ОГЛЯД


Скачати 0.88 Mb.
Назва ОГЛЯД
Сторінка 1/7
Дата 07.05.2013
Розмір 0.88 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи
  1   2   3   4   5   6   7
ПРОЕКТ МІЖНАРОДНОГО ФОРМАТУ ІНТЕГРОВАНОЇ ЗВІТНОСТІ
ЗМІСТ
КОРОТКИЙ ЗМІСТ ВИМОГ, ЗАСНОВАНИХ НА ПРИНЦИПАХ

  1. ОГЛЯД

  2. БАЗОВІ ПОНЯТТЯ

A. Вступ

B. Види капіталу

C. Бізнес-модель

D. Створення цінності

3. КЕРІВНІ ПРИНЦИПИ

A. Стратегічний акцент і майбутні напрямки

B. Зв’язність інформації

C. Реагування зацікавлених сторін

D. Суттєвість і стислість

E. Надійність і повнота

F. Послідовність і порівнянність

4. КОМПОНЕНТИ ЗМІСТУ

A. Огляд організації та зовнішнє середовище

B. Управління

C. Можливості та ризики

D. Стратегія та розподіл ресурсів

E. Бізнес-модель

F. Продуктивність

G. Погляд на майбутнє

5. ПІДГОТОВКА ТА ПРЕДСТАВЛЕННЯ

A. Процес визначення суттєвості

B. Розкриття суттєвих питань

C. Залучення осіб, наділених керівними функціями

D. Достовірність

E. Частота звітності

F. Терміни на короткострокову, середньострокову та довгострокову перспективу

G. Межі звітності

Н. Агрегація та дезагрегація

I. Застосування технологій

ГЛОСАРІЙ ДОДАТКИ

A. Інші публікації та ресурси IIRC

ОГЛЯД ПРИНЦИПІВ –

БАЗОВІ ВИМОГИ


Загальний огляд
Огляд у Розділі 1 містить коротке обговорення цілей і аудиторії , цілей Проекту, і того, як цей Проект повинен застосовуватися. Також обговорюється, як діє в рамках концепції комплексного підходу, і як взаємодіє з іншими звітами і повідомленнями.

В огляді викладено умови, які повинні бути виконані, щоб інтегрований звіт відповідав даному формату. Якщо не існує таких факторів, як брак надійних даних, конкретні юридичні заборони або шкода з боку конкурентів, то інтегрований звіт повинен бути в рамках вимог, що будуються на основі принципів, які позначені в усьому Проекті жирним курсивом (пункти 1.10-1.11). Ці вимоги будуть застосовуватися з урахуванням змісту формату в цілому і з урахуванням будь-яких інших офіційних керівних принципів, прийнятих в IIRC. Всі ці вимоги наведені тут з наведенням номера пункту, який дається для зручності при подальших посиланнях на нього.
У Розділі 1 також вимагається підготувати інтегрований звіт: (i) відповідно до Проекту (пункт 1.3) і (ii) передусім для інвесторів, які забезпечують фінансовий капітал (пункт 1.5).
Основоположні поняття
Основоположні поняття обговорюються у Розділі 2. Вони підтримують і зміцнюють вимоги, засновані на принципах, і в них даються рекомендації, викладені у Розділах 3-5.
Основоположні поняття ґрунтуються на наступному:
 різні види капіталу (фінансовий, промисловий, інтелектуальний, людський, соціальний, природний), які організація використовує і на які вона впливає

 бізнес-модель організації

 створення цінності протягом певного часу.
Бізнес-модель організації є інструментом, за допомогою якого вона створює цінність. Ця цінність втілена у капіталах, які вона використовує і на які вона впливає. Оцінка спроможності організації створювати цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі залежить від розуміння зв'язку між її бізнес-моделлю і широким спектром внутрішніх і зовнішніх факторів. Ці фактори представлено в інтегрованому звіті, підготовленому відповідно до Проекту.

Керівні принципи
Керівні принципи дають поняття про зміст інтегрованого звіту і про спосіб представлення інформації ​. Кожен з них пояснюється в Розділі 3, що містить такі вимоги, засновані на принципах:
Стратегічний акцент і майбутні напрямки: інтегрований звіт повинен забезпечити розуміння стратегії організації, і того, як вона відноситься до її здатності створювати цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі та використання нею капіталів та її впливу на капітали (пункт 3.2).
Зв'язаність інформації: інтегрований звіт повинен показувати комплексний виклад подій, комбінацій, взаємопов'язаність та взаємозалежність між компонентами, які мають істотне значення для здатності організації створювати цінність протягом часу (пункт 3.7).

Реагування зацікавлених сторін: інтегрований звіт повинен давати уявлення про якість відносин організації з її ключовими зацікавленими сторонами, а також про те, як і в якій мірі організація розуміє, враховує і відповідає на їхні законні потреби, інтереси і очікування (пункт 3.13).

Суттєвість і стислість: інтегрований звіт повинен забезпечити коротку інформацію, яка є суттєвою для оцінювання здатності організації створювати цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі (пункт 3.22).

Надійність і повнота: інтегрований звіт повинен забезпечити об'єктивний погляд на здатності організації створювати цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі, і включати в себе всі матеріальні питання, як позитивні, так і негативні, без помилок (пункт 3.30).

Узгодженість і порівнянність: інформація в інтегрованому звіті повинна бути представлена у відповідності до плину часу і так, щоб її можна було порівняти з іншими організаціями, в тій мірі, в якій це важливо для викладення організацією процесу створення цінності (пункт 3.49).
Компоненти змісту
Компоненти змісту, які повинні бути включені до інтегрованого звіту, описані в Розділі 4. Інтегрований звіт повинен бути автономним елементом короткого подання інформації. Можна створити посилання на інші звіти або повідомлення – для тих учасників, які хочуть отримувати додаткові деталі (пункт 4.4).
Вимоги щодо компонентів змісту висловлені у вигляді питань, на які необхідно дати відповіді в інтегрованому звіті так, щоб найкращим чином описати процес створення цінності організацією, і чітко було видно зв’язки між компонентами змісту. Вони не повинні з'являтися в послідовності або як окремі, автономні секції.
В інтегрованому звіті повинні бути відповіді на наступні питання:

Організаційна структура та зовнішнє середовище: Що робить організація, і в яких умовах вона працює (пункт 4.6)?
Управління: як структура управління організацією підтримує її здатність створювати цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі (пункт 4.10)?
Можливості та ризики: Які є конкретні можливості і ризики, які впливають на здатність організації створювати цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі, та як організація вправляється з ними (пункт 4.14)?
Стратегія і розподіл ресурсів: у якому напрямку організація розвивається, і як вона має туди потрапити (пункт 4.19)?
Бізнес-модель: Яка бізнес-модель організації, та якою мірою вона є еластичною (пункт 4.22)?
Продуктивність: Якою мірою організація досягла своїх стратегічних цілей, і які вона має результати з точки зору капіталів, що з’явилися в результаті здійснення діяльності (пункт 4.28)?
Погляд у майбутнє: Які можливості, ризики, виклики та невизначеність можуть постати перед організацією на шляху до реалізації її стратегії, і які є можливі результати для її бізнес-моделі та майбутньої діяльності (пункт 4.34)?
У Розділі 4 визначаються такі види обов’язкового розкриття відомостей (пункт 4.5):
• процес визначення суттєвості організації
• рамки звітності і як вони були визначені
• орган управління з функціями нагляду за
• характер і масштаби суттєвих компромісів, що впливають на створення цінності протягом часу
• причина, з якої організація вважає будь-який з капіталів, визначених у

Проекті, несуттєвим з огляду на конкретні обставини, якщо такий існує.
Підготовка і подання інтегрованого звіту
Розділ 5 містить вказівки, без додаткових вимог, щодо підготовки та подання інтегрованого звіту. Розділ охоплює такі теми: процес визначення суттєвості, розкриття суттєвих питань, залучення осіб, що наділені керівними функціями, частота звітності, рамки звітності, а також використання технологій.
1. ОГЛЯД
1.1 У цьому розділі дається огляд інтегрованої звітності () і Міжнародного формату (Проект). Подальшу базову інформацію можна знайти на вебсайті IIRC www.theiirc.org.
Визначення інтегрованої звітності
1.2 - це процес, який призводить до подання організацією відомостей, які виражаються у випуску періодичного інтегрованого звіту про створення цінності протягом певного часу. Інтегрований звіт являє собою стислий виклад інформації про те, як стратегії організації, управління нею, її діяльність та перспективи в контексті зовнішнього середовища, допомогли створити цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі.
1.3 Інтегрований звіт повинен готуватися у відповідності до цього Проекту.
Цілі
1.4 спрямована на те, щоб:
• Активізувати більш інтегрований і ефективний підхід до корпоративної звітності, яка передає весь спектр чинників, що суттєво впливають на здатність організації створювати цінність протягом часу і зводити разом інші аспекти звітності
• Надавати відомості про розподіл фінансового капіталу, який підтримує створення цінності у довгостроковій, а також короткостроковій і середньостроковій перспективі
• Покращити стандарти підзвітності та управління широким спектром основних капіталів (фінансовим, промисловим, інтелектуальним, людським, соціальним, природнім) і сприяти розумінню взаємозалежності між ними
• Підтримувати інтегроване мислення, прийняття рішень і дій, спрямованих на створення цінності у довгостроковій перспективі, а також у короткостроковій і середньостроковій перспективі.
Аудиторія для
1.5 Інтегрований звіт готується передусім для інвесторів фінансового капіталу.
1.6 Відомості, що витікають з , цікавлять усі сторони, зацікавлені у здатності організації створювати цінність протягом часу, в тому числі співробітників, клієнтів, постачальників і місцеві громади. Інформацію, призначену для цих зацікавлених осіб, можна включити до інтегрованого звіту, враховуючи необхідність дотримання стислого характеру звіту. Проте в першу чергу інтегрований звіт розрахований на інвесторів фінансового капіталу, щоб допомогти їм в оцінках розподілу фінансового капіталу.
1.7 Саме інвестори фінансового капіталу, які отримують довгострокову перспективу діяльності організації, можуть отримати особливу вигоду від . Інтереси таких учасників, швидше за все, будуть згодом збігатися з ширшими суспільними інтересами, тому що і ті, і інші спрямовані на створення цінності у довгостроковій, середньостроковій та короткостроковій перспективі.
Завдання Проекту формату інтегрованої звітності
1.8 Завдання Проекту полягає у наданні допомоги організаціям у процесі . Зокрема, Проект встановлює керівні принципи та компоненти змісту, які регулюють загальний зміст інтегрованого звіту, що допомагає організаціям визначити, як краще описати їхній процес створення цінності чітко і прозоро. Проте, Проект не встановлює орієнтири для таких аспектів, як якість стратегії організації або рівень її продуктивності. Оцінювання цих речей і є функцією майбутніх користувачів звітів, виходячи з інформації, зазначеної в інтегрованому звіті організації.
1.9 Проект призначений в першу чергу для застосування приватним сектором, комерційними компаніями будь-якого розміру, але за умови її адаптації, її також може застосовувати державний сектор і некомерційні організації.

Застосування Проекту
1.10 Будь-яке повідомлення, яке необхідно підготувати ​​відповідно до Проекту, повинно відповідати всім вимогам, заснованим на принципах, позначених жирним курсивом (з урахуванням змісту Проекту в цілому і будь-яких інших офіційних рекомендацій, виданих IIRC), якщо тільки відсутність надійних даних, конкретні юридичні заборони або шкода конкурентів не спричинять нездатність розкривати суттєву інформацію
1.11 Там, де відсутність надійних даних, конкретні юридичні заборони або шкода конкурентів призведуть до нездатності розкривати суттєву інформацію, в інтегрованому звіті необхідно:

Вказати, яка інформація була опущена

Пояснити причину, з якої інформація була опущена

У разі відсутності даних, визначити заходи для отримання даних і очікуваний термін такого отримання даних.
Підхід, заснований на принципах
1.12 Вимоги Проекту базуються на принципах і не орієнтовані на правила для вимірювання або розголошення окремих аспектів або виявлення конкретних ключових показників ефективності (КПЕ). Тому керівництво і особи, наділені керівними функціями, повинні дійти колективного рішення, щоб визначити, які питання є суттєвими. Вони також повинні забезпечити, щоб суттєві питання розкривалися належним чином з урахуванням конкретних обставин організації, в тому числі застосування загальноприйнятих методів вимірювань та розкриття інформації (див. пункт 1.19).
1.13 Мета підходу, заснованого на принципах, полягає в досягненні належного балансу між гнучкістю і вказівками, в якому визнаються значні відмінності в конкретних обставинах різних організацій, але і надається значний ступінь порівнянності між організаціями, щоб можна було задовольнити відповідні потреби в інформації.
Комплексний підхід
1.14 керується Проектом і комплексним підходом.
1.15 Комплексний підхід є активним аналізом, що проводиться організацією, стосовно її відносин між різними операційними і функціональними підрозділами та капіталами, які ця організація використовує й на які вона впливає. Комплексний підхід дозволяє здійснювати комплексне прийняття рішень і дій, в яких враховується створення цінності у довгостроковій перспективі, а також у короткостроковій і середньостроковій перспективі.
1.16 Комплексне мислення є протилежністю до традиційного «ізольованого» мислення. В ньому враховується зв'язок і взаємозалежність низки факторів, які справляють істотний вплив на здатність організації створювати цінність протягом тривалого часу, зокрема:
• Капітали, які організація використовує і розподіляє, і критичні взаємозалежності і компроміси між ними
• здатність керівної структури організації оцінювати стійкість до короткострокових порушень і реагувати на законні потреби зацікавлених сторін, їхні інтереси та очікування
• як організація адаптує свою бізнес-модель та стратегію для реагування на можливості і ризики, з якими вона стикається, а також значні зміни в її зовнішньому середовищі
• фактори створення цінності організацією, її види діяльності, продуктивність (фінансова та інша), а також результати з точки зору капіталів - минулі, теперішні і майбутні.
Взаємодія з іншими звітами та повідомленнями
1.17 Хоча ґрунтується на змінах у фінансовій та іншій звітності, інтегрований звіт відрізняється від інших звітів і повідомлень у декількох сферах. Зокрема, у звіті, який готується для інвесторів фінансових капіталів, робиться спільний акцент на: стислості, зв'язності інформації, на капіталах, бізнес-моделі, а також на можливості створювати цінність в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі.
1.18 Організації будуть розкривати додаткові відомості (наприклад, фінансова звітність, звіти про стійкий розвиток і докладне розкриття інформації на веб-сайті) з метою дотримання законодавства або задоволення конкретних потреб у інформації широкого кола зацікавлених сторін. Ця додатково розкрита інформація може бути згадана в інтегрованому звіті.
1.19 Проект не вказує конкретних показників або методів вимірювання, які будуть використовуватися в інтегрованому звіті. IIRC намагається доповнити матеріал, розроблений завдяки особам, що встановлюють стандарти звітності, а також завдяки іншим особам, наприклад промисловим організаціям, і не має наміру створювати дубльований зміст. Тим не менш, IIRC може посилатися на приклади показників і методи вимірювання, розроблені іншими.
  1   2   3   4   5   6   7

Схожі:

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
...
Рішення журі по проведенню районного огляду-конкурсу
ОД в бібліотеках РЦБС з лютого 2009 р по січень 2010 р проходив районний огляд-конкурс «Мудрості та долі берегиня – бабусина скриня»....
Реферативний огляд
Освоєння нових технологій транспортування енергії, впровадження енергоефективних, ресурсозберігаючих технологій, освоєння альтернативних...
Урок 42 Огляд реляційної моделі даних. Модель «сутність зв’язок»
Огляд реляційної моделі даних. Модель «сутність – зв’язок». Поняття відношення, атрибута, ключа, зв’язку
1. Інтерфейс програми CorelDRAW. Огляд панелі інструментів. Знайомство з меню Вступ
Тема Інтерфейс програми CorelDRAW. Огляд панелі інструментів. Знайомство з меню
Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення....
Мета: ознайомити учнів з поняттям презентації та комп’ютерної презентації, їх призначенням, слайдові та потокові презентації, провести...
ОГЛЯД ПЕРСПЕКТИВНИХ МОДЕЛЕЙ РОЗВИТКУ ОСВІТИ В УМОВАХ ЕТНОКУЛЬТУРНОГО...

ПЕРСПЕКТИВА
Метою даного модуля є огляд організації і реалізації сучасного жіночого руху в Україні
Модуль №3 (кров) ТЕМА 1: АФО, скарги, анамнез, огляд, пальпація лімфатичних...

Основи веб-дизайну. Огляд технологій та сервісів Веб Веб-спільноти. Вікі технології
ТЕМА: Основи веб-дизайну. Огляд технологій та сервісів Веб Веб-спільноти. Вікі технології
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка