензійних умов витримано.

Дані фінансової звітності відповідають даним первинного обліку, що дає змогу в цілому підтвердити реальність визначення власного капіталу, його структури та визначення на 31.12.2014р.відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку.
2. Інформація про активи, зобов’язання та чистій прибуток (збиток).
Під час перевірки правильності класифікації та оцінки активів в бухгалтерському обліку Товариства встановлено: активи на підприємстві поділені на оборотні та необоротні.

Бухгалтерський облік фінансових інвестицій здійснюється відповідно П(С)БО. Станом на 31.12.2014р. розмір іншіх довострокових фінансових інвестицій склав 7 тис.грн., розмір поточних фінансових інвестицій – 6824 тис.грн..

Загальна сума іншої поточної дебіторської заборгованість складає 65 тис.грн на кінець звітного періоду.

Відображені в Балансі грошові кошти склали в касі — 0 тис.грн., на поточних рахунках у банку – 1 тис.грн.

Аудитор вважає, що підсумки статей, відображені в активі Балансу Товариства, подають достовірно в усіх суттевих аспектак, стан необоротних та оборотних активів Товариства станом на 31.12.2014р. відповідно до Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

Зобов'язання підприємства - це заборгованість, яка виникла в результаті минулих подій та поrашення якої в майбутньому приведє до зменшення ресурсів підприемства, які несуть в собі економічні вигоди в майбутньому.

Зобов'язання відображаються в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності тільки у випадку, якщо їх оцінка може бути достовірно визначена та є імовірність зменшення економічних вигод в майбутньому в результаті їх погашення.

Облік позикових коштів здійснюється згідно з П(С)БО 11 «Зобов'язання».

Поточні зобов'язання відображаються в балансі на суму погашення, яка, як очікуеться, буде виплачена в nроцесі звичайної діяльності nідприємства без дисконтування. Сума поточних зобов'язань на 31.12.2014р. становить 0 тис. грн.:

Кредиторська заборгованість за товари (роботи, послуги) станом на 31.12.2014р. склала 0 тис.rрн., кредиторська заборгованість за розрахунками з оплати праці - 0 тис.грн., кредиторська заборгованість за розрахунками зі страхування — 0 тис.грн.

Аудитор підтверджуе відсутність відхилень синтетичного обліку зобов'язань, відображених у фінансовій звітності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” та їх відповідність Національним стандартам бухгалтерського обліку.

Згідно П(С)БО, загальним фінансовим результатом є чистий прибуток (збиток), який розраховуеться як сума доходів від усіх видів діяльності та усіх подій за вирахуванням усіх витрат.

Фінансовий підсумок визначаеться по принципу нарахування та відповідності докодів та витрат. Доходи та витрати відображаються в обліку відповідно П(С)БО N15 «Доходи» та П(С)БО N16 «Витрати», П(С)БО N1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» .

Склад доходів Товариства з початку року на 31.12.2014р. наступний:

- інші доходи — 108 тис.грн.,

Всього доходів — 108 тис.грн.

Склад витрат, які мали вплив на формування фінансового результату з початку року на 31.12.2014р. наступний:

- адміністративні витрати — 35 тис.грн.,

- інші витрати — 76 тис.грн.

Всього витрат від звичайної діяльності — 111 тис.грн.

С початку року на 31.12.2014р. підприємство отримало збиток – 3 тис.грн.

Таким чином, фінансовий результат від звичайної діяльності склал (з урахуванням податку на прибуток від звичайної діяльності) збиток—3 тис.грн.

На розмір чистого збитку товариства вплинула складна економічна ситуація та ведення бойових дій на території Донецької області.

Інформацію npo події nісля дати балансу, які не були відображені у фінансовій звітності, npome можуть мати суттевый вnлив на фінансовий стан ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ”, не було отримано аудитором.

Аудитор підтверджуе реальність та точність фінансових результатів діяльності товариства, дані яких співпадають у Балансі (Звіт про фінансовий стан) та Звіті про фінансові результати (Звіті про сукупний дохід) та відповідають записам у регістрах бухгалтерського обліку.

Аудитор підтверджуе, що дані фінансових звітів відповідають даним бухгалтерського обліку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ”.

Аудитор вважае, що дані фінансової звітності товариства тотожні даним окремих форм звітності та співпадають між собою. Дані Балансу (Звіту про фінан-совий стан) відповідають даним Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), Звіту про рух грошових коштів (за прямим методом), Звіту про власний капітал, примиткам до річної фінансової звітності, співпадають з даними регістрів бухгалтерського обліку.

Методика та порядок введення бухгалтерського обліку товариства відповідає вимогам П(С)БО, іншим нормативним актам та облікової політиці ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ”.

У складі активів та пасивів товариства протягом 2014р. суттєвих змін не відбулося.

В цілому та по окремим видам активів та зобов’язань аудитори підтверджують достовірність, повноту та відповідність чинному законодавству даних щодо їх визнання, класифікації та оцінки.



3.Відповідність резервного фонду установчим документам
Згідно зі Статутом, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” створює резервний фонд у розмірі 25 відсотків від статутного капіталу шляхом щорічних відрахувань 5 відсотків від розміру чистого прибутку.

У зв’язку з тім, що діяльність товариства була збитковою, відрахування не здійснювалися та резервний фонд ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” досі не створювався.
4.Дотримання вимог нормативно-правових актів Комісії, що регулюють порядок складання та розкриття інформації компаніями з управляння активами, які здійснюють управління активами інституційних інвесторів та/або недержавних пенсійних фондів.
Аудиторі вважають, що ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“ дотримується вимог нормативно-правових актів Комісії, що регулюють порядок складання та розкриття інформації компаніями з управляння активами, які здійснюють управління активами інституційних інвесторів та/або недержавних пенсійних фондів
5.Наявність та відповідність системи внутрішнього аудиту (контролю), необхідної для складання фінансової звітності, яка не містить суттєвих викривлень унаслідок шахрайства або помилки
У Статуті ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“ передбачено створювання служби внутрішнього аудиту (контролю) (стаття 12 Статуту).

Служба внутрішнього аудиту (контролю) Товариства може мати вигляд структурного підрозділу або визначеної окремої посадової особи, що проводить внутрішній аудит (контроль) Товариства, та утворюється (призначається) за рішення Загальних зборів Товариства, підпорядковується та звітує перед ними.

Рішенням загальних зборів учасників ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“ (протокол №5 від 05.08.2014р.) було призначено посадову особу – внутрішнього аудитора Товариства, яка має відповідну кваліфікацію.

Згідно Статуту, служба внутрішнього аудиту (контролю) Товариства організаційно не залежить від інших підрозділів Товариства.

Діяльність служби внутрішнього аудиту (контролю) здійснюється на підставі Положення про службу внутрішнього аудиту (контролю) Товариства, яке визначає статус, функціональні обов’язки та повноваження служби внутрішнього аудиту (контролю).

Положення про службу внутрішнього аудиту (контролю) Товариства було затверджено рішенням Загальних зборів учасників Товариства (протокол №5 від 22.01.2014р.)

Аудитор, розглянувши стан внутрішнього аудиту (контролю) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“, зазначає наступне:

  • система внутрішнього аудиту (контролю)включає адміністративний та бухгалтерський контроль;

  • бухгалтерський контроль включає попередній, первинний (поточний) і подальший контроль;

  • керівництво в повній мірі розуміє перспективу розвитку внутрішнього аудиту та його значимість.

За результатам виконаних процедур перевірки стану внутрішнього аудиту (контролю) можна зробити висновок, що система внутрішнього аудиту (контролю) створена та дієва.
6.Стан корпоративного управління відповідно до законодавства України
Одним із головних чинників, який впливає на успішну діяльність товариства, є можливість його доступу до інвестиційних ресурсів. Водночас товариство не може розраховувати на довіру інвесторів та надходження зовнішнього фінансування, якщо воно не вживає заходів щодо запровадження ефективного корпоративного управління, а саме: належного захисту прав інвесторів, надійних механізмів управління та контролю, відкритості та прозорості у своїй діяльності.

Важливість корпоративного управління полягає у його внеску до підвищення конкурентоспроможності та економічної ефективності Товариства.

Одним із важливих принципів корпоративного управління є забезпечення захисту прав, законних інтересів учасників та рівне ставлення до всіх учасників. Цей принцип дотримується на товаристві: учасники реалізують право на участь в управлінні товариством шляхом участі та голосування на загальних зборах та ін. Права та обов’язки учасників розкрито у Статуті ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“.

Ефективне управління потребує наявності у корпоративній структурі товариства дієвої незалежної ревізійної комісії та кваліфікованого виконавчого органу. Вищим органом товариства є Загальні збори Товариства. В структурі органів товариства присутні Директор Товариства - виконавчий орган Товариства, Ревізійна комісія (ревізор) Товариства – контролюючий орган Товариства. Права та обов’язки вищого органу (загальних зборів Товариства), Директора, Ревізійної комісії (ревізора) Товариства закріплені відповідно у Статуті ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“.

Статутом товариства передбачена наявність служби внутрішнього аудиту або посади внутрішнього аудитора.

Товариство повинно поважати права та враховувати законні інтереси заінтересованих осіб (працівників, кредиторів та ін.) та активно співпрацювати з ними для створення добробуту, робочих місць та забезпечення фінансової стабільності товариства. Діяльність підприємства у 2014 році була збитковою, що свідчить про неналежний рівень корпоративного управління Товариства стосовно цього принципу.

Враховуючи усе вищезазначене, аудитори можуть охарактеризувати стан корпоративного управління ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“ як задовільний.
7.Інформація про пов’язаних осіб.

В процесі виконання аудиторських процедур, аудиторами встановлені наступні пов’язані особі ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“:
Таблиця 2. Інформація про власників та керівника ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“

Група

№ з/п

Повне найменування юридичної особи - власника (акціонера, учасника) заявника чи прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - власника (акціонера, учасника) та посадової особи заявника

Ідентифікаційний код юридичної особи - власника заявника або реєстраційний номер облікової картки платника податків* (за наявності)

Місцезнаходження юридичної особи чи паспортні дані фізичної особи, про яку подається інформація (серія і номер паспорта, дата видачі та найменування органу, що його видав)

Частка в статутному капіталі компанії з управління активами, %

1

2

3

4

5

6

А



Власники - фізичні особи

------------

-------------

---------





----------------

---------------

--------------

-----------

Б



Власники - юридичні особи

-

------------







ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІНТ ХІЛЛС»

38578292

01024, м. Київ, вул. Лютеранська, 10А


100,00%

В



Керівник компанії з управління активами













Токар Вікторія В’ячеславівна

3168202305

ВК 896463, 07 квітня 2012 року, Тельманівським РВ ГУМВС України в Донецькій області

0,00%





Усього:





100,00%

Таблиця 3. Інформація про пов'язаних осіб власників ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“ - фізичних осіб

№ з/п

Прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - власника заявника та її прямих родичів, інших пов'язаних осіб

Реєстраційний номер облікової картки платника податків*

Символ юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність**

Ідентифікаційний код юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Найменування юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Місцезнаходження юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Частка в статутному капіталі пов'язаної особи, %

Посада у пов'язаній особі

1

2

3

4

5

6

7

8

9



---

----

----

----

-----

-----



---

Таблиця 4. Інформація про юридичних осіб, в яких власники ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ “ІНЕКС КАПІТАЛ“ - юридичні особи беруть участь

№ з/п

Ідентифікаційний код юридичної особи власників

Символ юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність*

Ідентифікаційний код юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Повне найменування юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Місцезнаходження юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність



Частка в статутному

капіталі, %

1

2

3

4

5

6

7



38578292

к

38615831

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БРЕНТА КАПІТАЛ»

01024, м. Київ, вул. Лютеранська, будинок 25, офіс 3


100,00%


Таблиця 5. Інформація про осіб, які володіють більше ніж 10 % статутного капіталу юридичних осіб - власників ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“

№ з/п

Ідентифікаційний код юридичної особи власника

Ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків* – фізичної особи - учасника власника компанії з управління активами


Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - учасника власника компанії з управління активами

Місцезнаходження юридичної особи або паспортні дані фізичної особи - учасника власника компанії з управління активами

(серія і номер паспорта, дата видачі та найменування органу, що його видав)

Частка в статутному

капіталі, %

1

2

3

4

5

6

38615831

38578292

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БРЕНТА КАПІТАЛ»

01024, м. Київ, вул. Лютеранська, будинок 25, офіс 3


99,97%

38615831

Таблиця 6. Інформація про юридичних осіб, у яких ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“ бере участь

№ з/п

Ідентифікаційний код компанії з управління активами

Символ юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність*

Ідентифікаційний код юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Повне найменування юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Місцезнаходження юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Частка в статутному капіталі, %

1

2

3

4

5

6

7

1

38615831

І

38578292

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІНТ ХІЛЛС»

01024, м. Київ, вул. Лютеранська, 10А


99,97%

Таблиця 7. Інформація про пов'язаних осіб керівника ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“

№ з/п

Прізвище, ім'я, по батькові керівника компанії з управління активами та його прямих родичів

Реєстраційний номер облікової картки платника податків *

Символ юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність**

Ідентифікаційний код юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Повна назва юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Місцезнаходження юридичної особи, щодо якої існує пов'язаність

Частка в статутному капіталі пов'язаної особи, %

Посада у пов'язаній особі

1

2

3

4

5

6

7

8

9




Токар Вікторія В’ячеславівна

3168202305

к

38615831

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БРЕНТА КАПІТАЛ»

01024, м. Київ, вул. Лютеранська, будинок 25, офіс 3


0,00%

Директор



Прямі родичі керівника пов’язаності не мають















Аудиторами були подані запити до управлінського персоналу Товариства відносно наявності існування відносин і операцій з пов’язаними сторонами, що виходять за межі нормальної діяльності, їх характеру. Аудитор при проведенні аудиторських процедур не знайшов ознак існування вищезазначених операцій.
8. Інформація про наявність подій після дати балансу, які не знайшли відображення у фінансовій звітності, проте можуть мати суттєвий вплив на фінансовий стан товариства.

При проведенні аудиторських процедур аудиторами не виявлено наявність подій після дати балансу, які не знайшли відображення у фінансовій звітності, проте можуть мати суттєвий вплив на фінансовий стан товариства.
9. Інформація про ступень ризику КУА, наведена на основі аналізу результатів пруденційних показників діяльності КУА
Розрахунки пруденційних показників діяльності здійснюються КУА кожного робочого дня згідно Рішення НКЦПФР «Про затвердження Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами)» N1 від 09.01.2013 р..

Аналіз розрахунків пруденційних показників діяльності КУА здійснюються кожного робочого дня.

Результат аналізу ступеня ризику ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ“ протягом 2014року відносно:

показник покриття зобов'язань власним капіталом КУА — дуже низький;

показник фінансової стійкості КУА — дуже низький


Основні відомості про аудиторську фірму

Повна назва: товариство з обмеженою відповідальністю “Аудиторська фірма “Аудит Сервіс Груп”

Зареєстрована Виконкомом Київської районної ради м. Донецька рішенням № 625/2 від 01.10.2001р.

Код за ЄДРПОУ – 31714676

Керівник (аудитор) – Марченко Юлія Володимирівна

Свідоцтво № 2738 про внесення до Реєстру суб'єктів аудиторської діяльності (дійсне до 29.09.2016р.), затверджене рішенням Аудиторської Палати України від 30.11.2001р. № 104, подовжено рішенням Аудиторської палати України від 29.09.2011 р. №239/3.

Свідоцтво серії П № 000249 про внесення до реєстру аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів (дійсне до 29.09.2016р.), унесено до реєстру відповідно до рішення НКЦПФР від 25.04.2013р.

Свідоцтво серії № 0009 від 08.05.2013р. про включення до реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ (дійсне до 29.09.2016р.), унесено до реєстру відповідно до розпорядження Нацкомфінпослуг. № 1485.

Свідоцтво про відповідність системи контролю якості видане про те, що фірма пройшла зовнішню перевірку системи контролю якості аудиторських послуг, створеної відповідно до стандартів аудиту, норм професійної етики аудиторів та законодавчих і нормативних вимог, що регулюють аудиторську діяльність (згідно рішенню АПУ від 05.07.2012 №252/4)

Сертифікат аудитора Марченко Юлії Володимирівни серії А № 004736 (чинний до 22.06.2015р.), видано відповідно до рішення Аудиторської палати України від 22.06.2001 р. №102, подовжено рішенням Аудиторської палати України від 26.05.2005 р. №149/2 та рішенням Аудиторської палати України від 29.04.2010 р. №214/3.

Місцезнаходження: 01135, м. Київ, пр. Перемоги, буд.2, кв.35А
Основні відомості про умови договору на проведення аудиту
Договір № 1096/01/14 на проведення аудиту укладено 11 листопада 2014р.

Договір відповідає вимогам Міжнародного стандарту контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг № 210 (МСА).

Дата початку та дата закінчення проведення аудиту – початок перевірки - 11.11.2014р., закінчення перевірки - 26.02.2015р.

26 лютого 2015р.

Директор ТОВ “Аудиторська фірма Ю.В. Марченко

“Аудит Сервіс Груп”

незалежний аудитор



Схожі:

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (звіт незалежного аудитора) про результати перевірки річної фінансової звітності та річних звітних даних Кредитної...
Аудиторський висновок (АУДИТОРСЬКИЙ ЗВІТ)
Повне найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Пріоритет Фінанс»
Аудиторський висновок
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕННОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ПО НАДАННЮ АУДИТОРСЬКИХ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙНИХ ПОСЛУГ
Аудиторський висновок
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕННОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ПО НАДАННЮ АУДИТОРСЬКИХ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙНИХ ПОСЛУГ
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
«ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ЄВРОПЕЙСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ»
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Нью Ессет»
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
«ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «УКРАЇНСЬКІ ЗБАЛАНСОВАНІ ІНВЕСТИЦІЇ»
Аудиторський висновок за наслідками проведення аудиту річної фінансової...
Аудиторський висновок за наслідками проведення аудиту річної фінансової звітності та річних звітних даних страховика «Товариство...
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
«ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «УКРАЇНСЬКІ ПРОЕКТНІ ІНВЕСТИЦІЇ»
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ РИНКІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка