Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів іноземних мов


Скачати 26.25 Kb.
Назва Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів іноземних мов
Дата 13.06.2013
Розмір 26.25 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Астрономія > Документи

Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів іноземних мов






З 7 по 9 травня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів іноземних мов з проблеми «Формування компетентнісного підходу у вивченні іноземних мов».

Учасниками семінару були методисти іноземних мов інститутів післядипломної освіти з усіх областей України, а також методисти міських (районних ) методичних кабінетів і вчителі шкіл Чеоркаської області.

Привітали учасників семінару начальник Головного управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації О.В.Фещенко та директор ЧОІПОПП О.В. Чепурна. Вони звернули увагу на запровадження високих стандартів навчання іноземних мов у загальноосвітніх навчальних закладах області та роботу інституту, спрямовану на ровиток іншомовної освіти в регіоні.



З доповіддю, що розкривала основні проблеми семінару виступила головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України О.Я. Коваленко.

На пленарному засіданні також виступили завідувач лабораторії навчання іноземних мов Інституту педагогіки АПН України В.Г.Редько, завідувач кафедри методики іноземних мов Житомирського педагогічного університету Л.В.Калініна, координатори проектів Ради Європи О.Д. Карп’юк, А.М.Несвіт.

У роботі семінару взяв участь референт відділу «Педагогічна кооперація з німецької мови» Гете-інституту Альберт Даніельс.

Секційні засідання були проведені у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №17 Черкаської міської ради. Розглядались наступні питання:

- програмні педагогічні засоби навчання іноземних мов;

- розвиток критичного мислення на уроках іноземної мови;

- інноваційні підходи до навчання аудіювання;

- навчально-методичне забезпечення поглибленого вивчення іноземної мови;

- роль тестування у підвищенні мотивації вивчення іноземних мов.

У ході роботи семінару головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України О.Я.Коваленко провела нараду з методистами районних (міських) методичних кабінетів. Змістовний цікавий  діалог стосувався проблем і перспектив вивчення іноземних мов на сучасному етапі.



По закінченню секційних занять відбулася презентація кращих шкіл міста Черкас, де вивчаються чотири основні іноземні мови: Першої міської  гімназії, спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17, гімназії №31.

Закінчився другий день роботи екскурсією на Чигиринщину. Незабутні  враження залишаться в пам’яті учасників семінару від  відвідування хутора Суботів, Ільїнської церкви, Мотронинського монастиря, величі дуба Максима Залізняка та інших історичних місць козацької слави.

В останній день семінару відбувся «круглий стіл» на тему: «Навчально-методичне забезпечення курсу «Іноземна мова» для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів». У роботі «круглого столу» взяли участь автори підручників англійської мови (О.Д.Карп’юк, А.М.Несвіт) та німецької мови (Н.П.Басай, Л.В.Горбач, С.І. Сотникова, І.Г.Савчук).

У заключному слові О.Я.Коваленко накреслила перспективи викладання іноземних мов у 2008-2009 навчальному році, звертаючи особливу увагу на нові документи Міністерства освіти і науки України.

Допомогу в організації і проведенні семінару надали вітчизняні та зарубіжні видавництва «Оксфорд Юніверсіті Прес», «Експрес Паблішинг», «Пірсон Ед’юкейшн», «Дінтернел», «Хубер», «Лібра Терра», «Генеза».

 

 

Схожі:

20–22 жовтня 2008 р
В. О. Сухомлинського (ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського) спільно з Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних...
Науково-практичний семінар
Облік та контроль за використанням об'єктів авторського права в цифровому середовищі: ідентифікаційний аспект
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо підготовки до І-ІІ етапів Всеукраїнських...
України до активної допомоги навчальним закладам у справі поліпшення стану викладання іноземних мов і підвищення рівня знань, умінь...
Особливості конструювання змісту рівневого навчання іноземних мов...
В. Г. Редько, завідувач лабораторії навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук
МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ Підручник...
Значення письма у навчанні іноземних мов. Цілі навчання письма в середній школі 186
РОБОЧА ПРОГРАМА З дисципліни “Англійська мова” для спеціальності:...
Робоча програма затверджена на засіданні кафедри іноземних мов та перекладу “ 1 ” липня 2004р. Протокол №22
Методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації...
Матеріали для державної підсумкової атестації з іноземної мови у 9 класі загальноосвітніх навчальних закладів складені відповідно...
Або дещо із досвіду роботи вчителя української мови та літератури,...
П. Г. Тичини з поглибленим вивченням іноземних мов Дніпровського району м. Києва
ОСНОВНІ НАУКОВІ ТА НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ МЕТОДИКИ...
Садлівська О.І. Текст: тональність і композиція. – Дрогобич, 2012. – с. 141 – 8,8 др ар
Шановні колеги! Кафедра іноземних мов Львівського інституту банківської справи УБС НБУ (м. Київ)
Запрошує студентів Вашого навчального закладу до участі у 4-ій Міжвузівській студентській науково-практичній конференції «Фінанси...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка