Рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради


Скачати 60.29 Kb.
Назва Рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради
Дата 21.02.2016
Розмір 60.29 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Астрономія > Документи


ЗАТВЕРДЖЕНО:

рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради

9 червня 2015р. №
Положення

про Координаційну раду з питань протидії соціальним хворобам при виконкомі Бердянської міської ради у новій редакції

 

1.Загальні положення:

1.1. Координаційна рада з питань протидії соціальним хворобам при виконкомі   Бердянської   міської  ради   (далі   Рада)   створюється   рішенням виконавчого комітету Бердянської міської ради.

1.2. Рада є робочим органом, що здійснює координацію діяльності виконкому  Бердянської  міської  ради,   підприємств,   установ,  відповідних міжнародних, громадських та релігійних організацій, що працюють у місті, з метою формування та ефективної реалізації єдиної політики, консолідованого використання коштів, удосконалення системи моніторингу оцінки у сфері запобігання поширенню ВІЛ-інфекції, наркоманії, венеричних захворювань та туберкульозу.

1.3.   У   своїй  діяльності  Рада  керується  Конституцією   України  та законами України,  постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Президента України, актами Кабінету Міністрів України, рішеннями Національної координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу при Кабінеті Міністрів України (далі - Національна рада), розпорядженнями голови    обласної   державної    адміністрації,    рішеннями    обласної   ради, рішеннями   міської   ради   та   її   виконавчого   комітету,   розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

2.  Основними завданнями Ради є:

2.1. Координація діяльності та сприяння співробітництву виконкому Бердянської міської ради, підприємств, установ, відповідних міжнародних, громадських і релігійних організацій по запобіганню поширення наркоманії, ВІЛ-інфекції, венеричних захворювань та туберкульозу.

2.2. Розроблення та внесення на розгляд міської ради, обласної ради, обласної державної адміністрації, Національної ради пропозицій стосовно визначення пріоритетів місцевої політики, програм і заходів запобігання поширенню    ВІЛ-інфекції/СНІДу,    наркоманії,    венеричних    захворювань, лікування,   догляду   та   підтримки   ВІЛ-інфікованих,   хворих   на   СНІД, наркоманію, венеричні захворювання.


2.3. Сприяння консолідованому використанню коштів бюджетів різних рівнів,    міжнародних   і   громадських   організацій,    що    призначені   для фінансування програм з проблем ВІЛ-інфекції, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих, хворих   на   СНІД,   наркоманію,   венеричні   захворювання,   з   метою   їх раціонального та ефективного використання.

2.4. Аналіз    епідемічного    моніторингу   захворюваності    на   ВІЛ-інфекцію/СНІД,   наркоманію,    венеричні   захворювання,   туберкульоз   та організація оперативного реагування на зміни епідемічної ситуації у цій сфері.

2.5. Інформування   Національної   ради,    обласної   ради,    обласної державної     адміністрації,     виконкому    Бердянської     міської    ради    та громадськості про стан справ з протидії наркоманії, ВІЛ-інфекції/СНІДу, венеричним захворюванням та туберкульозу.

2.6.  Розроблення та внесення на розгляд міської ради проектів програм і заходів щодо запобігання поширенню наркоманії, венеричних захворювань, ВІЛ-інфекції/СНІДу,    туберкульозу,    а   також   проектів    актів перевірки   з    питань забезпечення виконання зазначених програм.

2.7.Проведення   моніторингу   та   оцінки   виконання   зазначених програмних заходів.

2.8. Розроблення   й   винесення   на   розгляд   сесії   міської   ради обґрунтування та пропозицій щодо фінансування регіональних програм з профілактики   ВІЛ-інфекції/СНІДу,   наркоманії,   венеричних   захворювань, туберкульозу.

3. Рада має право:

3.1.  Одержувати в установленому законодавством порядку інформацію від виконкому Бердянської міської ради, органів місцевого самоврядування, підприємств,     установ    незалежно    від    форм    власності,     відповідних міжнародних громадських і релігійних організацій необхідну для виконання покладених на Раду завдань.

3.2. Заслуховувати  звіти  керівників  виконкому Бердянської міської ради, підприємств, установ, а також відповідних міжнародних, громадських і релігійних   організацій,   які   беруть   участь   у   проведенні   заходів   щодо запобігання   поширенню   наркоманії,   ВІЛ-інфекції/СНІДу,   туберкульозу, венеричних захворювань у місті за їх згодою.

3.3. Утворювати у разі потреби консультаційні, експертні та робочі групи із залученням представників виконкому Бердянської міської ради, провідних вчених, фахівців вищих навчальних закладів, інших організацій незалежно від форм власності (за згодою їх керівників).

3.4. Скликати наради, конференції, семінари за участю представників виконкому  Бердянської  міської  ради,   підприємств,   установ,   відповідних міжнародних,  громадських і релігійних  організацій з  питань  боротьби з наркоманією,     ВІЛ-інфекцією/СНІДом,     венеричними     захворюваннями, туберкульозом.

3.5.  Запрошувати для участі у засіданні Ради в разі потреби інших осіб, які не є членами ради.

3.6. Організовувати роботу, пов'язану із залученням вітчизняних та іноземних інвестицій, коштів, міжнародних організацій, благодійних фондів для   реалізації   програм    і   заходів    з    профілактики   наркоманії,   ВІЛ- інфекції/СНІДу, венеричних захворювань, туберкульозу.

4.   Рада зобов'язана:

4.1. Забезпечувати    проведення    комплексного     аналізу    причин поширення    наркоманії,    венеричних    захворювань,    ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу в місті та у межах своєї компетенції здійснювати контроль за дотриманням   виконкомом   Бердянської   міської   ради,    підприємствами, установами,   організаціями  незалежно  від  форм  власності  законодавчих, нормативних та нормативно-правових актів з питань боротьби з наркоманією, венеричними захворюваннями, ВІЛ-інфекцією/СНІДом, туберкульозом.

4.2. Забезпечувати   розроблення   проектів   регіональних   програм   і комплексних  заходів  щодо  запобігання  поширенню  ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, венеричних захворювань, туберкульозу і здійснювати контроль за їх виконанням.

4.3. Інформувати обласну Координаційну раду про свою діяльність шляхом подання річного звіту та плану роботи на наступний рік. Звіт і план роботи    затверджуються    на    останньому    поточному    засіданні    Ради, підписуються її головою та секретарем і подаються в обласну Раду до 15 січня наступного року.

4.4. Висвітлювати в засобах масової інформації результати реалізації програм    з    профілактики    наркоманії,    венеричних    захворювань,    ВІЛ- інфекції/СНІДу, туберкульозу в місті.

5.   Чисельність Ради становить не більше 22 осіб.

6.  Персональний склад Ради та зміни у її складі затверджуються рішенням виконавчого  комітету Бердянської міської ради     за поданням відділу охорони здоров'я виконкому Бердянської міської ради.

7.  Раду   очолює   заступник   міського   голови   з   питань   діяльності виконавчих органів ради, при його відсутності начальник відділу охорони здоров’я виконкому Бердянської міської ради.

  8.Голова Ради має заступника.

  9.Організація роботи Ради:

9.1. Організаційною формою роботи Ради є її засідання.

9.2. Засідання   проводяться   відповідно   до    плану   роботи,    який затверджує голова Ради, але не рідше, ніж один раз у квартал. Позачергові засідання проводяться за потребою.

9.3. Регламент Ради затверджується на її засіданні.

9.4.  Засідання Ради є правочинним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини її членів. Члени Ради зобов'язані особисто брати участь у її засіданнях.

9.5. Засідання Ради проводить її голова або за дорученням голови його заступник.

9.6.  За   дорученням   голови   Ради   підготовку   проведення   засідань здійснюють заступник голови та секретар.

9.7. Рішення Ради приймається двома третинами голосів присутніх на засіданні членів.

9.8. Рішення Ради оформлюється протоколом згідно з регламентом роботи Ради, який підписує голова Ради (у разі його відсутності – заступник голови) та секретар.

9.9. Зміни до переліку питань, що попередньо визначений порядком денним    засідання,    вносяться    пропозицією    будь-якого    члена   ради   і ухвалюються шляхом відкритого голосування на початку засідання.

10.  Рада здійснює контроль за виконанням власних рішень і розглядає на своїх засіданнях стан їх виконання.

11. Відповідальність за роботу Ради несе її голова.

12. Рішення Ради, прийняті в межах її компетенції, підлягають розгляду місцевими органами виконавчої влади.

13. Рада широко інформує громадськість про свою діяльність, прийняті на засіданнях рішення та хід їх виконання.

 

Начальник відділу

охорони здоров’я                                                                      В.І. Пономаренко


Схожі:

ТЕРНОПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян», регламентом виконавчого комітету міської...
Перелік документів управління праці та соціального захисту населення...
...
Річний план закупівель на 2012 рік Управління комунального господарства...
Управління комунального господарства виконавчого комітету Бердянської міської ради, код за ЄДРПОУ 20488908
Паспорт документа
Рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради «Про затвердження цін на роботи(послуги), що виконуються архівним відділом...
Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 08. 10. 2008р....
Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 08. 10. 2008р. №1995 «Про внесення змін в рішення виконавчого комітету міської...
Звіт про результати повторного відстеження
...
Звіт про результати періодичного відстеження
Рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради від 14. 09. 2005 №546 «Про визначення виконавців житлово-комунальних послуг...
Додаток 3 до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
Кодексом України про адміністративні правопорушення, нормативними актами з питань торговельного та побутового обслуговування населення,...
Про затвердження плану роботи виконавчого комітету міської ради на І півріччя 2008року
Розглянувши пропозиції управлінь та відділів міської ради, виконавчий комітет міської ради вирішив: Затвердити план роботи виконавчого...
Перелік колективних договорів, змін та доповнень до них, які зареєстровані...
Колективний договір відділу освіти та Бердянської міської організації профспілки працівників освіти між адміністрацією та профспілковим...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка