Всеукраїнська акція «Fair Play -2» проти вбивства тварин.(м. Київ) Прес-анонс


Скачати 60.68 Kb.
Назва Всеукраїнська акція «Fair Play -2» проти вбивства тварин.(м. Київ) Прес-анонс
Дата 10.04.2013
Розмір 60.68 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Біологія > Документи
Всеукраїнська акція «Fair Play-2» проти вбивства тварин.(м. Київ)
Прес-анонс


Ініціатива – “Всеукраїнський Рух Захисту Тварин “За Життя” http://www.vdzzh-zzh.org.ua/

При підтримці АЗОУ (Ася Вільгельмівна Серпінська)

Також при підтримці зоозахисних організацій Німеччини, Польщі, Чехії, Італії та інших європейських країн.


Місце проведення: Кабінет міністрів України, вул. Грушевського, 12/2.

Час: 9:00 – 12:00.

28 квітня 2012 року відбудеться всеукраїнська акція на захист безпритульних тварин в Україні “FAIR PLAY-2”.

28.04.2012 р. буде проведена акція на захист безпритульних тварин

"Fair Play"-2 (всеукраїнська) з метою нагадати, що українська громадськість налаштована рішуче.

Отруєння тривають по всій Україні і немає ніякої реакції з боку органів влади для припинення цих вбивств.

Декілька сотень громадян та зоозахисників прийдуть протестувати,багато учасників приведуть своїх тваринок,серед них буде більшість врятованих від вбивць і підібраних з вулиць.

28.04.2012 р. - робочий день, в цей день будуть зібрані підписи під нашими вимогами і вручені представнику Кабінету міністрів України.

В програмі заходу промови,заклики до влади,також буде проведено збір пожертв для тварин,які постраждали від людської жорстокості та інших,які потребують негайної допомоги (лікування після тяжких ушкоджень,реабілітація,допомога з харчуванням,транспортування до нових домівок).Відповідальні за збір і розподіл – зоозахисна організація «За життя».Інформація та звітність буде розміщена на сайті організації.

Акція відбудеться в містах:

Київ, Харків, Донецьк, Львів, Івано-Франківськ, Херсон, Чернівці, можливо приєднаються інші .

Також учасниками акції будуть міста Росії – Москва і Санкт-Петербург.

НАШІ ВИМОГИ:
1. Видати постанову про введення мораторію на фізичне знищення безпритульних тварин комунальними службами до внесення у чинне законодавство України змін, відповідно до яких буде накладена загальна заборона на вбивство безпритульних тварин.
2. Зобов’язати правоохоронні органи розслідувати випадки отруєнь та відстрілів безпритульних тварин.
3. Зобов’язати правоохоронні органи розслідувати діяльність так званих “догхантерів”, що координують свої дії на Інтернет сайті vreditelyam.net та заблокувати доступ до цього злочинного ресурсу на території України.
4. Ініціювати перевірку КРУ та органами прокуратури України діяльності комунальних служб, яким доручено виконання функції з контролю чисельності безпритульних тварин, зокрема, витрачання бюджетних коштів на зазначені цілі.
5. Імплементувати в Україні європейський досвід вирішення проблеми безпритульних тварин шляхом стерилізації та утримання в притулках.

Просимо також звернути Вашу увагу на найважливіший момент в непростому питанні імплементації міжнародних норм країн Європейського Співтовариства в Українській державі, а саме, при наявності сьогодні Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” від 21.02.2006р. № 3447-IV і підписаної Україною “Європейської конвенції про захист домашніх тварин СДСE № 125” в Україні ігноруються навіть загальнолюдські норми гуманного ставлення до наділених душею живих істот, "братів менших". Не кажучи вже про системне ігнорування з боку правоохоронних органів звернень громадян стосовно випадків жорстокого ставлення та вбивства безпритульних тварин, що останнім часом почастішали на всій території України.

Якщо ситуація не зміниться і вбивства будуть тривати – на 9.06.2012 р. запланована наступна міжнародна акція «Fair Play».

(Передісторія)

25.01.2012 р. в місті Києві, біля Кабінету Міністрів України, відбулася акція "Stop It", учасники якої висували вимоги щодо припинення зооциду в Україні. Унікальність заходу містилась в тому, що він був організований не офіційними зоозахисними організаціями та уповноваженими зоозахисниками, а обуреними ситуацією з безпритульними тваринами звичайними громадянами України.

Частково наші вимоги були задоволені. Зокрема, при Міністерстві екології була створена нова робоча група по удосконаленню законодавства щодо захисту тварин від жорстокого поводження.

Але на місцях вбивства тварин тривають. Комунальні служби та окремі громадяни, що називають себе «догхантерами», а насправді є просто живодерами, вбивають безпритульних тварин жорстокими методами – труять отрутою, що викликає довгу та болісну смерть, або відстрілюють.

31.03.2012 р. активісти Всеукраїнської зоозахисної організації «За життя», Facebook-руху «Земляни», інших організацій і рухів, а також небайдужі громадяни України та іноземних держав вийшли на марш "Fair Play", з метою зупинити вбивства безпритульних собак та кішок, які здійснюються місцевими комунальними службами по всій Україні з мотивом «зачистки території» перед «Євро -2012 ».

Головним ініціатором цієї акції стала Німеччина.

Зоозахисники, активісти і прості громадяни вийшли на вулиці Німеччини, Польщі, Іспанії, Італії, Австрії, Угорщини, Нідерландів, Хорватії, Греції, Чехії, Франції, Швейцарії.
Марш пройшов також на вулицях міст Росії (Москва, Санкт-Петербург, Воронеж, Волгоград, Іркутськ, Казань, Мурманськ, Петрозаводськ, Ростов-на-Дону, Сиктивкар, Самара, Томськ), Білорусії (Брест).
В Україні марш проти вбивства пройшов в таких містах: Київ, Харків, Львів, Маріуполь, Івано-Франківськ, Одеса, Севастополь, Сімферополь, Запоріжжя, Полтава,Херсон, Чернігів, Чернівці, Дніпродзержинськ, Краматорськ.

Але в той час, коли Україна в передчутті чемпіонату святкує побудову мостів і відкриття нових доріг, приймає програми про гуманне поводження з тваринами (на даний період підписані договори з німецьким фондом "Deutscher Tierschutzbund" і австрійською організацією "4 лапи", які будуть безкоштовно проводити масову стерилізацію безпритульних тварин в Києві та інших містах України) і підписує меморандуми з міжнародними організаціями, менше ніж через тиждень після акції 31.03.2012 р., хтось «безіменний» різко активізується і по-звірячому знищує величезну кількість безпритульних тварин по всій Україні всього за кілька днів. Дійшло до того, що разом з безпритульними масово труяться домашні улюбленці і навіть діти! Правоохоронні органи з небажанням приймають заяви від маси зоозахисників і власників отруєних домашніх собак, або взагалі, в супереч своїх прямих обов’язків, не вбачають в масових отруєннях проблему, відмовляючи в прийомі відповідних заяв чи проведенні розслідувань. Замовчуються факти отруєння і смертей дітей, в пресі продовжують розповсюджувати не підтверджену інформацію про поширення сказу, роблячи бездоказові сюжети про чергові напади собак на людей. В громадськості складається думка, що масові вбивства безпритульних тварин здійснюються з мовчазної згоди влади нашої країни (хоча швидше за все, з неофіційного наказу очистити вулиці від безпритульних тварин перед чемпіонатом “Євро 2012”). Крім того, кояться моторошні безчинства, коли “догхантери” можуть вільно викладати докази своїх вбивств в Інтернет, пропагуючи безкарне насильство і виховуючи тим самим нових маніяків і масову малолітню злочинність (свідчення чого ми маємо в наявності). Але не дивлячись на факти злочинів, для міліції і навіть Прокуратури це є недостатнім доказом для прийняття відповідних мір згідно вимог чинного законодавства. Очевидно, що владі вигідно бути сліпою до даної проблеми.

Враховуючи викладене, ми, зоозахисники, не збираємося миритися з несправедливістю і масовими вбивствами безпритульних тварин. Ми не можемо допускати створення іміджу для України, як країни злодіїв і вбивць, що не несуть варте їх вчинків покарання особливо щодо найменш захищених представників фауни. Знищення слабких тварин посилює аморальний облік країни і сприяє негативному ставленню до України у всіх аспектах міжнародної співпраці. Ми обіцяємо, що піднімемо громадськість і не зупинимося, поки наші вимоги не будуть задоволені і ситуація з безпритульними тваринами не буде виведена з кризи! Тисячі злочинів щодо тварин не можуть і не повинні залишитися безкарними. Тим більше, що давно доведено психологами - знущання над тваринами - це тільки початок, і наступними жертвами маніяків обов'язково стануть люди. Це лише питання часу. Саме тому всі українські зоозахисні організації вимагають негайного покарання вбивць безпритульних тварин (з них 71 “догхантер” знаходиться в Києві, виявити їх не складає труднощів) відповідно до статті 299 «Жорстоке поводження з тваринами» та статті 300 «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію» Кримінального кодексу України, закриття сайту “Вредителям.нет” (vreditelyam.net), що породжує маніяків і підбурює їх на подальші злочини. Завдяки тиску громадськості вже мають місце перші прецеденти справедливого покарання шкуродерів в Одесі та Сумах.


Контактні особи:

Яна Ренк – 098 055 50 46 [email protected]

Ofelya Mozart – 099 487 10 37

Схожі:

МІЖНАРОДНА АКЦІЯ НА ЗАХИСТ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН “ FAIR PLAY ”-“ ЧЕСНА ГРА ”
Австрії, Угорщини,Нідерландів,Хорватії,Греції,Чехії,Франції,Іспанії,Швейцарії,Польщі,Росії,Білорусії,Казахстану та України, щоб зупинити...
Прес-анонс Всеукраїнська акція «Прощання з місцевим самоврядуванням»...
Голуби, що символізують вільне місцеве смоврядування, будуть заперті в символічну партійну клітку, а потім звільнені звідти, декларуючи...
Прес-анонс Української Громади. Всеукраїнська акція «Міліція відповість за вбивство!»
Шевченківського району, а вже на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. Цей нажаль далеко не поодинокий випадок...
Прес-анонс
За підтримки Міжнародного фонду «Відродження», м. Київ, вул. Артема, 46. Тел.+380(44)4619709, факс:+380 (44) 4867629
Прес-анонс 1 5 липня о 15. 00 у Палаці культури
Палаці культури на території Куяльницького санаторію відбудеться прес-конференція організаторів та учасників Міжнародного фестивалю...
Умови проведення Всеукраїнської акції «День натураліста»
Всеукраїнська акція «День натураліста» ( далі акція) це щорічний захід, започаткований з метою активізації роботи з учнівською молоддю...
Прес- анонс 5 жовтня 2010 р о 14. 00
Організатори: відділ активної підтримки безробітних Одеського міського центру зайнятості, Управління освіти та науки Одеської міської...
Чи конкурсом, а ці Правила не є публічною обіцянкою винагороди, чи умовами
Організатором та Замовником рекламної акції «Сто Жарких днів» (надалі – Акція, Рекламна акція) є Товариство з обмеженою відповідальністю...
Землякам моїм, старим, молодим і ненародженим
Зараз по всіх містах і селах нашої Батьківщини відбувається Всеукраїнська акція «Запали свічку!», присвячена вшануванню пам'яті померлих...
РОЗДІЛ IV ІНКВІЗИЦІЯ: ЗНИЩЕННЯ НАУКИ, КУЛЬТУРИ, ОСВІТИ
Деякі автори подають факт вбивства Іпатії як звичайні християнські “репресії проти язичників”. Сучасні ж грецькі рідновіри з громади...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка