ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з начальницьким складом частини з функціональної підготовки. ТЕМА: Указ Президента України від 27 квітня 1999 року №456 “Про заходи щодо розвитку духовності, захисту моралі та здорового способу життя громадян”


Скачати 90.37 Kb.
Назва ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з начальницьким складом частини з функціональної підготовки. ТЕМА: Указ Президента України від 27 квітня 1999 року №456 “Про заходи щодо розвитку духовності, захисту моралі та здорового способу життя громадян”
Дата 24.03.2013
Розмір 90.37 Kb.
Тип План-конспект
bibl.com.ua > Астрономія > План-конспект
“З А Т В Е Р Д Ж У Ю”

Начальник СДП Ч – 3

по охороні Заводського району

майор внутрішньої служби

О.І. Корчинський

10листопада 2003 року.

ПЛАН-КОНСПЕКТ

для проведення заняття з начальницьким складом частини

з функціональної підготовки.
ТЕМА: Указ Президента України від 27 квітня 1999 року № 456 “Про заходи щодо розвитку духовності, захисту моралі та здорового способу життя громадян”
МЕТА: вивчити з начальницьким складам частини основні положення даного указу Президента.
ЧАС: 1 година.
МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: учбовий клас.
ЛІТЕРАТУРА: Указ Президента України від 27 квітня 1999 року № 456.
Хід заняття.
1.Організаційний момент – 5 хвилин:

- перевірка присутніх;

оголошення теми і мети заняття, питань які вивчатимуться.
2.Контроль знань – 5 хвилин;

- перевірка засвоєння раніше пройденого матеріалу.
3.Викладення матеріалу теми – 40 хвилин.

3,1 заходи щодо розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян.

3,2 Основні напрямки розвитку духовності, захисту моралі та формування здорового способу життя громадян України



Короткий зміст

Методичні вказівки

Про заходи щодо розвитку духовностi, захисту моралi

та формування здорового способу життя громадян

З метою змiцнення духовних засад суспiльства, захисту моралi та посилення виховної роботи серед населення, запобiгання негативним процесам у духовнiй сферi ПОСТАНОВЛЯЮ:

1. Схвалити Основнi напрями розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян України (далi - Основнi напрями), що додаються.

2. Для координацiї дiяльностi органiв виконавчої влади iз здiйснення передбачених Основними напрямами заходiв, опрацювання пропозицiй щодо виховання громадян у дусi моральностi, змiцнення духовних засад суспiльства, забезпечення духовно-морального розвитку населення утворити Всеукраїнську координацiйну раду з питань розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян.

Призначити Вiце-прем'єр-мiнiстра України СМОЛIЯ Валерiя Андрiйовича головою Всеукраїнської координацiйної ради з питань розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян.

Затвердити персональний склад Всеукраїнської координацiйної ради (додається).

3. Установити, що координацiйнi ради з питань розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян утворюються також при Радi мiнiнстрiв Автономної Республiки Крим, обласних. Київськiй та Севастопольськiй мiських державних адмiнiнстрацiях.

Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям забезпечити протягом мiсяця утворення зазначених координацiйних рад, затвердити персональний склад та створити належнi умови для їх ефективної дiяльностi.

4. Кабiнету Мiнiстрiв України, Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям за участю Нацiональної академiї наук України, координацiйних рад, зазначених у статтях 2 i 3 цього Указу, громадських органiзацiй, виходячи з полежень Основних напрямiв, розробити i затвердити до 1 вересня 1999 року нацiональну i регiональнi програми патрiотичного виховання населення, формування здорового способу життя, розвитку духовностi та змiцнення моральних засад суспiльства.

5. Кабiнету Мiнiстрiв України у двомiсячний строк:

розробити проекти нормативно-правових актiв, необхiдних для реалiзацiї положень Основних напрямiв;

внести пропозицiї щодо вдосконалення положень Законiв України "Про телебачення i радiомовлення" i "Про Нацiональну раду України з питань телебачення i радiомовлення";

затвердити Положення про Всеукраїнську координацiйну раду з питань розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян та Положення про координацiйнi ради з питань розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян при Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласних. Київськiй та Севастопольськiй мiських державних адмiнiстрацiях.

6. Кабiнету Мiнiстрiв України, Мiнiстерству культури i мистецтв України, Мiнiстерству внутрiшнiх справ України, Державному комiтету iнформацiйної полiтики України, Державнiй митнiй службi України посилити контроль за додержанням вимог Законiв України "Про телебачення i радiомовлення", "Про друкованi засоби масової iнформацiї (пресу) в Українi", "Про кiнематографiю", iнших законiв щодо заборони ввезення в Україну, виготовлення, збуту або розповсюдження предметiв порнографiчного характеру, а також творiв та продукцiї, що пропагують культ насильства i жорстокостi.

7. Кабiнету Мiнiстрiв України, Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям разом з вiдповiдними координацiйними радами з питань розвитку духовностi, захисту моралi та формування здорового способу життя громадян протягом двох мiсяцiв ужити невiдкладних заходiв щодо:

запобiгання пропагандi жорстокостi, бездуховностi, насильства у засобах масової iнформацiї;

притягнення до вiдповiдальностi осiб, винних у ввезеннi в Україну з метою збуту чи розповсюдження, у виготовленнi, збутi, розповсюдженнi або зберiганнi з тiєю ж метою творiв, що пропагують культ насильства i жорстокостi, та предметiв i продукцiї порнографiчного характеру;

упорядкування торгiвлi друкованою продукцiєю еротичного змiсту; суворого додержання правил торгiвлi тютюновими виробами i алкогольними напоями та вирiшення питання про її заборону поблизу закладiв освiти i виховання;

активiзацiї культурно-просвiтницької та виховної роботи серед населення, насамперед серед дiтей i пiдлiткiв, через вiдродження нацiональних свят та обрядiв, пропаганду кращих духовних надбань українського народу, пiдтримку та розвиток традицiй, спрямованих на змiцнення української родини, виховання любовi до рiдної землi, формування демократичного свiтогляду, самосвiдомостi та нацiональної гiдностi громадян України.

ОСНОВНI НАПРЯМИ

розвитку духовностi, захисту моралi та формування

здорового способу життя громадян України

Останнiм часом в Україні розвиваються негативнi процеси в духовнiй сферi, деформуються моральнi засади суспiльства.

Цьому сприяють пропаганда жорстокостi, бездуховностi, насильства, послаблення виховної роботи з боку органiв виконавчої влади, закладiв освiти i культури.

З метою утвердження конституцiйних положень про те, що людина, її життя i здоров'я, честь i гiднiсть, недоторканнiсть i безпека визнаються найвищою соцiальною цiннiстю, розвитку зазначених негативних явищ слiд покласти край.

Розбудова суверенної i незалежної, демократичної, соцiальної, правової держави потребує активiзацiї зусиль органiв виконавчої влади, громадських i релiгiйних органiзацiй, спрямованих на розвиток духовностi, виховання патрiотизму та поваги до iсторичної спадщини українського народу, укорiнення в суспiльнiй свiдомостi загальнолюдських моральних цiнностей, виховання соцiального оптимiзму та впевненостi кожного громадянина у своєму майбутньому, формування здорового способу життя.

Дiяльнiсть органiв виконавчої влади, громадських i релiгiйних органiзацiй, навчальних, культурно-просвiтницьких закладiв у данiй сферi повинна бути зосереджена на таких напрямах:

1) утвердження в масовiй свiдомостi громадян iсторично притаманних українському народовi високих моральних цiнностей, спрямованих на засвоєння кращих зразкiв вiтчизняної та свiтової духовної спадщини;

2) сприяння ствердженню соціального оптимізму у світоглядних настановах населення;

3) забезпечення духовно-морального розвитку населення, виховання патрiотизму, високої полiтичної культури та трудової моралi, використання енергiї та зусиль громадян у суспiльне корисних справах;

4) запобiгання негативному впливу на свiдомiсть громадян iнформацiї, яка мiстить елементи жорстокостi, насильства, порнографiї, пропагує наркоманiю, пияцтво, алкоголiзм та тютюнопалiння, випадкам девiантної та антисоцiальної поведiнки;

5) впровадження в суспiльну свiдомiсть переваг здорового способу життя, формування нацiонального культу соцiальне активної, фiзично здорової та духовно багатої особистостi;

6) надання комплексної соцiально-психологiчної допомоги найменш захищеним верствам населення.

Реалiзацiя цих напрямiв здiйснюється через:

1) координацiю зусиль мiнiстерств, iнших центральних i мiсцевих органiв виконавчої влади, якi здiйснюють виховнi, iнформацiйнi, освiтнi та оздоровчi функцiї, вдосконалення iснуючої нормативно-правової бази регулювання вiдносин у цiй сферi;

2) активiзацiю роботи органiв виконавчої влади, громадських i релiгiйних органiзацiй, закладiв освiти i культури з патрiотичного виховання населення, пропаганди кращих здобуткiв українського суспiльства, виховання почуття гордостi громадян своєю Батькiвщиною шляхом сприяння створенню вiйськово-патрiотичних об'єднань, клубiв та гурткiв за iнтересами, молодiжних i дитячих центрiв творчостi, навчальних та фiзкультурно-спортивних закладiв i пiдтримки їх роботи;

3) пропаганду кращих здобуткiв нацiональної культурної та духовної спадщини, проведення фестивалiв та конкурсiв для вiдродження нацiональних свят та обрядiв, популяризацiю притаманних українському народовi сiмейних цiнностей, формування мережi центрiв "Родинний дiм";

4) забезпечення органiзацiйних та iдеологiчних передумов для впровадження в суспiльну свiдомiсть переваг здорового способу життя шляхом реалiзацiї цiльової програми "Фiзичне виховання -здоров'я нацiї" та цiльових програм центрiв соцiальних служб для молодi;

5) посилення науково-методичного та iнформацiйного забезпечення розвитку духовностi i моральностi громадян, використання можливостей засобiв масової iнформацiї у пропагандi нацiональних i загальнолкздських духовних та моральних цiнностей, створення з цiєю метою культурно-просвiтницьких, виховних теле-i радiопрограм для сiм'ї, дiтей та молодi;

6) широке залучення дитячих i молодiжних громадських органiзацiй до соцiального становлення дiтей i молодi, розвитку духовностi та змiцнення моральних засад, виховання трудової моралi, належну пздгримку молодiжних бiрж працi, студентських та учнiвських трудових об'єднань, молодiжних таборiв працi та вiдпочинку;

7) перегляд практики органiзацiї та проведення культурно - дозвiльних заходiв з метою посилення просвiтницько-виховного впливу на населення;

8) пiдвищення рiвня контролю за додержанням вимог законiв України щодо розповскздження кiно-, вiдеопродукцiї та друкованих видань з мстою запобiгання пропагандi жорстокостi, бездуховностi, насильства та розпусти;

9) розроблення та реалiзацiю серед молодi та неповнолiтнiх комплексних планiв запобiгання девiантнiй поведiнцi, антисоцiальним проявам, профiлактику правопорушень, створення мережi центрiв соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дiтей та молодi, центрiв реабiлiтацiї жiнок та дiвчат, якi потерпiли вiд насильства, запровадження профiлактичних програм центрiв соцiальних служб для молодi та служб у справах неповнолiтнiх, розроблення та впровадження системи всеукраїнських акцiй "Антинаркотик", "АнтиСНIД", "Тверезiсть", "Життя без палiння" та iнших.


Прочитати та посни тир

Дати під запис основні положення

Прочитати та пояснити


Прочитати

Під запис

Дати під запис

Прочитати та пояснити




4. Закріплення вивченого матеріалу 5 хв.

Питання для закріплення:

4,1 Які основні напрямки розвитку духовності зазначаються в Указі Президента?
5. Підбиття підсумків – 5 хв.:

- вказати на питання, які вимагають підвищеної уваги;

- оголосити оцінки;

- відповісти на запитання.


Конспект склав:

заступник начальника СДПЧ-3

ст. лейтенант вн. сл. Ю.О.Слющенко.

“ 09 ” листопада 2003 року.

Схожі:

ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з функціональної підготовки з начальницьким складом частини
МЕТА: вивчити з начальницьким складом частини основні вимоги Закону України “ Про державну службу “
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з функціональної підготовки з начальницьким складом частини
ТЕМА: Закон України “ Закон України “Про аварійно-рятувальні служби” від 14. 12. 99 №1281-ХІV
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з функціональної підготовки з начальницьким складом частини
ТЕМА: Закон України “Про охорону праці” Виробнича санітарія, гігієна праці, електробезпека
ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН (типовий) проведення занять зі службової підготовки...
Указ Президента України “Про заходи щодо вдосконалення державного управління у сфері пожежної безпеки, захисту населення і територій...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення заняття із функціональної підготовки...
Тема Наказ МНС України №85 від 30. 01. 2012 року «Про порядок обліку правопорушень, подій та грубих дисциплінарних проступків, забезпечення...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з начальницьким складом СДПЧ-3 з функціональної підготовки
ТЕМА: Порядок розгляду пропозицій, заяв і скарг та організація особистого прийому громадян в апаратах та підрозділах ДПО
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення лекційного заняття з функціональної...
ТЕМА: Порядок проведення службового розслідування стосовно порушення особами особового складу цивільного захисту службової дисципліни,...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення семінарського заняття з функціональної...
Наказ МНС України №838 від 14. 12. 2009 року “Про затвердження Порядоку проведення службового розслідування стосовно порушення особами...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення лекційного заняття з функціональної...
ТЕМА: Злочини у сфері службової діяльності (Розділ XVII Кримінального кодексу України)
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з функціональної підготовки...
ТЕМА: Наказ МНС України №226 від 10. 07. 2003 року “Про затвердження Настанови з організації виховної роботи з особовим складом МНС...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка